johnny008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Καλησπέρα. Έχω την εξής απορία: Είμαι 18 χρονών και σε λίγες ημέρες δίνω -όπως πολλοί άλλοι- πανελλαδικές. Παρ'ολα αυτά, δίνω εντελώς διαδικαστικά, καθώς αποφάσισα να γράψω κανονικά του χρόνου για να διαβάσω με την ησυχία μου έχοντας όλα τα πρωινά δικά μου. Κάπου,όμως, άκουσα ότι αν δεν περάσω σε οποιαδήποτε σχολή (και εφόσον είμαι,πλέον,ενήλικας) είναι αναγκαστικό να φύγω "αμέσως" για στρατό. Ξέρετε εάν ισχύει κάτι τέτοιο ή μπορώ να πάρω κάποια αναβολή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
spirit)earth)aflame Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Eπειδή γενικά πολλά θα ακούσεις και επειδή το ζήτημα σε αφορά άμεσα, μην εμπιστεύεσαι τρίτους, πάρε τις πληροφορίες που θες άμεσα από την πηγή. http://www.stratologia.gr/contact.php Παίρνεις τηλέφωνο και ρωτάς, 5 λεπτά υπόθεση. Και είσαι σίγουρος για το αν πρέπει αναγκαστικά να μπεις (που λογικά έτσι είναι, αλλά πάρε τηλέφωνο ). Για το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σου: Αναβολή : επόμενη εσσο (κοινωνικοί λόγοι) εξάμηνο ή έτος ή δύο έτη για λόγους υγείας, ανάλογα την πάθηση και πως θα σε κρίνει ο στρατιωτικός γιατρός που θα σε δει. Φυσικά δεν δίνονται για πλάκα, θες χαρτιά που αποδεικνύουν το τι έχεις, περνάς από επιτροπή και έχει μια κάποια διαδικασία. Πάρε τηλέφωνο στη στρατολογία και καλή τύχη.
Superuser Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Εννοείτε Εκτός και αν πάρεις αναβολή γι άλλους λόγους Τι το πέρασες ρε φίλε;; Αυτή την πολυτέλεια που αναφέρεις-σκέφτηκες,σε αυτή την ηλικία,μόνο οι γυναίκες την έχουν
UncleBens Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 μπορείς επίσης να περάσεις εικονικά σε μια σχολη ( = σε οποια δηλαδή καταφέρεις να μπεις με τα μόρια που έγραψες) και να πάρεις αναβολή έτσι μετά απλά δεν πατάς στην σχολη (αλλα γράφεσαι σε κάθε νέο εξάμηνο)διαβάζεις δίνεις οποτε θες μετά απλά όταν περνάς στην νέα σχολη ζητάς διαγραφή από την παλιά και γράφεσαι στην νέα δίνεις αυτά τα 2 χαρτιά στην στρατολογία και ανανεώνεται η αναβολή σουΤέλος αν νομίζεις ότι και το 10 είναι μακρινό όνειρο τότε νομίζω μπορείς να πάρεις αναβολή αν εγγραφεις σε κάποιο ΙΕΚ.μετά κανεις πάλι το ίδιο διαγράφεσαι από το ιεκ και εγγράφεσαι στην σχολη που θες και πέρασες και ανανεώνεται πάλι η αναβολή. 4
arianos16 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δεν χρειάζεται να πας. Δικαιούσαι 1 χρόνο αναβολής για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Apoll Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Και ρωτά κάποιος με πρακτικό μυαλό. Αν σου κόβει, δεν χρειάζεσαι πάνω από 2 μήνες διάβασμα. Οπότε, αν η επόμενη ΕΣΣΟ σου δίνει αυτή τη δυνατότητα (9μηνο δεν είναι?) πήγαινε Στρατό. Διάβασε στον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις εκεί επίσης, έχεις μερικούς μήνες επιπλέον πριν τις πανελλαδικές. Και καθάρισες. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. 4
arianos16 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Και ρωτά κάποιος με πρακτικό μυαλό. Αν σου κόβει, δεν χρειάζεσαι πάνω από 2 μήνες διάβασμα. Οπότε, αν η επόμενη ΕΣΣΟ σου δίνει αυτή τη δυνατότητα (9μηνο δεν είναι?) πήγαινε Στρατό. Διάβασε στον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις εκεί επίσης, έχεις μερικούς μήνες επιπλέον πριν τις πανελλαδικές. Και καθάρισες. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τι δικαιολογίες? Αν δεν διάβαζε καθόλου ή ελάχιστα αν πάει στρατό θα πατώσει. Εγγυημένο αυτό από 2 φιλαράκια που το κάναν.
akpe Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μπορείς να πάρεις αναβολή, δικαιούσαι ένα χρόνο όπως είπε ο arianos16, διαβάζω πως κάποιοι παίρνουν και δυο. Γενικά ως μαθητής λυκείου και υποψήφιος ΑΕΙ/ΤΕΙ δικαιούσαι μέχρι τα 21 Πηγαίνεις στο σχολείο σου, ζητάς συγκεκριμένο χαρτί (γίνεται λέει και με επικυρωμένη φωτοτυπία του απολυτηρίου μόνο, αν σε καλέσουν προτού δηλώσεις συμμετοχή στις πανελλήνιες), το καταθέτεις στην στρατολογία σου (νομίζω μπορείς και στα ΚΕΠ) και παίρνεις κανονικά αναβολή.Πηγές: 1, 2, ρίξε και εσυ μια ματιά γιατί το ξενύχτι δεν βοηθάει. Εννοείται παίρνεις τηλέφωνο στο στρατολογικό σου γραφείο αύριο να επιβεβαιώσεις. @Apoll, είπε και ο ίδιος οτι θέλει την ησυχία του, σε κάθε περίπτωση ακόμα και να του κόβει, αν έχει συγκεκριμένο στόχο δεν βρίσκω λόγο να το ρισκάρει. 2
Τοξοβόλος__UK Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Έχασα 12 μήνες από τη ζωή μου,καριέρα μου κ τον αγαπημένο μου.Μη πας μικρέ.Παίξε με το σύστημα κ εξάντλησε το.Αναγκασέ τους κ συ με τον τρόπο σου να τον κάνουν μόνο επαγγελματικό.Εγώ μετάνιωσα.Νεκρός χρόνος
arianos16 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Έχασα 12 μήνες από τη ζωή μου,καριέρα μου κ τον αγαπημένο μου.Μη πας μικρέ.Παίξε με το σύστημα κ εξάντλησε το.Αναγκασέ τους κ συ με τον τρόπο σου να τον κάνουν μόνο επαγγελματικό.Εγώ μετάνιωσα.Νεκρός χρόνος ελπίζω να έχεις ετοιμαστεί ψυχολογικά γι'αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.
nicoc89 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Και ρωτά κάποιος με πρακτικό μυαλό. Αν σου κόβει, δεν χρειάζεσαι πάνω από 2 μήνες διάβασμα. Οπότε, αν η επόμενη ΕΣΣΟ σου δίνει αυτή τη δυνατότητα (9μηνο δεν είναι?) πήγαινε Στρατό. Διάβασε στον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις εκεί επίσης, έχεις μερικούς μήνες επιπλέον πριν τις πανελλαδικές. Και καθάρισες. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. βλακείες. αμα πάει στρατό τώρα θα το μετανιώσει. αν δεν είναι κωλόφαρδος η βύσμα και πέσει σε καμια μονάδα σαν αυτή που ήμουν δεν πρόκειται να έχει χρόνο οχι να διαβάσει , ουτε να ξυστεί αλλα και χρόνο να έχει κάποια στιγμή θα έρθει η σαπίλα του στρατού και τότε δεν θα έχει όρεξη για διάβασμα. θα αποτύχει στις σπουδές του και θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο που άκουσε την συμβουλή κάποιου άγνωστου στο internet. ενω αμα πάει τώρα και τελειώσει , που έχει όρεξη για διάβασμα , απλά θα πάει αργότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα