Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω κάνει επεμβαση πριν 2 εβδομαδες για βουβωνοκηλη... ολα πανε καλα αλλα τις τελευταιες ημερες με επιασε αλλεργικος βηχας (ειχα ηδη κλεισει μια εβδομαδα και ειμαι σπιτι μου) και εχει αρχισει η ταλαιπωρια οι 2 χειρουργοι μου ειπανε να βηχω αλλα με προσοχη για την τομη.... να βαζω το ενα χερι πανω στο αλλο .... το κανω ετσι αλλα καμια φορα με ανησυχει ο βηχας αν και ελεγχομενος δεν βηχω σαν γαιδουρι... προχθες πηρα και Aerolin μπας και τον σταματησω πιο δραστικα.... αλλα προς το παρον ετσι και ετσι. Θα επαιρνα symbicort που ειναι πιο βαρυ και αποτελεσματικο αλλα ειναι ακριβο χωρις να στο γραψει γιατρος.

Υπαρχει κινδυνος υποτροπης της κηλης λογω βηχα? αυτο με απασχολει για το αναπνευστικο χεστηκα αμα δεν ειχα κανει την επεμβαση θα το αφηνα να περασει μονο του και ας εβηχα και ολο το βραδυ.

Ο γιατρος μου ειπε οτι μετα απο εγχειρηση δεν θελουμε βηχα.... τι διαολο να κανω αμα δεν περασει? να παω αυριο στο νοσοκομειο? ο ευκαλυπτος κανει δουλεια?

δεν καπνιζω... εχω κοψει το καπνισμα εδω και 2.5 χρονια και τωρα βρηκε να με πιασει αλλεργικος βηχας περυσι τετοια εποχη δεν με επιασε. Κανενας γιατρος να μας πει την γνωμη του υπαρχει?

υγ Δεν εχω ασθμα...

Επεξ/σία από Star_Light
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πέρα απ τα κλασικά, ότι δεν είμαι γιατρός. Μιλάω εκ πείρας και καλύτερα να ρωτήσεις γιατρό κλπ κλπ -αυτό ήταν το

Disclaimer- :-P

Λοιπόν, άμα είναι αλλεργικός ο βήχας καλύτερα να πάρεις αντισταμινικα (αν δεν έχεις ξαναπάρει, άστο καλύτερα γιατί έχουν πολλές παρενέργειες και με σχετικά ψηλές συχνότητες εμφάνισης). Αλλιώς μύρισε λίγο βιξ διάλλειμένο σε βραστό νερό (νομίζω μια κουταλιά βιξ σε μια κούπα νερό).

Κατά τ αλλά ναι και η κορτιζόνη βοηθάει αλλά το symbicort κάνει ~80€ και είναι και βαρύ. Φαντάσου εγώ παίρνω 2 δόσεις την ημέρα και κάθε 10 ημέρες το σταματώ για 2, επειδή έχω ζαλάδες και εμετούς... Εδώ και ποσά χρόνια δεν το έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου...

Πάντως αερολιν άμα βοηθάει πάρε άφοβα. Εγώ έχω ένα μαζί μου κι άμα νιώθω λίγο άβολα ρουφάω δύο τζούρες, "δεν είναι τίποτα που να φοβάσαι την υπερδοσολογία"* ;-)

*έτσι μου είπε ο πνευμονολόγος

Δημοσ.

Πέρα απ τα κλασικά, ότι δεν είμαι γιατρός. Μιλάω εκ πείρας και καλύτερα να ρωτήσεις γιατρό κλπ κλπ -αυτό ήταν το

Disclaimer- :-P

Λοιπόν, άμα είναι αλλεργικός ο βήχας καλύτερα να πάρεις αντισταμινικα (αν δεν έχεις ξαναπάρει, άστο καλύτερα γιατί έχουν πολλές παρενέργειες και με σχετικά ψηλές συχνότητες εμφάνισης). Αλλιώς μύρισε λίγο βιξ διάλλειμένο σε βραστό νερό (νομίζω μια κουταλιά βιξ σε μια κούπα νερό).

Κατά τ αλλά ναι και η κορτιζόνη βοηθάει αλλά το symbicort κάνει ~80€ και είναι και βαρύ. Φαντάσου εγώ παίρνω 2 δόσεις την ημέρα και κάθε 10 ημέρες το σταματώ για 2, επειδή έχω ζαλάδες και εμετούς... Εδώ και ποσά χρόνια δεν το έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου...

Πάντως αερολιν άμα βοηθάει πάρε άφοβα. Εγώ έχω ένα μαζί μου κι άμα νιώθω λίγο άβολα ρουφάω δύο τζούρες, "δεν είναι τίποτα που να φοβάσαι την υπερδοσολογία"* ;-)

*έτσι μου είπε ο πνευμονολόγος

Eλα ρε συνάδελφε... έχω πάρει ιατρικη γνωμη απο 3 γιατρους. Τους 2 που με χειρουργησαν και τον εναν τον παθολογο. Εγω αναπνευστικο δεν ειχα ποτε εσυ εχεις ασθμα? απλα το 2007 μου εκανε ενα μπαμ επειδη καπνιζα.... και πηγα στο γιατρο και μου εδωσε το symbicort δεν με πειραξε καθολου με το που εκανα 2 εισπνοες εφυγε το βρασιμο και ξαναρχισα να καπνιζω :P τελοςπαντων ετσι με πηγαινε οσο καπνιζα το επαιρνα εφευγε .... ξαναρχιζα ερχοτανε συχνα πυκνα .... μεχρι που αποφασισα να το κοψω το τσιγαρο symbicort εκανα 4 εισπνοες να φανταστεις περυσι το χειμωνα ισα ισα και εφυγε αμεσως ο βηχας απο τοτε εχω να παρω... φετος το χειμωνα με πιασε βηχας αλλα εφυγε μονος του λεω σιγα μην παρω φαρμακα αφου δεν ειμαι καπνιστης... και τωρα δεν θα επαιρνα αλλα φοβαμαι την τομη. Μην κανει καμια ζημια μεσα... ο γιατρος ειπε απαγορευονται οι κοιλιακες πιεσεις για 1 μηνα .... για αυτο ανησυχω οταν τον ρωτησα μου εδειξε πως να βηξω και μου ειπε βεβαια οτι δεν σπαει μεσα τοσο ευκολα το πλεγμα αρκει να μην βηξω αποτομα και σαν γαιδουρι.Εχει μπει πλεγμα γιατι ειχα κηλη.

Τωρα βρηκε ο κωλοβηχας? ας με επιανε σε κανα μηνα ελεος....

Εγω οποτε επαιρνα to symbicort παντως πανω απο 10 εισπνοες δεν εκανα και εξαφανιζοντουσαν ολα. Το aerolin ειναι ελαφρυ. 4 εισπνοες την ημερα παιρνω μονο και μονο επειδη δεν θελω τον βηχα με τιποτα.... τοσες γραφει μεσα σαν μεγιστο στις οδηγιες.

Δημοσ.

Εμένα είναι άλλη φάση. Έχω θέματα με το αναπνευστικό.

Αλλά αφού εσένα είναι αλλεργικό, μόνο κορτιζόνη ή αντισταμινικα βοηθάν (απ ότι ξέρω)

Δημοσ.

Καλωσήρθες στο κλαμπ της βουβωνοκήλης. Και καλή ανάρρωση φυσικά.

Έκανα και εγώ πριν 9 μήνες και κρύωσα μέσα στο νοσοκομείο. Δηλαδή πόσο πιο έλεος;;;

Με το που γύρισα σπίτι ξεκινά ο βήχας  :cry:

Και να έχω φρικάρει απλά.

Δε μπορούσα να μη βήξω. Ήμουν με την ψυχή στο στόμα. Συνεχώς να κρατώ την ανάσα μου και με ένα ποτήρι νερό όποτε ήθελα να βήξω.

Και με έπιασε και το αλλεργικό μου μετά και ήρθαν και τα αψού αψού που μια φορά ΜΙΑ τόλμησα νε φτερνιστώ και ΠΕΘΑΝΑ στον πόνο γιατί εγώ όταν φτερνίζομαι - βήχω κάνω σα γάιδαρος...

Αν ο βήχας όντως είναι αλλεργικός τότε είσαι τυχερός γιατί απλά θες κανένα αντισταμινικό. Μην ακούω πίπες για παρενέργειες. ΑΠό τα 16 έπαιρνα 2-3 τη μέρα (μιλάμε για πολύ αλλεργία την άνοιξη) και ήμουν μια χαρά.

Πάρε xozal σε σταγόνες που ελέγχεις ακριβώς την δόση οπότε παίρνεις όσο χρειάζεσαι. 

Ο ευκάλυπτος βοηθάει στη μπουκωμένη μύτη συνήθως έβαζα και εγώ παλιά αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Όσο έκαιγες το αιθέριο έλαιο η μύτη άνοιγε για τα καλά. Μετά όμως από 1 ωρίτσα ξανά κλειστή λόγω αλλεργίας.

Οπότε τσέκαρε μην είναι κανένα κρύωμα - ίωση που πιθανός να άρπαξες στο χειρουργείο και αν είναι μόνο αλλεργικό τότε αντισταμινικό.

Εδώ πλέον πέρασαν τώρα που το σκέφτομαι 11.5 μήνες (μάη του 12 την είχα κάνει) και τώρα που κρύωσα ξανά μετά από 1 χρόνο και βήχω μου ρίχνει κάτι τσιμπίματα η βουβωνοκήλη που τρομάζω λέω τι στο διάολο πια;

Δημοσ.

Καλωσήρθες στο κλαμπ της βουβωνοκήλης. Και καλή ανάρρωση φυσικά.

Έκανα και εγώ πριν 9 μήνες και κρύωσα μέσα στο νοσοκομείο. Δηλαδή πόσο πιο έλεος;;;

Με το που γύρισα σπίτι ξεκινά ο βήχας  :cry:

Και να έχω φρικάρει απλά.

Δε μπορούσα να μη βήξω. Ήμουν με την ψυχή στο στόμα. Συνεχώς να κρατώ την ανάσα μου και με ένα ποτήρι νερό όποτε ήθελα να βήξω.

Και με έπιασε και το αλλεργικό μου μετά και ήρθαν και τα αψού αψού που μια φορά ΜΙΑ τόλμησα νε φτερνιστώ και ΠΕΘΑΝΑ στον πόνο γιατί εγώ όταν φτερνίζομαι - βήχω κάνω σα γάιδαρος...

Αν ο βήχας όντως είναι αλλεργικός τότε είσαι τυχερός γιατί απλά θες κανένα αντισταμινικό. Μην ακούω πίπες για παρενέργειες. ΑΠό τα 16 έπαιρνα 2-3 τη μέρα (μιλάμε για πολύ αλλεργία την άνοιξη) και ήμουν μια χαρά.

Πάρε xozal σε σταγόνες που ελέγχεις ακριβώς την δόση οπότε παίρνεις όσο χρειάζεσαι. 

Ο ευκάλυπτος βοηθάει στη μπουκωμένη μύτη συνήθως έβαζα και εγώ παλιά αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Όσο έκαιγες το αιθέριο έλαιο η μύτη άνοιγε για τα καλά. Μετά όμως από 1 ωρίτσα ξανά κλειστή λόγω αλλεργίας.

Οπότε τσέκαρε μην είναι κανένα κρύωμα - ίωση που πιθανός να άρπαξες στο χειρουργείο και αν είναι μόνο αλλεργικό τότε αντισταμινικό.

Εδώ πλέον πέρασαν τώρα που το σκέφτομαι 11.5 μήνες (μάη του 12 την είχα κάνει) και τώρα που κρύωσα ξανά μετά από 1 χρόνο και βήχω μου ρίχνει κάτι τσιμπίματα η βουβωνοκήλη που τρομάζω λέω τι στο διάολο πια;

Eλα συνάδελφε στην κήλη..... μολις γινω καλά θα πάω να κοιτάξουν και το δεξί μερος γιατι νιωθω κατι τσιμπηματακια και απο εκει. :D

Πονο εγω δεν έχω. Απλα κατι ενοχλησεις νιωθω σημερα ..... βηχω προσεχτικά... σημερα ειχα βράσιμο μεχρι που εριξα 2-3 γερά φλέματα σαν μεγαλες μπάλες και έφυγε το βράσιμο.

Κανω aerolin ανα 5 ωρες αλλα δεν βλεπω να κανει τοσα οσα εκανε το symbicort δεν μπορω να παρω symbicort γιατι ειναι ακριβο και επισης ειναι μακρυα και το νοσοκομειο για να παω να μου το δωσουν απο εκει... την εγχειρηση την εκανα επειδη μετα απο 3-4 μηνες λεω να αρχισω ξανα Tae Kwon Do γιατι εκανα χρονια.

Ο βηχας συνεχιζει να με ανησυχει γιατι νιωθω χαμηλα η κοιλια να ζοριζεται ακομη και αν βηχω προσεκτικα... νιωθω να χοροπηδαει πως το λενε (επειδη βαζω τα χερια μου οπως μου εδειξε ο γιατρος) .... κατα τα αλλα χεστηκα δεν θα επαιρνα τιποτα. Εσυ εβηχες τοτε?

Υπαρχει σοβαρος κινδυνος υποτροπης? εχω ακριβως 2 εβδομαδες μετα το χειρουργιο

υγ Σορρυ αλλα μπορω να παρω αυτα που προτεινεις χωρις συνταγη γιατρου?

Δημοσ.

Αν η εγχείρηση γίνει καλά από ότι μου λέγαν οι χειρούργοι τότε η περιοχή είναι πιο δυνατή και από πριν την εγχείρηση. Το πλέγμα που βάζουν είναι πολύ δυνατό και γιαυτό σε βήχα-φτέρνισμα συνήθως πονάς (εγώ πονούσα) γιατί η πίεση χτυπά στο πλέγμα.

Πως την έκανες; Λαπαροσκοπικά (με τις τρεις τριπούλες) ή απλά κλασικά με την τομή 8-10εκ;

Αν έχεις κήλη και δεξιά τότε μην ξεκινάς tae-kwo-do πριν την λύσεις και αυτή...

Εγώ προσπαθούσα να μη βήχω και έκανα τα πάντα για να μη βήχω οπότε ζήτημα να έβηχα 2-3 φορές τη μέρα. Τι βραστό νερό με μέλι και κανέλα, τι σκέτο μέλι με κανέλα τι αντιβηχικά την έβγαλα καθαρή.

Εγώ επειδή τις έκανα κοντά κοντά τις κήλες (έκανα και τις 2 με 6 μήνες διαφορά) μέσα σε 9 μήνες έχασα κοντά 10 κιλά. Κάτι το άγχος κάτι ο εκνευρισμός κάτι που είχα ένα θεματάκι με την δεύτερη που δεν έκλεινε το ράμα άστα...

Το xozal δε θέλει ιατρική συνταγή και τις σταγόνες που τις βλέπω τώρα έχουν 6.30€

Τις έπαιρνα παλιά στο λύκειο. 

Χωρίς συνταγή αλλά με δική σου ευθύνη.

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/xozal

Πάντως από ότι είδα γενικά στο χρόνο πάνω θα ξεχάσεις ΕΝΤΕΛΩΣ ότι την έκανες. Αν και θα βλέπεις τις ουλές από την τομή που ποτέ δε θα φύγουν εντελώς έτσι όπως τις κόβω. 

Μόνο τώρα που κρύωσα και χαλαρός και άνετος τις πρώτες μέρες έβηχα σαν τρελός ε βήχα βήχα βήχα κάποια στιγμή πήρε να τσιμπάει στιγμιαία οπότε μετά πρόσεχα πιο πολύ.

Το aerolin δε το ξέρω. Βρογχοδιασταλτικό είναι; Φτηνό το βλέπω. Σιροπάκι ή εισπνοές;

Δημοσ.

Αν η εγχείρηση γίνει καλά από ότι μου λέγαν οι χειρούργοι τότε η περιοχή είναι πιο δυνατή και από πριν την εγχείρηση. Το πλέγμα που βάζουν είναι πολύ δυνατό και γιαυτό σε βήχα-φτέρνισμα συνήθως πονάς (εγώ πονούσα) γιατί η πίεση χτυπά στο πλέγμα.

Πως την έκανες; Λαπαροσκοπικά (με τις τρεις τριπούλες) ή απλά κλασικά με την τομή 8-10εκ;

Αν έχεις κήλη και δεξιά τότε μην ξεκινάς tae-kwo-do πριν την λύσεις και αυτή...

Εγώ προσπαθούσα να μη βήχω και έκανα τα πάντα για να μη βήχω οπότε ζήτημα να έβηχα 2-3 φορές τη μέρα. Τι βραστό νερό με μέλι και κανέλα, τι σκέτο μέλι με κανέλα τι αντιβηχικά την έβγαλα καθαρή.

Εγώ επειδή τις έκανα κοντά κοντά τις κήλες (έκανα και τις 2 με 6 μήνες διαφορά) μέσα σε 9 μήνες έχασα κοντά 10 κιλά. Κάτι το άγχος κάτι ο εκνευρισμός κάτι που είχα ένα θεματάκι με την δεύτερη που δεν έκλεινε το ράμα άστα...

Το xozal δε θέλει ιατρική συνταγή και τις σταγόνες που τις βλέπω τώρα έχουν 6.30€

Τις έπαιρνα παλιά στο λύκειο. 

Χωρίς συνταγή αλλά με δική σου ευθύνη.

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/xozal

Πάντως από ότι είδα γενικά στο χρόνο πάνω θα ξεχάσεις ΕΝΤΕΛΩΣ ότι την έκανες. Αν και θα βλέπεις τις ουλές από την τομή που ποτέ δε θα φύγουν εντελώς έτσι όπως τις κόβω. 

Μόνο τώρα που κρύωσα και χαλαρός και άνετος τις πρώτες μέρες έβηχα σαν τρελός ε βήχα βήχα βήχα κάποια στιγμή πήρε να τσιμπάει στιγμιαία οπότε μετά πρόσεχα πιο πολύ.

Το aerolin δε το ξέρω. Βρογχοδιασταλτικό είναι; Φτηνό το βλέπω. Σιροπάκι ή εισπνοές;

Δεξιά δεν έχω κηλη ..... δεν βλεπω δηλαδη καποια προβολη και δεν νιωθω κιολας απλα ωρες ωρες ειδικα οταν εκανα καμψεις ενιωθα εναν πονακο καθως πιεζομουν. Δεν την εκανα λαπαροσκοπικα την εκανα με πλεγμα και μαλιστα 2 πλεγματα επειδη ηταν αμφοτεροπλευρη. Και εγω προσπαθω να μη βηχω ... αλλα κατα μεσο ορο βηχω 10-15 φορες την ημερα... πολυ ε? :(

αλλα βαζω χερια και καθομαι κιολας και οχι δυνατα. Βεβαια δεν νιωθω καθολου πονο οταν βηχω. Ελπιζω να μην γινει καμια μλκια... δεν μπορω να μην δε βηξω.... με πεθαινει και ερχεται και καπως αποτομα... λες να κολλησα καμια μλκια στο χειρουργιο?

Και να φανταστεις τωρα εχω φτιαξει μια κουπα με βρασμενο νερο και λεμονι μεσα και μελι... αλλα ο βηχας αν ειναι να ερθει δεν τον γλιτωνω ευκολα εκτος και αν παιδευτω πολυ.... τι τρολοβηχας ειναι αυτος ρε διαολε τωρα βρηκε?

Βρογχοδιασταλτικο ειναι αλλα του κώλου.... με symbicort θα χα ξελασπωσει .... πιστευω.

Δημοσ.

Τίποτα δε θα πάθεις. Απλά προσέχεις όσο μπορείς.

Αμφιτερόπλευρη δηλαδή και δεξιά και αριστερά και στις χειρούργησαν με την μία; Τυχερός...

Μια χαρά θα σαι αφού δεν πονάς. Εγώ έβηχα τις πρώτες μέρες με το που βγήκα. Τώρα μετά από 15 μέρες ήδη έχεις αναρρώσει αρκετά.

Δημοσ.

Τίποτα δε θα πάθεις. Απλά προσέχεις όσο μπορείς.

Αμφιτερόπλευρη δηλαδή και δεξιά και αριστερά και στις χειρούργησαν με την μία; Τυχερός...

Μια χαρά θα σαι αφού δεν πονάς. Εγώ έβηχα τις πρώτες μέρες με το που βγήκα. Τώρα μετά από 15 μέρες ήδη έχεις αναρρώσει αρκετά.

Εννοειται οτι προσέχω. Ναι. Ηταν μεγάλη η κήλη και δεν της φαινοτανε.... με την μια με χειρουργησαν ....

1 ωριτσα... ηταν καλοι οι γιατροι. Προς το παρον αυτη την εντυπωση εχω δηλαδη... μιας και ολα πανε καλα περα απο τον βηχα-τρολλ.Εμενα ο βηχας με επιασε μετα απο μια εβδομαδα.

Το φοβερο ηταν την ωρα που μπηκα στο χειρουργειο..... ξαφνικα μπαινω σε εναν χωρο παγωμένο και χωρις καθολου παραθυρα στο δεξι χερι ηταν το πιεσομετρο γιατι μου επαιρναν την πιεση και στο αριστερο δεν ξερω ισως μου κοψανε την ένεση δεν καταλαβα τιποτα... το πιεσομετρο φουσκωνε φουσκωνε και ξαφνικα αρχισε να χαλαρωνει.... σε καποια φαση σκεφτηκα "Ποση πιεση να έχω αραγε?" και καπου εκει κατεβηκανε αποτομα τα ρολα... ξυπνησα μετα απο καμποση ωρα μεσα στο χειρουργειο με εναν πονο αριστερα κατω.... εκει πονουσα ναι.... ειχα και παροχετευση. Ειχα και καλη παρεα στο δωματιο επαιζε χαβαλες με κατι παιδια αλλα δεν μπορουσες να γελασεις !!!!! ... εε ομορφες νοσοκομες ειχε ... δεν θες και τιποτα αλλο :P

Παντως στην υπνωση στην αρχη δεν ειναι οτι κλεινεις εσυ τα ματια ή χαλαρωνεις... απλα εκει που υπάρχεις ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΛΑ!!!!Δεν καταλαβαινεις για ποτε εκλεισες τα ματια δεν θυμασαι καν οτι τα εκλεισες!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!  Βεβαια πρεπει να πουμε οτι εχουν φροντισει ηδη να σε φερουν σε μια μεση κατασταση δεν πεφτεις με την μια δηλαδη εγω μπηκα πρωτα σε προθαλαμο πριν μπω χειρουργειο και μου βαλανε μια μασκα στην μουρη. Μετα την βγαλανε και πηγα χειρουργειο.Επισης απο το προηγουμενο βραδυ σου δινουν Lexotanil βεβαια εγω δεν ειχα αγχος ημουν πολυ χαλαρος αλλα η νοσοκομα με αναγκασε να τα παρω :P

Δημοσ.

Εγώ την έκανα με τοπική την πρώτη και άκουγα τα πάντα. 

Φρίκη τι το θελα. Εντάξει έτσι που λες μιλάς με τις νοσοκόμες γύρω σου καλή περιποίηση και κάποια στιγμή που είχα ανεβάσει παλμούς μου βάζουν και στη μασκούλα κάτι αγχολυτικά. Τρελή μαστούρα.

Την δεύτερη πάνε με τραβάνε τοπική και ΔΕ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ. Πήγαινε να με κόψει και τα ένιωθα όλα και του έλεγα πονάω!!!

Και το ήξερα πως δεν ήταν η ιδέα μου αφού είχα ήδη κάνει την άλλη με τοπική. Ε την τρίτη φορά που του λέω πονάω τον βλέπω να τραβάει μια ένεση στον ορό και ξεραίνομαι.

Γενικά δε τη γουστάρω την ολική νάρκωση γιατί για κάποιο λόγο με φοβίζει και την θεωρώ βαριά για τον οργανισμό. Αυτοί ούτε με ρώτησαν...

Εμ κρατικό νοσοκομείο. φακελάκι μηδέν τι περίμενα;;;

Δημοσ.

Εγώ την έκανα με τοπική την πρώτη και άκουγα τα πάντα. 

Φρίκη τι το θελα. Εντάξει έτσι που λες μιλάς με τις νοσοκόμες γύρω σου καλή περιποίηση και κάποια στιγμή που είχα ανεβάσει παλμούς μου βάζουν και στη μασκούλα κάτι αγχολυτικά. Τρελή μαστούρα.

Την δεύτερη πάνε με τραβάνε τοπική και ΔΕ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ. Πήγαινε να με κόψει και τα ένιωθα όλα και του έλεγα πονάω!!!

Και το ήξερα πως δεν ήταν η ιδέα μου αφού είχα ήδη κάνει την άλλη με τοπική. Ε την τρίτη φορά που του λέω πονάω τον βλέπω να τραβάει μια ένεση στον ορό και ξεραίνομαι.

Γενικά δε τη γουστάρω την ολική νάρκωση γιατί για κάποιο λόγο με φοβίζει και την θεωρώ βαριά για τον οργανισμό. Αυτοί ούτε με ρώτησαν...

Εμ κρατικό νοσοκομείο. φακελάκι μηδέν τι περίμενα;;;

χαχαχα ελεος επισκληριδιο σου εκαναν? πως την λενε. Αυτη ξερεις ε αμα πετυχει νευρο που δεν πρέπει εχω ακουσει περιεργα πραγματα..... Γιατι ειχες ανεβασει παλμους ρε συ? ειναι ρουτινας. Ευκολη επεμβαση αυτοι που σε χειρουργουν έχουν κάνει αλλες και αλλες εδω ανοιγουνε πνευμονια ... καρδιες ..... στην επεμβαση της κηλης θα κολλήσουν??????

ε την τριτη φορα που του ειπες ποναω ο τύπος θα σκεφτηκε ε νταξει πολυ το κουρασαμε τωρα και δεν ειναι να ταλαιπωρουμαστε ουτε εμεις οι γιατροι ουτε ο ασθενης βαρα του εκει μια ολικη να ξεμπερδευουμε ... αλλα γιατι μερικη? εσυ το ζητησες?

Καλυτερα ολικη ρε συ.... δεν καταλαβαινεις τιποτα. Απλα μετα οταν ξυπνησεις για κανα 2ωρο εισαι περιεργα και φυσικα οταν σηκωθεις να ουρησεις το καταλαβαινεις..... εγω ζαλιζομουν αλλα μετα περασε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί τοπική. Ήρθε ο αναισθησιολόγος με ρώτησε και του λέω τι κάνετε συνήθως; Και μου λέει πως επειδή είναι απλή επέμβαση συνήθως κάνουν τοπική αλλά η επιλογή είναι δική μου. Ε του λέω εντάξει κάνε τοπική. Απλά για να μείνω όσο το δυνατό λιγότερο στο χειρουργείο και επίσης γιατί με αγχώνει η ολική.

Ανέβασα παλμούς γιατί άκουγα. Ράψε, κάνε, κόψε ε όσο να πεις αγχώθηκα λίγο να ξέρω ότι με έχουν ανοιχτό εκεί κάτω και κόβουν ράβουν κτλ...

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί τοπική. Ήρθε ο αναισθησιολόγος με ρώτησε και του λέω τι κάνετε συνήθως; Και μου λέει πως επειδή είναι απλή επέμβαση συνήθως κάνουν τοπική αλλά η επιλογή είναι δική μου. Ε του λέω εντάξει κάνε τοπική. Απλά για να μείνω όσο το δυνατό λιγότερο στο χειρουργείο και επίσης γιατί με αγχώνει η ολική.

Ανέβασα παλμούς γιατί άκουγα. Ράψε, κάνε, κόψε ε όσο να πεις αγχώθηκα λίγο να ξέρω ότι με έχουν ανοιχτό εκεί κάτω και κόβουν ράβουν κτλ...

Εμενα δεν με ρωτησαν μου ειπαν οτι επειδη ειμαι νεος η ναρκωση ειναι ολικη. Ε δεν μπηκα και στον κοπο να το ψαξω παραπανω.... ημουν της αποψης ηρθα σε νοσοκομειο ... εσεις ξέρετε τι κάνετε οχι εγώ. Δεν ειμαι γιατρος εγω... οι γιατροι ξέρουν.

Δημοσ.

Εμένα μου είπαν ότι 8 στις 10 φορές κάνουν τοπική οπότε λέω δε βαριέσαι. Τώρα τσιγκουνιά τους, λογική τους, ειλικρίνια τους δεν ξέρω. Αυτή μου πρότειναν, μου κόλλησε και εμένα και ΟΚ.

Την αλήθεια να την πω. Την δεύτερη που έγινε τελικά με ολική ήταν όντως καλύτερα. Ξυπνάς και έχουν ήδη τελειώσει όλα. Και ούτε ζαλάδα είχα πολύ και ούτε εμετούς όπως νόμιζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...