SOADNICK Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Για ψητες με αλουμινοχαρτο εχω ακουσει και γω καλα λογια, αλλα δεν εχει τυχει (απ' οσο θυμαμαι) να δοκιμασω. Ρωτησα για τηγανιτες γιατι μου φαινεται περιεργο να τις τρωει κανεις με φλουδα. ΥΓ δεν παιζει να ειναι και ανθυγιεινο αυτο? γιατι η φλουδα δεν θα εχει φυτοφαρμακα κτλπ?
bnvdarklord Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δεν ξερω λεπτομέρειες για το πώς πρέπει να ετοιμαστεί η πατάτα για να μην υπάρχει θέμα με την φλούδα, αλλα δεν χρειάζεται να φας και την φλούδα στην γεμιστή πάντως. Αν θες την σκαβεις απο μεσα με το κουτάλι.
noob Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δεν ξερω λεπτομέρειες για το πώς πρέπει να ετοιμαστεί η πατάτα για να μην υπάρχει θέμα με την φλούδα, αλλα δεν χρειάζεται να φας και την φλούδα στην γεμιστή πάντως. Αν θες την σκαβεις απο μεσα με το κουτάλι. Δε χρειάζεται?Υπονοείς ότι κάποιοι τρώνε και τη φλούδα??
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Για ψητες με αλουμινοχαρτο εχω ακουσει και γω καλα λογια, αλλα δεν εχει τυχει (απ' οσο θυμαμαι) να δοκιμασω. Ρωτησα για τηγανιτες γιατι μου φαινεται περιεργο να τις τρωει κανεις με φλουδα. ΥΓ δεν παιζει να ειναι και ανθυγιεινο αυτο? γιατι η φλουδα δεν θα εχει φυτοφαρμακα κτλπ? Οι πατατες ειναι κατω απο το εδαφος. Δεν παιζουν ραντισματα. Φανταζομαι ο,τι ανθυγιεινο ενδεχεται να εχει η φλουδα, θα εχει περασει και μεσα.
V for Vagelis Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 ΥΓ δεν παιζει να ειναι και ανθυγιεινο αυτο? γιατι η φλουδα δεν θα εχει φυτοφαρμακα κτλπ? Αν είναι αυτός ο λόγος τότε δε θα πρεπε να τρώμε κανένα λαχανικό ή φρούτο με τη φλούδα. Ποιος κάθεται και ξεφλουδίζει τομάτες, μήλα, αχλάδια κλπ. Μαρούλι και λάχανο δε θα πρεπε να τρώμε καν...
SOADNICK Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Αν είναι αυτός ο λόγος τότε δε θα πρεπε να τρώμε κανένα λαχανικό ή φρούτο με τη φλούδα. Ποιος κάθεται και ξεφλουδίζει τομάτες, μήλα, αχλάδια κλπ. Μαρούλι και λάχανο δε θα πρεπε να τρώμε καν... Δεν ειναι αυτος ο λογος, δε γλυτωνεις και κατι ιδιαιτερο με το να μη φας τη φλουδα, ο λογος για να φας/μη φας με τη φλουδα ειναι κατα ποσο σου αρεσει.
mary Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Στο Saltsa Bar κάνουν τηγανιτές πατάτες πολύ λεπτές σα τσιπς με φλούδα. Η φλούδα δε με ενοχλεί αλλά πατατα τηγανιτή σα τσιπς δε με ενθουσιάζει....
Gtr34 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 εμπρός καλή μου σολανίνη, πάρε τον πόνο μακριά. Να συμπληρώσω στο παραπάνω Site: http://www.food-info.net/gr/qa/qa-fp95.htm">Τι είναι η σολανίνη ;
V for Vagelis Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δεν ειναι αυτος ο λογος, δε γλυτωνεις και κατι ιδιαιτερο με το να μη φας τη φλουδα, ο λογος για να φας/μη φας με τη φλουδα ειναι κατα ποσο σου αρεσει. Προσωπικά έχω φάει πατάτες με φλούδα, φούρνου αλλά και τηγανιτές. Μια χαρά μου είχαν φανεί. Γενικά σε άλλες χώρες συνηθίζεται κάποια είδη πατάτας να τρώγονται μαζί με τη φλούδα.
manzana Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται την πατάτα. Δεν γίνονται όλες οι πατάτες τηγανιτές, ούτε ψητές κλπ. Πατάτα με πατάτα υπάρχει διαφορά. Ακριβώς, υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες πατάτας και δεν κάνουν όλες για όλα (φούρνος,τηγάνι κτλ). Σε όλες, σε όλες όμως, τρώγεται και η φλούδα τους, το αν θα την φας εξαρτάται από το αν σου αρέσει και από το φαγητό (πχ ψαρόσουπα με πατάτα με φλούδα προφανώς και δεν θα φτιάξεις). Το ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γνωρίζουμε-τρώμε ελάχιστες από τις ποικιλίες της πατάτας δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα δεν τρώγεται και η φλούδα τους. Όλη η Κεντρική και Νότιος Αμερική από όπου κατάγεται η πατάτα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια τρώει πατάτες και με την φλούδα τους. Να συμπληρώσω στο παραπάνω Site: http://www.food-info.net/gr/qa/qa-fp95.htm">Τι είναι η σολανίνη ; Όπως είπα και παραπάνω : Όλη η Κεντρική και Νότιος Αμερική από όπου κατάγεται η πατάτα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια τρώει πατάτες και με την φλούδα τους. Με βάση τα όσα λέγονται στο λινκ θα έπρεπε να έχει αφανιστεί πληθυσμιακά ολόκληρη ήπειρος.Ήμαρτον. Μα καλά, κανείς δεν έχει φάει ποτέ τηγανιτές πατάτες στα friday's?????? http://www.holism.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=518%3A2010-09-22-15-13-06&catid=66%3A2010-08-25-17-21-41&Itemid=119&lang=el Επεξ/σία 29 Απριλίου 2013 από manzana
status Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Υπάρχει κόσμος που δεν έχει φάει οφτή, στο αλουμινόχαρτο, πατάτα; 1
andreapaog328 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 κατι σχετικό. φιλαράκι που δουλευε σε εστιατοριο μουπε οτι αφηνανε τις πατατες μεσα σενα υγρο και ξεφλουδιζανε μονες τους... παίζει τιποτα τετοιο ή με δουλευε?
status Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 εμπρός καλή μου σολανίνη, πάρε τον πόνο μακριά. Μόνο αν την έχει "δει" ο ήλιος, αλλά κατά τα άλλα, δεν το ρισκάρεις.;ρ
cris41 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Κανω συνεχεια πατατες με φλουδα και στον φουρνο, και τηγανιτες και γεμιστες που τις εχω βρασει πρωτα. Της πλενεις με ζεστο νερο και τις τριβεις με το σφουγγαρι των πιατων να φυγουν οτιδηποτε χωματα κλπ. Δε φευγει η φλουδα με το τριψιμο(ενταξει αν το πιεσεις υπερβολικα θα φυγει..)
dark_banishing Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, σε όλες τις λίστες με τα top προϊόντα που πρέπει να αγοράζεις βιολογικά η πατάτα είναι μέσα, 1) επειδή της ρίχνουν περισσότερα φυτοφάρμακα 2) επειδή είναι μέσα στο χώμα και απορροφά τα πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα