kronos281 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Μου ανεφερε σημερα ενας φιλος μου πως καποιος γνωστος του εχει ανεμογεννητρια στο σπιτι και παραγει ολη (ἠ μεγαλη ποσοτητα) της ενεργειας που χρειαζεται απο αυτη. Χοντρικα εκανε το εξης. Εχει ανεμογεννητρια ή ανεμογεννητριες οι οποιες ειναι συνδεδεμενες και με μπαταριες φορτηγων (8 νομιζω μου ειπε) και με καποιους μετατροπεις η ενεργεια γινεται τελικα ηλεκρικη. Ετσι εχει ηλεκτρικη ενεργεια απευθειας απο την ανεμογεννητρια και σε περιπτωση μη επαρκους τροφοδοτησης χρησιμοποιουνται και οι μπαταριες. Το κοστος μου ειπε πως ειναι γυρω στις 6 με 7 χιλιαδες ευρω. Εννοειται πως χρειαζεται καταλληλο σπιτι εκτος πολης που να φυσαει αρκετα. Εχει κανενας καμια εμπειρια απο το θεμα?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Eκτος απο καταλληλο σπιτι θελει και καταλληλη υπομονη για το θορυβο που κανει η ανεμογενητρια οταν φυσαει. Αν το κοστος παιζει στα 6-7χιλιαρικα, δε βλεπω το λογο να μην πας σε ενα μικρο φ/β στεγης.
andreapaog328 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 θές ανεμογεννητρια (3-4 χιλιαρικα), ναναι καλη, να κανει λίγο θόρυβο, μπαταρίες για την αποθηκευση της ενεργειας οταν δεν καταναλώνεται, ρυθμιστή φορτισης για τις μπαταρίες, έναν inverter για να συνδεσεις το σπίτι. όλη την ενέργεια του σπιτιού μου φαίνεται πολυ αισιόδοξο σενάριο με μια ανεμογεννητρια, όπως και το 6-7χιλιαρικα.
status Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 θές ανεμογεννητρια (3-4 χιλιαρικα), ναναι καλη, να κανει λίγο θόρυβο, μπαταρίες για την αποθηκευση της ενεργειας οταν δεν καταναλώνεται, ρυθμιστή φορτισης για τις μπαταρίες, έναν inverter για να συνδεσεις το σπίτι. όλη την ενέργεια του σπιτιού μου φαίνεται πολυ αισιόδοξο σενάριο με μια ανεμογεννητρια, όπως και το 6-7χιλιαρικα. Ανάλογα, ο φίλος δεν μας είπε τις καταναλώσεις που έχει, αρχικά βέβαια ο φίλος του φίλου μας ίσως να μην του είπε ότι δεν θα μπορεί να είναι γαλαντόμος με την ανεμογεννήτρια, και φυσικά εάν είναι εντός πόλης, το ξεχνάμε..;ρ
kronos281 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Εκτος πολης ειμαι παιδια και με αρκετο ανεμο... Εννοειται πως κραταω μικρο καλαθι και πως πριν και αν προχωρησω σε κατι θα το ψαξω πολυ ... Απλως το συζητουσαμε τις προαλλες και ειπα μηπως ξερει κανενας...
andreapaog328 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 δε μπορεις να πεις απλά έχω αρκετό άνεμο και είμαι οκ. συνήθως πριν βάλουνε καπου ανεμογεννητριες βαζουνε πρωτα ανεμομετρα για κανα χρόνο για να δουν αν σε συμφερει να βάλεις. αλλιως απο μετεωρολογικά δεδομένα. πχ φαντασου μια ανεμογεννητρια που ξέρω γω, δίνει 1kw με 12m/s ανεμο και ξεκιναει να δίνει (σχεδόν τίποτα) με 3m/s...κοινώς για να παιρνεις 1kw συνεχεια πρεπει ναχεις αερα 6 μποφορ.
kage Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 https://www.google.com/search?q=φοτοβολταικα+με+μπαταριες&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&channel=rcs#client=firefox-a&hs=JF7&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=rcs&q=φωτοβολταικα+με+μπαταριες&spell=1&sa=X&ei=eDGJUf2eJaiM7Aajx4GwDg&ved=0CCoQvwUoAA&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45960087,d.ZGU&fp=55ffa42e7675b288&biw=1680&bih=887 στο 1ο αποτελεσμα εχει και τιμες..μπορει να εχουν και πιο κατω δεν τα κοιταξα. υβριδικο ψαχνεις για αερα+ηλιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα