Προς το περιεχόμενο

Έρχεται το τέλος του πειρατικού Downloading;


Aspidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Screenshot_1_143.jpg

 

Του Αντώνη Αναγνωστάκη από το ogdoo.gr 

 

Οι πρώτες συνέπειες που θα υποστεί ο χρήστης είναι να μειώνεται δραματικά η ταχύτητα σύνδεσης. Σε περίπτωση που υποπέσει και πάλι σε «παράπτωμα» θα διακόπτεται πλήρως η σύνδεσή του... Από το 1999 που εμφανίστηκε το Napster (σ.σ η πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία downloading) τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία άλλαξαν άρδην. Οι δισκογραφικές εταιρείες έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους διότι έβλεπαν χρόνο με το χρόνο οι πωλήσεις δίσκων να μειώνονται δραματικά. Για να τα πούμε βέβαια τα πράγματα όπως είναι νομίζω πως μέχρι ένα βαθμό (και για να μην υπάρξει παρεξήγηση το ξαναλέω), μέχρι ένα βαθμό, το σοκ αυτό χρειαζόταν.

 

Να σας θυμίσω ότι το 1997-1998-1999 για να αγοράσεις ένα cd έπρεπε να διαθέσεις 5 με 6 χιλιάδες δραχμές και σε μερικές περιπτώσεις και 10 χιλιάρικα, από το οποίο «άξιζαν» 2-3 τραγούδια. Έβγαινε δηλαδή τουλάχιστον 2 χιλιάρικα το κομμάτι. Στις 28 Απριλίου του 2003 η Apple «άνοιξε» το νούμερο 1 πλέον σε πωλήσεις ηλεκτρονικό κατάστημα, το iTunes. Μπορεί να πει κανείς ότι το εγχείρημα αυτό ήταν τόσο μεταρρυθμιστικό και επαναστατικό όσο και το Napster. Οι δισκογραφικές άρχισαν να βρίσκουν την ηρεμία τους και πάλι διότι έβλεπαν λίγο λίγο να «μπαίνουν» λεφτά στα ταμία τους.

 

Μέχρι τώρα το itunes έχει πουλήσει πάνω από 25 δις. τραγούδια. Πλέον υπάρχουν πολλές υπηρεσίες είτε για να αγοράσεις μουσική είτε να ακούσεις απλά τα αγαπημένα σου κομμάτια είτε δυστυχώς να τα κατεβάσεις παράνομα. Ένα από αυτά είναι το Youtube. Κατά πολλούς είναι το νέο Napster επειδή πλέον η πρόσβαση επιτυγχάνεται από παντού και είναι πολύ εύκολο να κατεβάσει κάποιος στον υπολογιστή του τα κομμάτια που θέλει και σε πολύ καλή ποιότητα ήχου. Αυτή η λειτουργία βέβαια δεν είναι αποδεκτή από το Youtube αλλά μέχρι και η Google (σ.σ Ιδιοκτήτρια εταιρεία του Youtube ) δε μπορεί να κάνει και πολλά μόνη της. Έτσι λοιπόν στο εξωτερικό ετοιμάζεται μία ακόμα επανάσταση. Οι εταιρείες παροχής ίντερνετ όπως AT&T, Comcast και Time Warner (Providers) ήρθαν σε συνεννόηση και δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο θα αντιλαμβάνεται κατά κάποιο τρόπο όταν ο χρήστης προβεί σε αντικανονικό downloading από ιστοσελίδες που δεν είναι εγκεκριμένες (Copyright Alert System).

 

Όλα πλέον είναι ψηφιοποιημένα και άρα κωδικοποιημένα οπότε θα μπορεί να αντιλαμβάνεται αυτόματα ο πάροχος ότι το συγκεκριμένο αρχείο δεν πλήρη της προϋποθέσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας με τη διαδικασία Mark Monitor το οποίο σαρώνει την ψηφιακή μας διεύθυνση (IP Address) για τυχόν παράνομη δραστηριότητα. Οι πρώτες συνέπειες που θα υποστεί ο χρήστης είναι να του μειώνεται δραματικά η ταχύτητα της σύνδεσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα και σε περίπτωση που υποπέσει και πάλι στο ίδιο παράπτωμα διακόπτεται πλήρως η σύνδεσή του καθώς επίσης πιθανότατα θα πληρώνει και κάποιο (όχι μικρό) πέναλτι για την παραβίαση των δικαιωμάτων που συρρέουν μαζί με το κάθε ψηφιακό αρχείο. Λογικά βέβαια μόλις εφαρμοστεί επίσημα και οι υπεύθυνοι λύσουν τα πρώτα προβλήματα και βρουν τις «πίσω πόρτες» του συστήματος θα εφαρμοστεί για όλα τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες, παιχνίδια, βιβλία, κλπ. Αναμένουμε λοιπόν για να δούμε ποιος θα είναι τελικά ο νικητής της ψηφιακής αυτής μάχης.

 

 

Πηγή:ogdoo.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας κάνουν ότι θέλουν. Άμα καταφέρει ο δικός μου πάροχος και σπάσει RSA κρυπτογράφηση για να δει τι έχει μέσα το αρχείο εγώ του βγάζω το καπέλο. Και ακόμα και αν το καταφέρει, πειρατεία χέρι με χέρι όπως παλιά και Άγιος ο Θεός. Μέχρι να νιώσει το MPAA ότι με νομοθεσίες δεν νικάς την τεχνολογία η πειρατεία θα συνεχίζεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η είδηση είναι όντως λίγο παλιά και αφορά την αμερικανική αγορά, αλλά εγώ βλέπω πολλούς αμερικανούς ακόμα στο γνωστό άθλημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πριν 1 χρόνο περίπου, κάτι παρόμοιο είχε γίνει.

Αλλά η "προφητεία" δεν έχει ακόμα επαληθευτεί. Είδωμεν.

http://www.digitallife.gr/greek-isp-ordered-by-court-to-block-access-to-websites-copyrighted-material-41425

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...