status Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Παιδιά υπάρχει περίπτωση να αναπτύξει κανείς καρκίνο του πνεύμονα στην εφηβεία ? Βοήθεια !! Ανοίγεις τον χρυσό οδηγό, βρίσκεις ένα πνευμονολόγο τον καλείς και τον ρωτάς, αν πρόκειται μόνο για ερώτηση, αν έχεις υποψία τότε δεν δικαιολογείσαι που δεν έχεις χρόνο να πας να τσεκαριστείς. 2
Pianomusic Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Ε προφανως δεν δικαιολογουμαι αλλα οκ...
man of steel Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μα ότι να ναι όμως και είναι τόσο σοβαρό το θέμα που μπαίνουμε όλοι να δούμε τι διάολο γίνεται.Έλεος πια με την κάθε π@π@ρι@! 3
pantelis21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Όπως βλέπεις παιδιά 6 χρονών με καρκίνο έτσι μπορεί και ένας έφηβος να κάνει καρκίνο στον πνεύμονα. Αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο είναι καλύτερο να μπεις στο χρυσό οδηγό (στο site του) και να βρεις έναν πνευμονολόγο. Μερικοί έχουν mail και μερικοί ακόμα και site όπου γράφουν τέτοια θέματα - συχνές ερωτήσεις κτλ Η ακόμα και ένα τηλέφωνο να τον πάρεις
zoocra77 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Από τα λίγα που θυμάμαι απτή βιολογία,αν είχε κάποιο μέλος της οικογένειας σου καρκίνο στον πνεύμονα ,ειδικά πριν γεννηθείς ή είχε αρχίσει η μετάλλαξη του dna των κυττάρων του πνεύμονα του 'προγόνου' σου πριν γεννηθείς ,πάλι είναι πιθανό να την έχεις κληρονομήσει. Η μετάλλαξη τώρα ανάλογα στο πόσο είχε προχωρήσει τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να συνεχιστεί σε σένα.Ειδικά αν έχεις συνήθειες που τη συνεχίζουν όπως πχ το τσιγάρο. Τώρα τις πιθανότητες κληρονομικότητας καρκινικού γονιδιώματος καλύτερα να στις πει κάποιος βιολόγος ή ειδικός γιατρός.
Pianomusic Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ panteli 21 & zoocra 77 !!
bluesattack Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Και αν επιτρεπεται γιατι αυτη η ανησυχια ? οικογενειακο ιστορικο , καπνιστης ?
Pianomusic Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μια φιλη μου αντιμετωπιζει το προβλημα και προσπαθω να βοηθησω αλλά δεν το βλεπω :/ καπνιστρια ειναι
kirileman Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Ωραία κουβέντα... Ο παππούς της γυναίκας μου, 86, γεμάτος στα πνευμόνια, έκανε κάτι ακτινοβολίες πρόπερσι, τη σκαπούλαρε προσωρινά και έχει ξεπεράσει ήδη το χρόνο που του έδωσαν οι γιατροί, αλλά από προχθές άρχισαν οι πόνοι, εκτός από τη δύσπνοια που την έχει καιρό. Παυσίπονα και όσο πάει. Οι νεότεροι που με διαβάζουν, keep smoking! ΥΓ. Το "καπνίζει μια ζωή αλλά έφτασε τα 86" δεν παίζει ως επιχείρημα υπέρ του καπνίσματος, όταν το τσιγάρο 25πλασιάζει τις πιθανότητες στους άνδρες να εμφανίσουν καρκίνο του πνεύμονα. Χωρίς αυτό θα μπορούσε ο γέρος να φτάσει τα 100. Κρίμα γιατί τα έχει τετρακόσια... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2013 από kirileman 2
Orpheas1992 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μια φιλη μου αντιμετωπιζει το προβλημα και προσπαθω να βοηθησω αλλά δεν το βλεπω :/ καπνιστρια ειναι Τι ακριβως εχει δηλαδη και ποσο χρονων ειναι?
Cossutius. Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Pianomusic, αν και οπως σου ειπα τα παιδιά, τέτοιες ερωτήσεις δεν γινονται σε φόρουμ, σε ενημερώνω οτι απο καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο, έπασε ένα κορίτσι (γειτόνισσα) που ήξερα, ηλικίας 12 ετών όπου πριν 1 χρόνο περίπου έκανε μεταμόσχευση στο εξωτερικό (το χαν γράψει και οι εφημερίδες νομίζω επειδή ηταν πολύ σπάνια περιπτωση..google it). O πνευμονάς της ηταν σα να κάπνιζε 20 χρόνια, ενω κανεις απ την οικογένεια δεν ειχε προβλημα. Οπότε τα πάντα ειναι πιθανά. Ευχομαι η φίλη σου να μην αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα...
man of steel Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Από προσωπική εμπειρία λόγω του πατρός μου που είχε το πρόβλημα στενοχωριέμαι πολύ για την φίλη σου και όντως ο καρκίνος του πνεύμονα έχει πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης.Μακάρι να πάνε όλα καλά για την κοπέλα πάντως όπως και να έχει.Αλλά όταν ανοίγουμε τέτοια ευαίσθητα θέμα τα που αφορούν πολύ κόσμο και ξυπνούν και δυσάρεστες αναμνήσεις σε αρκετούς (και εγώ ένας απ αυτούς)καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεχτικοί και συγκεκριμένοι στο τι ζητάμε και όχι να σερβίρονται με την ελαφρότητα που εσύ χρησιμοποίησες και για ένα τόσο σοβαρό θέμα.Γνώμη μου έτσι;Και όντως αυτά δεν τα ρωτάνε σε ένα forum και μάλιστα τεχνολογικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις