Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω λάπτοπ γύρω στα 500-600 ευρώ.

Θα το χρησιμοποιώ για δουλειά κυρίως (προγραμματισμό) και επειδή θα κάθομαι πολλές ώρες και σκέφτομαι τα μάτια μου προτιμώ matte/antiglare οθόνη μιας και έχω ακούσει ότι είναι λιγότερο κουραστικές.

Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια αλλά έχω την "κακιά" συνήθεια να έχω ταυτόχρονα ανοιχτά πολλά προγράμματα μαζί όπως πχ να ακούω μουσική ενώ παράλληλα έχω τον browser με 10 tabs ανοιχτά, ένα τερματικό το οποίο τρέχει κάποιο κώδικα, και 2-3 άλλα ψιλοβαριά προγράμματα που μπορεί να μου χρειάζονται. Οπότε το miltitasking είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να τα καταφέρνει χωρίς να "αγκομαχάει".

Επίσης να πω ότι ψάχνω κυρίως για 15-14 ιντσών και όσο πιο ελαφρύ γίνεται μιας και θα το μεταφέρω κάθε μέρα αλλά δεν θέλω και πιο μικρό γιατί θα μου βγουν τα μάτια.

Σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές με ματ οθόνες απ ότι έχω δει.

Προς το παρόν έχω βρει αυτό:

Link.png Site: http://www.skroutz.gr/s/2886976/Samsung-350E5C-S03-i5-3210M-4GB-500GB.html">Samsung NP350E5C-S03GR

αλλά δεν έχω ιδέα αν η samsung έχει καλή ποιότητα στα λάπτοπ και γενικά αν αυτό το λάπτοπ αξίζει τα λεφτά του ή θα έχει καμιά χάλια οθόνη πχ.

Έχει κανείς αυτό το λάπτοπ να μου πει την άποψή του ή έχει κανείς κάτι άλλο να μου προτείνει?

Επίσης θέλω να ρωτήσω αν είναι καλύτερο να αγοράσω λάπτοπ με ματ οθόνη απευθείας ή με ό,τι οθόνη να'ναι και να του βάλω μετά ματ προστατευτικό όπως στα κινητά. Θα έχει κάποια διαφορά? Γιατί στη δεύτερη περίπτωση πληθαίνουν οι επιλογές μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Δημοσ.

To samsung το πουλανε αρκετα καταστηματα για να το δεις απο κοντα (Κοτσοβολος, public, Πλαισιο).

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εχει ψιλοχαλια οθονη.

Καλυτερα να παρεις καποιο dell που εχει ανεκτη οθονη για τα χρηματα αυτα και να βαλεις antiglare αυτοκολλητο μπροστα.

Απο οθονες που εχω δει τετοιου τυπου, δεν χανουν σε φωτεινοτητα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δηλαδή λέτε να μην προτιμήσω ματ οθόνη αλλά να βάλω αυτοκόλλητο, έτσι? Δεν έχω δει κανένα γνωστό μου να το έχει κάνει γι'αυτό είμαι διστακτική. 

ppnntt13 ωραίο είναι αυτό το Dell, οριακά στα χρήματα που σκέφτομαι να διαθέσω. Μόνο ο όγκος του και το βάρος του με χαλάνε λίγο γιατί το έχω δει από κοντά και μου φαινόταν κάπως πιο βαρύ από τα υπόλοιπα.

xristoforos89 νομίζω ότι τελείωσε αυτή η προσφορά στο mediamarkt. Δεν την βρίσκω πια ενώ χθες την είχα δει κ εγώ.

Επίσης το τωρινό μου λάπτοπ είναι 5ετίας και διαθέτει Core 2 Duo 2 Ghz. Δεν τα πηγαίνει άσχημα αλλά δεν μπορώ να το ζορίσω και πολύ. Οι νέοι επεξεργαστές i5-U θα έχουν αισθητή διαφορά από τον δικό μου? Γιατί ξεκινάνε από χαμηλότερη συχνότητα.

Δημοσ.

αν θέλεις ελαφρύτερο θα πρέπει να πας σε επεξεργαστές u αναγκαστικά αλλά θα χάσεις σε επεξεργαστική ισχύ εγώ ενναλακτικά θα σου πρότεινα και αυτό το dell http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=2193 , αν βέβαια είχα να διαλέξω θα πήγαινα σίγουρα στο κλασσικό dell που αναφέρθηκε πιο πάνω αλλά ξέρω πως οι γυναίκες κοιτάτε και άλλα εκτός από επιδόσεις

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχα δε θα θυσίαζα με τίποτα τις επιδόσεις για το design! Εξάλλου ο κλασσικός Dell νομίζω ότι αλλάζει καπάκια? Ή κάνω λάθος? Οπότε και εμφανισιακά μου κάνει. :-)  Το βάρος του με απασχολεί μόνο αλλιώς τον είχα παραγγείλει ήδη.

Η διαφορά μεταξύ επεξεργαστών U και Μ είναι τόσο αισθητή?

Και για το κύριο πρόβλημά μου: υπάρχει κανείς που να έχει βάλει ματ αυτοκόλλητο στην οθόνη του λάπτοπ του να μας πει εντυπώσεις?

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά ποια η διαφορά ανάμεσα σε U και Μ επεξεργαστές..?? ποιοι είναι καλύτεροι..?? και γενικά πως φαίνεται αν ενας i5 ή i7 είναι 3ης γενιάς..??

Δημοσ.

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-3317U-Notebook-Processor.74464.0.html

Με λιγα λογια ενα 15% κατω σε επιδοσεις (την διαφορα δεν θα την καταλαβεις ποτέ σε πραγματικες συνθηκες) αλλα η μιση καταναλωση (αρα αυτονομια  , χαμηλες θερμοκρασιες -> αυτο θα το καταλαβεις).

• Like 2
Δημοσ.

εγώ πιστεύω πως αν θέλεις αυτονομία και ελαφρύ παίρνεις ultrabook αν θέλεις επιδόσεις παίρνεις το 5520 , πιστεύω ότι οι επεξεργαστές u είναι μια μέση λύση στην όποια δεν έχεις ούτε τρελές επιδόσεις ούτε τρελή αυτονομία 

Δημοσ.

εγώ πιστεύω πως αν θέλεις αυτονομία και ελαφρύ παίρνεις ultrabook αν θέλεις επιδόσεις παίρνεις το 5520 , πιστεύω ότι οι επεξεργαστές u είναι μια μέση λύση στην όποια δεν έχεις ούτε τρελές επιδόσεις ούτε τρελή αυτονομία 

Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου; :)

Τρελές επιδόσεις και τρελή αυτονομία είναι δύο άκρα που έτσι κι αλλιώς θα τα δεί κανείς πάρα πολύ σπάνια και με πολλά χρήματα γαι το καθένα.  Οπότε αυτή η μέση λύση ίσως δεν είναι και τόσο κακή ιδέα ;)

• Like 2
Δημοσ.

Η αυτονομία δε με νοιάζει καθόλου. Όλο στο ρεύμα θα είναι είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά.

Το βάρος με νοιάζει λίγο καθώς και αυτό που είπατε για τις θερμοκρασίες (και συνεπώς τον θόρυβο). Το 5520 θα ανεβάζει θερμοκρασία δηλαδή με τον Μ επεξεργαστή? Έρχεται και καλοκαίρι... :P

Δημοσ.

από την στιγμή που δεν σε νοιάζει η αυτονομία νομίζω πως το 5520 είναι η καλύτερη λύση , από θερμοκρασίες το έχουν πάρει αρκετοί από εδώ δεν έχω διαβάσει κάτι άσχημο

Δημοσ.

Γεια,

Το laptop γενικά δεν είναι για coding όχι λόγο επεξεργαστικής ισχύος αλλα λόγο μικρού μέγεθος που κουράζει άμα το δουλεύεις συνεχεια.

Καμια οθόνη laptop η keyboard δεν θα είναι τόσο ξεκούραστο όσο ένα full size keyboard και μια κανονική οθόνη.

Τι γλώσσα προγραμματίζεις που λες είναι βαριά ? δεν νομίζω καμια γλώσσα να είναι πια τόσο βαριά εκτος άμα κανεις κάτι 3D η κανεις coding κάτι για κινητά και πρέπει να το τρέξεις σε κάποιον emulator για δειs ότι δουλεύει.

άμα πρέπει να εxεις οπωσδήποτε laptop για να πηγαίνεις να δείχνεις την δουλειά σου, πάρε ένα laptop για όταν είσαι mobile και για το σπίτι βάλτοu οθόνη και κανονικό keyboard.

Aμα έχεις ήδη laptop core2duo δεν βλέπω το λόγο να μην μπορείς να κανεις την δουλειά ήδη σε αυτό. Άμα είναι αργό απλός θα θέλει setup από την αρχή και θα είναι και πάλι γρήγορο

Τίποτα από ότι έχει πει μέχρι τώρα είναι cpu intensive coding - browsing - music/movies - cli- etc είτε τα κανεις ένα ένα είτε μαζί αυτά τα κάνω και στο παλιό μου P4

Aνοίγω το tv tuner για να χαζεύω καμια ταινία στην tv , κάνω browsing, μιλάω σκύρε, κατεβάζω torrents κάνω administer τα pc τις δουλειάς μέσο putty, όλα αυτα μαζί. Αυτό είναι καθημερινή ρουτίνα το καλο  gaming pc το ανοίγω μονο όταν είναι να παίξω

Eχω κάνει και εγώ programing και το πιο βάρη πρόγραμμα που μου ετυχε ήταν το eclipse και  δεν ήταν θέμα. τώρα άμα έχεις μπλέξει με blacks arts, D3D,OpenGL OK

Δημοσ.

Λοιπόν ναι. Για να γίνω πιο ξεκάθαρη. Και το eclpise μού χρειάζεται και emulator για android. Τώρα οι γλώσσες όντως δεν είναι βαριές απλά μερικές φορές τρέχω σκριπτάκια για υπολογισμούς μεγάλων πινάκων τα οποία είναι χρονοβόρα και χρησιμοποιούν αρκετή cpu και ram. Επίσης, επειδή χρησιμοποιώ linux (ubuntu για την ακρίβεια που τώρα τελευταία έχουν γίνει πολύ βαριά) πολλές φορές χρειάζεται να ανοίξω τα windows σε virtual machine. Εκεί πραγματικά γονατίζει το τωρινό μου λάπτοπ. Είμαι λοιπόν στο ψάξιμο αυτή την περίοδο και δεν ξέρω αν θα με βολέψει ένας καλός i5 ή να δώσω κάτι παρά πάνω και να πάω σε i7.

Επίσης θα πρέπει να πηγαίνω με τον δικό μου υπολογιστή και να εργάζομαι με αυτόν εκεί. Γι'αυτό από τη μια θέλω οθόνη και από την άλλη κάποια φορητότητα.

Βλέπω ότι πολλοί εδώ είναι φαν της Dell. Εκτιμώ την Dell και το service της αλλά δεν θα με πείραζε να πάρω κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά. Οι περισσότερες εταιρίες 2 χρόνια εγγύηση δίνουν και δεν έχω σκοπό να αγοράσω την επέκταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...