Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμείς μόνο γιαούρτι φτιάχναμε... Αλλά σε σχέση μ αυτά του εμπορίου ήταν ξινό, πιο αραιό και έβγαζε πολλά υγρά. Άμα θες τη συνταγή πες μου να σου τη δώσω

  • Like 1
Δημοσ.

Για τυρί φέτα που έφτιαξε η μάνα μου και για μυζήθρες, χρησιμοποιεί πυτιά σε μια μπλε συσκευασία, θα ρωτήσω να σου πώ. Την βρίσκει σε αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής.

  • Like 1
Δημοσ.

επειδη παλαιοτερα προσπαθησα ανεπιτυχως να φτιαξω μαλακο τυρι παρε αυτα τα 2 λινκ απο ebay. αν θες να βρεις τυροπυτια στα ξενα ψαχτη σαν rennet.

http://www.ebay.com/itm/Rennet-vegetarian-variety-in-50-ml-dropper-bottles-/160551230383?pt=UK_Home_Garden_Food_SM&hash=item2561995baf αυτη ειναι φυτικη και δεν προερχεται απο στομαχια ζωων.

http://www.ebay.com/itm/Rennet-animal-variety-in-100-ml-dropper-bottles-/160401482219?pt=UK_Home_Garden_Food_SM&hash=item2558ac61eb αυτη ειναι ζωικη αντιστοιχα

 

αλλα και σε οποιοδηποτε καταστημα με γεωργικα εφοδια θα βρεις πυτια αλλα κυριως σε ξηρη μορφή ή σε κανονισμενες δοσεις σε ταμπλετες.

 

Επισης για εγκυκλοπαιδικους λογους και οχι μονο αν θες να πειραματιστεις. φυσικη πυτια μπορεις να φτιαξεις βραζοντας τσουκνιδα. το εκχειλισμα της κοβει το γαλα. (δε ξερω αν η παραπανω φυτικη πυτια προερχεται απο τσουκνιδα)

Δημοσ.

Λοιπόν η συνταγή:

Δύο κιλά πρόβιο γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο)

Ένα γιαουρτάκι πρόβιο (κάπου 300ml). Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί και με μαγιά, αλλά δε θυμάμαι την ποσότητα.

Αρχικά βράζουμε το γάλα, μόλις δούμε ότι αρχίζει και βράζει το αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να βράσει και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει, όχι εντελώς, όταν φτάσει περίπου 30 κελσίου -δηλαδή να βάζουμε μέσα το δαχτυλάκι μας και να μην καιγόμαστε- ρίχνουμε το γιαουρτάκι και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα πριν κρυώσει. Με το που διαλυθεί το γιαουρτάκι σκεπάζουμε το σκεύος με νάιλον και μετά με μια κουβέρτα για να μην μπαίνει -ή να μη βγαίνει αέρας-. Το αφήνουμε έτσι δύο με τρεις ώρες* σε σκοτεινό μέρος και είναι έτοιμο.

 

*όσο πιο πολύ ώρα, τόσο πιο πολύ πήζει, αλλά γίνεται και πιο ξινό.

 

Άμα το φτιάξει κάποιος ας μας πει εμπειρίες.

Καλή σας απόλαυση :-D

Δημοσ.

Ναι στείλε αλλά γιατί όμως σας έβγαινε αραιότερο και ξυνότερο;

 

γιατι ετσι ειναι το πραγματικο γιαουρτι,οχι αυτα του εμποριου

  • Like 2
Δημοσ.

Και που βρίσκουμε όχι του εμπορίου πρόβιο;οι γνωστοί μου από χωριά δεν φτιάχνουν...δεν έχουν και πρόβατα

 

Και τυρί έχει κάνει κανένας να μας πει;

Δημοσ.

Και που βρίσκουμε όχι του εμπορίου πρόβιο;οι γνωστοί μου από χωριά δεν φτιάχνουν...δεν έχουν και πρόβατα

 

Και τυρί έχει κάνει κανένας να μας πει;

εχει σε πολλα  μην πω ολα τα σουπερ μαρκετ αγνο προβιο γιαουρτι. με τη χαρακτηριστικη αραιη υφη και ξινουτσικη γευση.

υπαρχει και χυμα συνηθως σε πηλινα δοχεια.

giaourti.JPG

 

ειτε σε πλαστικα με το χαρακτηριστικο ημιδιαφανες πλαστικο καπακι

images?q=tbn:ANd9GcRDBPa8qxpFh3m2w3t6cCg

 

και στο κλασσικο πηλινο και στο πλαστικο οι φιρμες ειναι πολλες...

Δημοσ.

Ναι και γω αυτό σκέφτηκα στην αρχή απλά είπανε για πραγματικό γιαούρτι και νόμιζα το παίρνουν από φάρμα και έτσι...ε ναι αυτό το ξέρω το γιαουρτάκι είναι και αγαπημένο

Δημοσ.

εχει σε πολλα  μην πω ολα τα σουπερ μαρκετ αγνο προβιο γιαουρτι. με τη χαρακτηριστικη αραιη υφη και ξινουτσικη γευση.

υπαρχει και χυμα συνηθως σε πηλινα δοχεια.

giaourti.JPG

 

ειτε σε πλαστικα με το χαρακτηριστικο ημιδιαφανες πλαστικο καπακι

images?q=tbn:ANd9GcRDBPa8qxpFh3m2w3t6cCg

 

και στο κλασσικο πηλινο και στο πλαστικο οι φιρμες ειναι πολλες...

 

Αυτού του τύπου τα γιαούρτια οk καλά είναι αλλά δεν παύουν να είναι γιαούρτια του εμπορίου.. Αν τύχει ποτέ να φας από κάποιον που φτιάχνει πραγματικά αγνό γιαούρτι θα δεις ότι δεν έχει καμία σχέση με τα γιαούρτια των σούπερ μάρκετ.

Δημοσ.

Εμ αυτό είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον να σ δώσει...θα αρκεστούμε σ αυτό του εμπορίου...τώρα τυρί έχει φτιάξει κανείς η ξέρει κάποιος πως γίνεται;

Δημοσ.

Εμ αυτό είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάποιον να σ δώσει...

 

Δυστυχώς έτσι είναι.. Έχει τύχει να φάω 5-6 φορές. Σε συνδυασμό με γλυκό του κουταλιού μήλο πρέπει να είναι η μεγαλύτερη γαστριμαργική απόλαυση που μπορεί να βιώσει κανείς (τουλάχιστον στον τομέα επιδόρπιο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...