Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαντάζομαι όταν στο φέρουν θα τα ζητήσουν.Διάβασα σε άλλα thread οτι μπορείς να πάς εσύ να κάνεις τον εκτελωνισμό και να γλυτώσεις κάνα 50άρι αλλά θα φάς 4-5 ώρες.

Δημοσ.

Στο κεφάλαιο 8 αναφέρονται όλα τα σχετικά και ακόμη η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει εάν θέλει να εκτελωνίσει μόνος του το δέμα, για να γλυτώσει τα ποσά που θα έδινε για αμοιβές εκτελωνιστή κλπ.

Πριν, όμως, από τη διαδικασία αυτή, πρέπει να ξεκαθαρίσεις το θέμα της αποστολής του δέματος ζυγίζοντας τα υπέρ και κατά κάθε τρόπου. Και να θυμάσαι ότι αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρεις μόνος σου γιατί αν ακολουθήσεις τη συμβουλή που θα δώσει κάποιος και αυτή δεν βγει, δεν θα είναι αυτός κοντά σου στη δύσκολη στιγμή.

Δημοσ.

Μαλλον δεν θα το παρω απο εκει ειναι πολλα τα ρισκα.σκεφτηκα να μου τιληξουν σε συσκευασια δωρου αλλα και παλι σιγουρα θα το ανοιξουν....η μονη λυση ειναι να σταλθει κομματι κομματι

Δημοσ.

Τελευταια ερωτηση.Αμα μου το στειλει με ταχυδρομιο μονο το ενα συστημενο με traking number υπαρχει περίπτωσή να χαθει?

Δημοσ.

Με traking number λιγοστεύουν οι πιθανότητες απώλειας αλλά παραμένει το ρίσκο του τελωνείου, έστω και μέσω ταχυδρομείου.

Δημοσ.

Πιστευω οτι ο φορος του τελωνιου θα ειναι μικρος με αποστολη ταχυδρομειου αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μη χαθει.

Και για τι πιθανοτητες μιλαμε να χαθει?

Δημοσ.

Δεν έχει καμιά σχέση ο φόρος του τελωνείου με τον τρόπο αποστολής.Το ίδιο θα πληρώσεις όπως και να το στείλεις αν περάσει.

Δημοσ.

Για την εισαγωγή παρόμοιων ειδών από τρίτες χώρες, όπως η Αμερική, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσουμε, τουλάχιστον ΦΠΑ και κάποια άλλα έξοδα.

Τα τρυκ του δώρου, μεταχειρισμένου κλπ τα γνωρίζουν πολύ καλά οι τελωνειακοί και δεν πιάνουν πλέον.

Αλλά και το θέμα του τρόπου αποστολής είναι κρίσιμο γιατί εάν το στείλει με ταχυδρομείο έχει μεν πιθανότητες να μην περάσει τελωνείο αλλά δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά του ενώ εάν το στείλει με courier θα περάσει από τελωνείο οπωσδήποτε.

Πληροφορίες σχετικές με τα θέματα αυτά θα βρεις στον οδηγό της υπογραφής μου.

ετσι και δεν υπαρχουν αντιστοιχα αντικειμενα στην ευρωπη? θα πληρωσεις παλι τελωνειο?

Είναι γνωστό ότι τα δέματα που εισάγονται στη χώρα, από τρίτες χώρες, μέσω ταχυδρομείου, έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα εκτελωνισμού.

Άλλωστε και στη διευκρινιτική εγκύκλιο της ΕΕΤΤ αναφέρεται το θέμα αυτό.

απο πιο ποσο ξεκιναει ο φορος?

επισης, με usps τι πιθανοτητες εχεις να σου σταματησουν το δεμα?

thanks

Δημοσ.

1. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με το "έτσι και δεν υπάρχουν αντίστοιχα αντικείμενα στην Ευρώπη".

2. Στο οδηγό της υπογραφής μου υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Η ατέλεια για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, από τρίτες χώρες, είναι 45 ευρώ. Για αξία CIF (κόστος + μεταφορικά + ασφάλεια) από 45 μέχρι 150 ευρώ πρέπει να υπολογίζεις ΦΠΑ και λοιπά έξοδα και από εκεί και πάνω υπολογίζονται δασμοί.

3. USPS είναι τα ΕΛΤΑ της Αμερικής και τα δέματα που διακινούνται με τη USPS παραδίνονται στους κατόχους τους από τα ΕΛΤΑ. Επομένως, τα δέματα αυτά εκτελωνίζονται από τα ΕΛΤΑ και έχουν καταγραφεί στο δίκτυο περιπτώσεις που είτε πληρώθηκαν μόνο 3 ευρώ είτε καθόλου. Έχω προσωπική εμεπιρία και από τις δύο εκδοχές και μάλιστα όταν παρέλαβα ογκώδες δέμα από Αμερική (με προπέλα !!!) πλήρωσα 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.

δλδ 

υπαρχει περιπτωση να πληρωσω 3 ευρω για κατι που κανει $250 ή υπαρχει περιπτωση να μου σκασει κατευθειαν δασμος?

thanks

Δημοσ.

Εμενα το θεμα μου ειναι αν θα το παραλαβω με ταχυδρομιο να μην χαθει δηλαδη, μπορω να το ασφαλισω καπως? Μου φαινεται τρελο το οτι μπορει να χαθουν δεματα ετσι απο το πουθενα.

Δημοσ.

Στειλε τις συσκευες χωρις μπαταρια και πες οτι ειναι χαλασμενες. Πολυ δυσκολο να εχουν μπαταριες για σ3 για να το ελεγξουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...