leonidas_fs Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Γεια χαρά παίδες, Για καποιο λόγο πρέπει να ξαναπιάσω και να ξεσκονίσω - μαθω βιολογία-χημεία φυσική. Φανταστείτε οτι πρέπει να μάθω βιολογία και φυσική ή χημεία απο την αρχή σε καλό επίπεδο ( οχι τιποτα προχωρημένο, απλά καλό επίπεδο) Τι έχετε να μου προτείνετε; Είμαι σε αρχάριο επίπεδο απο αυτες τις επιστήμες. Πως μπορώ τις μάθω; Κάποιο βιβλίο ίσως; ( Τα σχολικά βιβλία δεν υπάρχουν πλέον και επίσης θα ήθελα να αποφύγω τα ιδιαίτερα.) Ευχαριστώ!
andreapaog328 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 τα σχολικά βιβλία μπορεις εύκολα να τα βρεις στο ιντερνετ.
mouti Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Ναι τα σχολικά τα βρίσκεις εύκολα...και καινούργια 2, 3 ευρώ κάνουν...σ ενδιαφέρουν και βοηθήματα;μιλάμε για όλες τις τάξεις από πέμπτη ας πούμε μέχρι τρίτη λυκείου;
UncleBens Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Αν θυμάσαι ακόμη τα μαθηματικά του σχολειου (να κανεις γραφικές παραστάσεις να καταλαβαίνεις πως εξελίσσεται μια συνάρτηση,ρυθμούς μεταβολής,ολοκληρώματα,όρια και το νόημα τους κτλ)μπορείς να μάθεις σχετικά γρήγορα όλες τις βασικές γνώσεις με αρκετή δουλειά και μεράκιγια χημεία θα σου πρότεινα αυτό: Γενική χημεία Ebbing, Gammon (βίβλος prosopika για εμενα έχει τα πάντα που χρειάζεσαι για να κανεις μια καλή αρχή στην χημεία Για φυσική αυτό: Πανεπιστημιακή φυσική young freedman A τόμοςκαλο θα ήταν να πάρεις και αυτό: διανυσματικός λογισμός A. Tromba καθώς και κάποιο βιβλίο πιθανοτήτωνθα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τις εσωτερικές διαδικασίες καθώς και στο να αποκτήσεις ο ίδιος κριτική σκεψη για την θεωρία που διαβάζεις. 1
leonidas_fs Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Ωραία παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας. Νομίζω οτι θα ξεκινήσω με βιολογία-φυσική-χημεία Α λυκείου και λίγο internet θα την βγάλω την άκρη. Εσεις τι λέτε; Μπορώ να παω σε ενα βιβλιοπωλείο και απλα να ζητήσω αυτα τα βιβλία; Για τι κόστος μιλάμε; Επίσης ποιο πιστεύεται οτι είναι πιο κοντά στην βιολογία; Η φυσική ή χημεία; Η χημεια μαλλον έτσι;
UncleBens Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Επίσης ποιο πιστεύεται οτι είναι πιο κοντά στην βιολογία; Η φυσική ή χημεία; Η χημεια μαλλον έτσι; ναι ξεκινα από τα σχολικά βιβλία 1
mouti Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Το κόστος των σχολικών όπως σ είπα είναι 2 με 3 ευρώ...θα βρεις όμως γιατί μπορεί να σ δώσουν και κάνα cd:-P
leonidas_fs Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Επίσης ποιο πιστεύεται οτι είναι πιο κοντά στην βιολογία; Η φυσική ή χημεία; Η χημεια μαλλον έτσι; ναι ξεκινα από τα σχολικά βιβλία Sarcasm???Sent from my iPhone using Insomnia
mouti Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Η χημεία είναι πιο κοντά στη βιολογία...κατά πολύ...θα το διαπιστώσεις και όταν φτάσεις στης δευτέρας λυκείου ακόμα καλύτερα...
vk13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Α λυκείου φίλε μου και κάποια πράγματα από το γυμνάσιο εγώ θα σου έλεγα γενικά... Εκεί βρίσκεται η βάση για κατανόηση φυσικής ,χημείας και βιολογίας. Αλλά είναι λίγο σχετικό το "καλό επίπεδο". Μετά αναλόγως μπορείς να προχωρήσεις και σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αν κατανοήσεις αυτά καλά. Βιολογία Α λυκείου θα μάθεις ανατομία γενικά και γύρω από τα κύτταρα (ευκαριωτικά,προκαρυωτικά), πεπτικό σύστημα, αναπνευστικό, λεμφικό, αίμα κλπ... Μετά νομίζω πρέπει να κοιτάξεις να μάθεις για αντιγραφή DNA, μεταγραφή και μετάφραση. Λειτουργίες σωματιδίων και τμημάτων του κυττάρου πχ πλασματική μεμβράνη, ριβοσώματα, χλωροπλάστες, ενδοπλασματικό, μικροσωληνίσκους, πυρήνας κλπ, την κυτταρική διαίρεση, βασικές γνώσεις γύρω από τη γονιμοποίηση μετά. Όλα αυτά εντάσσονται στην κυτταρική βιολογία και είναι πολύ βασικά για να ξέρει κανείς βιολογία. Δεν χρειάζονται τρελές λεπτομέριες τους μηχανισμούς αν ξέρεις περιγραφικά αρκεί! Επίσης υπάρχει και το βιβλίο "Γενικές αρχές βιολογίας" του Ματθόπουλου που καλύπτει όλα αυτά που σου έγραψα + τα συστήματα από Α λυκείου. Για χημεία Α λυκείου όπωσδήποτε περιοδικό πίνακα με τα στοιχεία θυμάμαι εμείς μαθαίναμε, οξέα, βάσεις, pH, διαλύματα πρέπει να τα παίζεις αυτά στα δάχτυλα είναι βασικά για να ξέρει κάποιος χημεία. Αν έχεις κενά και εκεί ξεσκόνισε και βιβλία γυμνασίου για κατανόηση βασικών εννοιών. Μετά πας Β και γ λυκείου όπου θα μάθεις, αντιδράσεις (ντάξει εννοείται πρέπει να ξέρεις 5 βασικά πράγματα), χημική ισορροπία (κάπως εξειδικευμένο και δύσκολο θα έλεγα ειδικά αν ξεκινάς από το 0), ονοματολογία ενώσεων και κατάταξη τους (πολύ βασικό στη χημεία) και κάτι τέτοια. Σόρρυ δεν τα θυμάμαι πολύ καλά. Και μετά για φυσική τα ίδια Α λυκείου, απλά να ξέρεις η φυσική χρειάζεται πάρα πολύ τα μαθηματικά.... Δλδ δευτεροβάθμιες εξισώσεις (από γυμνασιο) εξυπακούεται πρέπει να τις ξέρεις για επίλυση απείρων προβλημάτων στη φυσική και σε άλλες επιστήμες. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο ίσως χρειαστείς και ολοκληρώματα, παραγώγους κλπ, εξαρτάται που θες να φτάσεις, αλλά ξεκίνα από τα βασικά εσύ να κατονοείς και μετά βλέπεις και για τα άλλα. Ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση, ταχύτητα, επιτάχυνση, ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύ βασικά στη φυσική. Επίσης μην πας από τώρα σε πανεπιστημιακά βιβλία έστω και στα "απλά" σαν αυτά που σου γράψανε τα παιδιά... Αυτά προϋποθέτουν ότι ο φοιτητής-μαθητής έχει κατανοήσει βασικές έννοιες από γυμνάσιο-λύκειο και δεν είναι και πάρα πολύ ευκολονόητα γραμμένα για να τα κατανοήσει ένας αρχάριος, χώρια ότι θα τα πληρώσεις ένα κάρο λεφτά. Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει πιο πολύ να βρίσκεις παρουσιάσεις, κείμενα, βιβλία, μέσα απο το ιντερνετ... Και επιμένω μη σνομπάρεις τα βιβλία του γυμνασίου, τις βάσεις από εκεί θα τις πάρεις για να πας στα υπόλοιπα.αφού λες ότι είσαι σε αρχάριο επίπεδο. Και υπόψιν αυτά δεν θα τα μάθεις όπως καταλαβαίνεις σε 1 μήνα, θέλει δουλειά πολλούς μήνες ίσως και χρόνια, εξαρτάται από την όρεξη που θα έχεις και το πόσο γρήγορα τα κατανοείς.... Αυτά.
leonidas_fs Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Ωραία σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Θα ξεκινήσω απο την βιολογία γυμνασίου και αφου τελειώσω όλα τα βιβλία θα επεκταθώ και σε κάτι άλλο!! Ουσιαστικά αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μάθω καλύτερα πως δουλεύουν τα πάντα γύρω μου. Εννοώ το σύμπαν, το ανθρώπινο σώμα, οι οργανισμοί κτλ...Η φυσική είναι πιο αρμόδια για τον σκοπό μου, αλλα δεν χρειάζεται καλα μαθηματικά;; Εσεις τι πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερο-πιο ενδιαφέρον να ξεκινήσω; Μου αρέσει πάρα πολύ η φυσική-βιολογία και μετά η χημεία. Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με φυσική γυμνασίου;
mouti Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Ανάλογος τι εννοείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σ...αν για παράδειγμα βλέπεις το μήλο να πέφτει από την μηλιά σ ενδιαφέρει να μάθεις πως σιγά σιγά με τον χρόνο σαπίσε και τι άλλαξε ώστε να αλλάξει το χρώμα του και τελικά αδυνατίσε το κοτσάνι και δεν ήταν αρκετά δυνατό να κρατήσει το μήλο άρχισε με βιολογία...αν στο ίδιο σκηνικό σκέφτεσαι γιατί το μήλο να πάει κάτω και όχι πάνω και ποια είναι αυτή η έλξη που το τραβάει κάτω...τότε φυσική...
leonidas_fs Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Πιο πολύ θα μ'αρεζε να μάθω ( αν και αυτό το ξέρω) γιατι το μήλο έπεσε λόγω βαρύτητας...οπότε πάμε για φυσική!
pantelis21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Για φαντάσου όμως, και καλά τα κάναμε όλα αυτά. Δηλαδή τελειώσαμε δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο χημείες-βιολογίες-φυσικές και τώρα κυνηγάμε να τα ξαναμάθουμε ή να τα μάθουμε τώρα... Και γαμώ τα εκπαιδευτικά συστήματα..
mouti Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Και γω για φυσική θα σ έλεγα απλά σ άφησα να διαλέξεις...good choice!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα