Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι τρόποι υπάρχουν για να ποτίζεται το μποστανάκι από τα χωμάτινα αυλάκια αλλά χωρίς να χάνονται ποσότητες νερού (να μην τις πίνει το χώμα δηάδή). Έχει κάνει κανείς κάτι; Προσωπικά σκεφτόμουν κάτι π.χ. βάνες με νερό να φτάνουν σε κάθε αυλάκι και να ανοίγουν για κάθε πότισμα κλπ. Τι λέτε;

Δημοσ.

Δεν καταλαβα καλα τι εννοεις με βανες κλπ.

Κατα τα αλλα για εξοικονομηση νερου εφαρμοζεις σταγδην αρδευση εφοσον εχεις τη δυνατοτητα. Με λαστιχα δηλαδη που εχουν σταλακτες διπλα απο καθε φυτο.

Δημοσ.

Aπό ένα μπεκ δηλαδή σε κάθε ρίζα εννοείς ε; Αλλά δεν πρέπει να ποτίζεται και το περιβάλλον χώμα εκτός μόνο της ρίζας;

Με τις βάνες εννοώ να τρέχει νερό κατ επιλογή σε κάθε αυλάκι που υπάρχουν τα φυτά.

Δημοσ.

Κοιτα αυτο το βιντεο.

Ο τυπος εδω ποτιζει γλαστρες βεβαια αλλα το συστημα μπορει να χρησιμοποιηθει και σε κηπους κλπ.  Ειναι ο καλυτερος τροπος αρδευσης που υπαρχει.

Με τις βανες δεν το επιασα παλι πως θα εξοικονομησεις νερο. Τωρα πως ποτιζεις?

Δημοσ.

Ε είναι ο κήπος και έχει αυλάκι από μια στέρνα που μαζεύεται το νερό και φτάνει μέχρι τα φυτά με το αυλάκι,αλλά σίγουρα χάνεται νερό αφού πίνεται από το χώμαμέχρι να φτάσει στα φυτά, και αυτό θέλω να γλιτώσω. Έλεγα να βάλω σωλήνες μέχρι τα αυλάκια του κάθε φυτού και να έχει μια βάνα στο κάθε αυλάκι κ όταν θα θέλω να ποτίζω το συγκεκριμένο αυλάκι θα ανοίγω αυλάκι θα ανοίγω τη βάνα κ θα ρέει το νερό χωρίς να οδηγείται εκεί με το χωμάτινο αυλάκι κλπ.

Δημοσ.

Ναι αυτό αν μπορέσεις και το κανείς ασφαλώς καλό θα ειναι για την οικονομια του νερου.

Δεν ξέρω τι κόστος θα εχει βέβαια και αν σε συμφερει τελικά.

Και πρέπει να προσεξεις και να διασφαλιστεί η ροη του νερού...

Δεν ξέρω και τι απόσταση έχει η στέρνα από τον κήπο κλπ. Ίσως να μπορούσες απλά να κανείς το αυλάκι που οδηγεί στον κήπο τσιμεντένιο για να περιορίσεις την διήθηση.

Δημοσ.

Η εστω μια πλαστικη σωληνα 10-12cm διαμετρο, σχισμενη στη μεση να παιζει το ρολο του αυλακιου, για μικροτερο κοστος. Δε χρειαζεται βανες κλπ, τζαμπα εξοδα.

Δημοσ.

Η εστω μια πλαστικη σωληνα 10-12cm διαμετρο, σχισμενη στη μεση να παιζει το ρολο του αυλακιου, για μικροτερο κοστος. Δε χρειαζεται βανες κλπ, τζαμπα εξοδα.

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ για το βασικό αυλάκι, αλλά με προβληματίζει το πως θα διακλαδίζεται το νερό σε κάθε φυτεία εάν είναι κομμένη η σωλήνα. Εάν ήταν κανονική η σωλήνα ε τότε ίσως με μια βάνα σε κάθε αυλάκι/διακλάδωση θα το έλυνα το πρόβλημα, αλλά εάν είναι τώρα κομμένη, τι μπορώ να βάλω εκεί στη θέση της βάνας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...