zoranb Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Έχω μια ροδακινιά όπου το φύλλωμά της ξαφνικά έγινε γυαλιστερό κ κολλώδες. Πρόκειται για ασθένεια, ξέρει κανείς;
kronos281 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Βαλε καμια φωτογραφια αν μπορεις. Ετσι δεν προκειται να βγαλουμε συμπερασμα. Και κοιτα προσεχτικα τα φυλλα και απο την πανω και απο την κατω πλευρα για εντομα, καθως και για αραχνοειδη ιστο. Απο μια πρωτη εκτιμηση εξαιτιας του κολλωδους που αναφερεις ισως προκειται για αφιδες.
UncleBens Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δεν έχω ιδέα από αυτά αλλα ok φαίνεται πως έχει παράσιτα υπάρχει μια ζούγκλα κάτω από το φύλλο το οποιο αρχίζει και να ξεραίνεται (?)από το πρώτο post εγώ απλά κατάλαβα ότι δεν είσαι σίγουρος αν έχει κάτι αλλα μάλλον θέλεις να μάθεις τι ακριβώς πρέπει να κανεις για να λύσεις το πρόβλημα..
kronos281 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δεν την βλέπω και πολύ καθαρά την φωτο γιατί γράφω από κινητό και είμαι και έξω, αλλά είναι αυτό που είπα μαλλον. Αφίδες. 1
mouti Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Για πρώτη και ίσως για τελευταία φορά θα συμφωνήσω με τον Κρόνο...αφιδες πρέπει να είναι πήγαινε να σ συστήσουν κάποιο φάρμακο...πάρε και ένα φύλλο μαζί εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα με τις ψείρες και τελικά μου είπαν ότι είναι ψείρα... 1
in2dark Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Νομιζω πως ψεκασμα για 1 εβδομαδα με: Νερο γεματο το ψεκαστιρι, 1 σφηνακι οινοπνευμα καθαρο λευκο, μισο φλυτζανι ξυσμενο πρασινο σαπουνι Θα κανεις τη δουλεια σου χωρις φαρμακα. Ειπα νομιζω, παρε και αλλη γνωμη 1
zoranb Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 in2dark εκτιμώ τη συμβουλή σου και θέλω λύσεις χωρίς φάρμακα αλλά πως το βγάζεις το "γιατροσόφι" αυτό;
in2dark Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Το ειδα προσφατα στην εκπομπη κηπουροι στο mega. Επισης το ειχα διαβασει και σε περιοδικο πιο παλια αλλα δεν θυμαμαι πιο.... Νομιζω πως στο site του mega εχει τις παλιες εκπομπες απο κηπουρους. Check it out
kronos281 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Αυτό που λέει ο φίλος για οινόπνευμα και σαπούνι είναι σωστό. Σιγουρα δεν είναι τοσο αποτελεσματικό όσο κάποιο φάρμακο αλλά την δουλεια του την κάνει. Φυσικα εξαρτάται και από την έκταση της προσβολής. Αν έχει ξεφύγει η κατασταση οπως καταλαβαίνεις δεν επαρκεί... 1
zoranb Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 και αυτό αφορούσε ροδακινικές; πως το συσχετίζεις με την περίπτωσή μου;
nickarmy Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 επειδή θα πας σε γεωπόνο δύο λύσεις νομιζω πως υπάρχουν 1) φαρμακο που θα σου δώσει - καποιο , και αποτελεσματικό 2) βιολογική - > ποιο ακριβή , σχετικά δυσκολη
ntinosterpsis Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Φιλε ψεκασε με πρασινο σαπουνι ολα τα δεντρα χωρις να ειναι αρρωστα εμεις ετσι κανουμε ουτε φυτοφαρμακα και βλακειες απλος ψεκασμα με πρασινο σαπουνι τριμμενο (το πουλανε σε σακουλακια η του κιλου η των 5 αν δε κανω λαθος) εγω εκανα τη μιξη σε κουβα με τριπανι και ενα αναδευτιρι που εχουν οι μπογιατζιδες και κανεις μια κρεμα που σ ερχεται να τη φας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα