Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για φαντάσου όμως, και καλά τα κάναμε όλα αυτά. Δηλαδή τελειώσαμε δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο χημείες-βιολογίες-φυσικές και τώρα κυνηγάμε να τα ξαναμάθουμε ή να τα μάθουμε τώρα...

Και γαμώ τα εκπαιδευτικά συστήματα..

Φιλε μου εγω πιστεύω κατα 90% φταινε οι καθηγητες που δεν μπορουν να σου κινησουν το ενδιαφερον για το μαθημα και κατα 10% φταιει η ανωριμότητα της ηλικίας...Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό "λατρεύουν" τα αρχαία και εμεις βαριόμαστε πριν καν μπούμε στην τάξη...

Δημοσ.

Φιλε μου εγω πιστεύω κατα 90% φταινε οι καθηγητες που δεν μπορουν να σου κινησουν το ενδιαφερον για το μαθημα και κατα 10% φταιει η ανωριμότητα της ηλικίας...Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό "λατρεύουν" τα αρχαία και εμεις βαριόμαστε πριν καν μπούμε στην τάξη...

ποσες φορες θα ακουσω αυτη την μαλακια πια; ποσες;;;; και οχι φταινε τα μυαλα των παιδιων που δεν μαθαινουν. γτ υπαρχουν και αυτα τα λιγα που καθονται και στρωνουν κωλο και μαθαινουν. επιστημη δεν μαθαινεις μεσα απο ντοκυμαντερ.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Δε γίνεται να κάναμε χημεία να είχαμε εργαστήριο κάτω (ναι ναι είχαμε στο γυμνάσιο εργαστήριο) και να είχαμε πάει 1-2 φορές στα 3 χρόνια.

Η όταν κάναμε βιολογία και η άλλη βαριόταν να διδάξει τα 30 λεπτά μας εξέταζε στην παπαγαλία και τα 15 απλά υπογραμμίζαμε ότι ήθελε αυτή χωρίς να εξηγεί τίποτα....

Και γαμώ...

Η 2α γυμνασίου που η άλλη στη χημεία ήθελε να μάθουμε όλο τον περιοδικό πίνακα μη χέσω δηλαδή ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

ποσες φορες θα ακουσω αυτη την μαλακια πια; ποσες;;;; και οχι φταινε τα μυαλα των παιδιων που δεν μαθαινουν. γτ υπαρχουν και αυτα τα λιγα που καθονται και στρωνουν κωλο και μαθαινουν. επιστημη δεν μαθαινεις μεσα απο ντοκυμαντερ.

Στην Ελλαδα πηγες σχολειο;;

Είχα καθηγητές που μπαίναν στην τάξη, λέγαν να κάνουμε ησυχία και διαβάζανε εφημερίδα όλο το 45 λεπτο!!! Το συνειδητοποιείς αυτο;;; Και είμαι σίγουρος άλλοι πόσοι εδω μέσα θα έχουν παρόμοιες ιστορίες....

Εννοείται οτι υπάρχουν και μαθητές που θέλαν να μάθουν, αλλα αν απο τους 30 μαθαίνουν οι 2 δεν θεωρείτε επιτυχία!! Στην τελική πόσους δάσκαλους-καθηγητές είχες που σε ενέπνευσαν να διαβάσεις και να ασχοληθείς με το μάθημα τους;;;

Δημοσ.

Στην Ελλαδα πηγες σχολειο;;

Είχα καθηγητές που μπαίναν στην τάξη, λέγαν να κάνουμε ησυχία και διαβάζανε εφημερίδα όλο το 45 λεπτο!!! Το συνειδητοποιείς αυτο;;; Και είμαι σίγουρος άλλοι πόσοι εδω μέσα θα έχουν παρόμοιες ιστορίες....

Εννοείται οτι υπάρχουν και μαθητές που θέλαν να μάθουν, αλλα αν απο τους 30 μαθαίνουν οι 2 δεν θεωρείτε επιτυχία!! Στην τελική πόσους δάσκαλους-καθηγητές είχες που σε ενέπνευσαν να διαβάσεις και να ασχοληθείς με το μάθημα τους;;;

ναι σην ελλαδα πηγα σχολειο, αυτο το πραμα δεν το συναντισα ποτε και ημουν σε επαρχια.

Δημοσ.

Ούτε είχες κάποια παρόμοια περιστατικά;; Πόσοι καθηγητές σε ενέπνευσαν να ασχοληθείς;

Δημοσ.

Να σας πω εγώ ρε παιδιά που ακόμα πάω σχολείο;φέτος τελειώνω...τα πράγματα είναι απλά...αν θέλεις να ασχοληθείς θα μάθεις...αλλιώς δεν θα σε πιέσουν δεν θα ασχοληθούν...έναν έχουμε που δεν αφήνει παιδί για παιδί...απλά τα περισσότερα παιδιά και λογικό είναι από μόνα τους βαριούνται...εγώ που θέλω πολυτεχνείο και με τους καθηγητές θα τα βρω και πολλές ουσιαστικές ώρες θα κάνω και πολλά διαγωνίσματα κάθονται και γράφουν οι άνθρωποι...απλά δεν έχεις αυτήν την πίεση που χρειάζονται οι περισσότεροι για να διαβάσεις...τώρα αυτό με την εφημερίδα είναι περίπτωση...και γω είχα μια που μιλούσε στο κιν αλλά έκανε αγγλικά στην πέμπτη δημοτικού...αν θες έχουμε καλά σχολεία...αν χρειάζεσαι πίεση για να διαβάσεις...δεν υπάρχει αυτή η πίεση...όχι πάντα...

Δημοσ.

Ούτε είχες κάποια παρόμοια περιστατικά;; Πόσοι καθηγητές σε ενέπνευσαν να ασχοληθείς;

βασικα δεν χρειαστηκε να με εμπνευσει κανεις.

Δημοσ.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Θα ξεκινήσω απο την βιολογία γυμνασίου και αφου τελειώσω όλα τα βιβλία θα επεκταθώ και σε κάτι άλλο!! 

Ουσιαστικά αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μάθω καλύτερα πως δουλεύουν τα πάντα γύρω μου. Εννοώ το σύμπαν, το ανθρώπινο σώμα, οι οργανισμοί κτλ...Η φυσική είναι πιο αρμόδια για τον σκοπό μου, αλλα δεν χρειάζεται καλα μαθηματικά;;

Εσεις τι πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερο-πιο ενδιαφέρον να ξεκινήσω; Μου αρέσει πάρα πολύ η φυσική-βιολογία και μετά η χημεία.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με φυσική γυμνασίου;

Κοίτα έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αυτό που γράφεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται απαραίτητα να στραφείς σε βιβλία του λυκείου τελικά...

Καμία σχέση η φυσική, η βιολογία και η χημεία του λυκείου με αυτά που εσύ θες να μάθεις... Στο σχολείο τα μαθήματα αυτά είχαν ελάχιστο ενδιαφέρον, ηλίθιες ασκήσεις και πολλούς ανούσιους τύπους που μετά τις εξετάσεις δεν τους θυμόσουν καν. Η βιολογία κάπως παλευόταν από άποψη ενδιαφέροντος πάντως,  η φυσική όμως πολύ απάλευτο μάθημα κατά τη γνώμη μου και ναι προϋπόθεται να ξέρεις μαθηματικά αν θυμάμαι καλά...

Μήπως να στραφείς σε τίποτα εξωσχολικά βιβλία ή καμιά εγκυκλοπαίδεια πχ; Γυμνάσιο ναι είναι καλή επιλογή, δεν είναι πολύ εξειδικευμένα εκεί τα πράγματα, είναι πιο γενικά και κατανοητά θυμάμαι.

Καλά αυτό με την εφημερίδα το έχω ζήσει και εγώ και μιλάω πριν 7 χρόνια τώρα που ήμουν Γ λυκείου... Σήμερα όμως δεν ξέρω τι γίνεται στα σχολεία. Που να δεις τι γίνεται στο πανεπιστήμιο και πόσο ευχάριστοι ήταν στο μάθημα οι καθηγητές που είχα... Οι περισσότεροι βαριόντουσαν τη ζωή τους και έκαναν μάθημα λες και ήταν αγγαρεία. Χωρίς υπερβολές αυτό. Δυστυχώς ελάχιστες εξαιρέσεις...

Δημοσ.

Ναι από δευτέρα λυκείου και τρίτη θα σ χρειαστούν κάποια καλά μαθηματικά με λογαριθμους και λοιπά...όντως ειδικά τρίτη λυκείου το ενδιαφέρον χάνεται...από άποψη ενδιαφέροντος πραγματικά το γυμνάσιο ήταν όμορφο...ακόμα κ η γεωγραφία της 1ης γυμνασίου έχει ορισμένα βασικά πραγματάκια αρκετά όμορφα...αν τώρα ξεκινήσεις γυμνασίου και φτάσεις μέχρι πρώτη λυκείου τότε ναι θα έχεις την δυνατότητα να παρακολουθήσεις και κάποια εξωσχολικά βιβλία...το λέω γιατί από κει και έπειτα το ενδιαφέρον του μαθήματος επικεντρώνεται στις πανελλαδικές και πλέον δεν κάνεις το μάθημα και σκέφτεσαι έμαθα κάτι για τη ζωή αλλά έμαθα κάτι που θα με κάνει να γράψω καλύτερα και εκεί είναι που το ενδιαφέρον πεθαίνει...αν και της δευτέρας λυκείου η φυσική της κατεύθυνσης σε σχέση με την γενικής έχει πολύ πιο ενδιαφέρον και να τονίσω απολύτως καμία σχέση με τις πανελλαδικές...

Ε κοίτα μέχρι να φτάσεις στη δευτέρα λυκείου έχεις χρόνο να σκεφτείς αν θέλεις η αν θες από κει και μετά να συνεχίσεις με κάτι άλλο...

Δημοσ.

Να σας πω εγώ ρε παιδιά που ακόμα πάω σχολείο;φέτος τελειώνω...τα πράγματα είναι απλά...αν θέλεις να ασχοληθείς θα μάθεις...αλλιώς δεν θα σε πιέσουν δεν θα ασχοληθούν...έναν έχουμε που δεν αφήνει παιδί για παιδί...απλά τα περισσότερα παιδιά και λογικό είναι από μόνα τους βαριούνται...εγώ που θέλω πολυτεχνείο και με τους καθηγητές θα τα βρω και πολλές ουσιαστικές ώρες θα κάνω και πολλά διαγωνίσματα κάθονται και γράφουν οι άνθρωποι...απλά δεν έχεις αυτήν την πίεση που χρειάζονται οι περισσότεροι για να διαβάσεις...τώρα αυτό με την εφημερίδα είναι περίπτωση...και γω είχα μια που μιλούσε στο κιν αλλά έκανε αγγλικά στην πέμπτη δημοτικού...αν θες έχουμε καλά σχολεία...αν χρειάζεσαι πίεση για να διαβάσεις...δεν υπάρχει αυτή η πίεση...όχι πάντα...

Συγγνωμη για το off topic αλλα δεν κρατιεμαι.

Βρε mouti εσυ δεν ξερεις την διαφορα βρασμου και εξατμισης. Νομιζεις πως εξατμιση και βρασιμο μακαρανοδας ειναι το ιδιο πραγμα (πραγματικα epic!!!!).

Ασε ρε παλικαρι μου τις συμβουλες και τα ονειρα και στρωσε κωλο να ανοιξεις κανενα βιβλιο...

Ποσταρω και το μυθικο post για οποιον δεν το εχει δει

Και γω από κινητό γράφω...πωπω πόσο ξεροκεφαλιά ρε φίλε πόσο;τα παράταω...ούτε από έρευνες καταλαβαίνεις ούτε τίποτα...γεωπόνος ε;ένα από τα άρθρα που έβαλα ήταν από το γεωπόνος .gr...τεσπα είσαι ξερόκεφαλος το καταλάβαμε...όμως σοβαρά τώρα...το καλοκαίρι βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...αν δεν νοιώθεις να καίγεσαι απίστευτα σε σχέση με όταν δεν το έχεις βρέξει τι να πω...ακόμα κι ο οργανισμός σ ξερόκεφαλος θα ναι...έλεος κατέβασα τόσα άρθρα...τεσπα αλήθεια τα παραταω είσαι τραγελαφικός...ειδικά με την απάντηση περί περίεργων άρθρων...πόσα μπορώ πια να βρω;στο ίδιο 5λεπτό σ βρήκα όλα ελληνικά μα όλα το ίδιο ψέμα να σκέφτηκαν να πούνε;είχαν συνεννοηθεί και με τον παππού μου και τον γεωργο που ρώτησα χθες καλά μεγάλη κομπίνα...ευτυχώς έχει καλούς γεωπόνους η χώρα μας...ούτε στο είδος σ δεν ειδικεύεσαι...δεν παίζεσαι αλήθεια...είναι απόλυτα λογικά ορθό αυτό π σ λέω εκτός αν δεν είσαι λογικός...νερό...ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα από το σώμα...ακουμπάει στο σώμα...ζεσταίνει και το σώμα...στους πόσους βαθμούς εξατμίζεται το νερό ρε Μεγάλε στους 10;την μικρή αδερφή μου να ρωτήσω στους 100 θα μου πει...το ότι είναι ελάχιστη η επιφάνεια του για να το πιάσεις εσύ ο ξερόκεφαλος και να καείς δεν σημαίνει ότι και το φυτό περνάει το ίδιο καλά...βρεξε το κεφάλι σ και βγες στον ήλιο...μετά βγάλε μια φωτο για να δούμε τις επιπτώσεις της ηλιασης...όρνιο!!!ξεκολα!πόσο είσαι 80;αν ναι πάω πάσο!σ έφερα άρθρα ρώτησα γεωργούς το έχω τεστάρει και ο ίδιος!φίλε!!το νερό καίει πριν εξατμιστεί!!!καίει!!πίστεψε το!μακαρόνια βράζεις;ε καταλαβαίνεις τι εννοώ...Μα πόσο ξεροκεφαλιά πια πόσο;

Νερό--> ήλιος-->ΚΑΊΕΙ-->εξατμίζεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ντα!

• Like 2
Δημοσ.

χαχαχαχα αυτό θα έγγραφα και εγώ τώρα!!! :lol: :lol:

Με πρόλαβες :D

Εγώ κάνω quote το γαμάτο ποστ ενός insomniac

Διαβάζω τα παραπάνω και έπεσα από καρέκλα. Ευτυχώς δεν έριξα και τον καφέ. 

Έχω την εντύπωση ότι μερικοί εδώ μέσα μόλις έφτασαν στον πλανήτη γη, και κυρίως στην Ελλάδα. 

Όπως επίσης είχα την εντύπωση ότι υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας να μπει κάποιος στο φόρουμ, που δεν είναι τα 6 έτη τουλάχιστον.

:lol: :lol: :lol:

Δίνει και συμβουλές πάντως :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα στο θέμα φυσικής...στην συμπεριφορά σας...μιλάμε για πολύ ξύλο όμως...του γάματε και το thread...πολύ κωλοπαιδα...τι να πω;βάζουν και παραθέσεις από άλλο topic...δηλαδή...αίσχος άτομα κυκλοφορούν τι να κάνουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...