Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι από τον τίτλο του θέματος οι περισσότεροι ίσως και να βρίζετε.... αλλά μια ερώτηση έχω να κάνω...

Αν κάποιος σας ρωτήσει πόσα λεφτά θέλετε για να αναλάβετε να φτιάξετε μια διαδικτυακή εφαρμογή για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας που θα υλοποιηθεί με html+php+javascript+mysql και στην τελική θα είναι ένα πλήρες σύστημα... που ίσως και να χρησιμοποιηθεί...

πόσα θα του ζητούσατε;;;;

Υ.Γ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος από το να κάνει κάποιος μόνος την πτυχιακή του ή έστω με την βοήθεια κάπου αλλά στους καιρούς που ζούμε...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε στους καιρούς που ζούμε αντί να μάθουμε τίποτα και να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας και να πάμε λίγο μπροστά, ας τα κάνει άλλος και μετά ας κλαίμε που δεν βρίσκουμε δουλειά.

Λοιπόν είναι που είναι χαζός αυτός που θέλει να του το κάνουν έτοιμο, άρμεχτον. Κανά 600άρι και πες "εε φίλε δύσκολοι καιροί τώρα". Κάντου και μέτρια δουλειά να πάρει κανά 5. Αν θέλει 10 πες του χιλιαρικάκι και κάντου πάλι μέτρια δουλειά. (Εκτός και αν πάει γυμναστήρια κλπ και φας κανά ξύλο)

• Like 5
Δημοσ.

Χαχαχαχαχαχαχα πραγματικά τον ίδιο τρόπο σκέψης έχουμε αλλά δεν θα μάθει που δεν θα μάθει να του πάρω και τόσα λεφτά;;;

Το 500άρικο είναι λογική τιμή;;;;

Δημοσ.

Σκέψου πόσο θα σου πάρει καταρχήν.

Κάτι καλό π.χ. θα σου πάρει 3 μήνες σίγουρα, αν χρησιμοποιήσεις κάτι που δεν το έχεις ξανασυναντήσει ακόμα περισσότερο. Πόσες ώρες την ημέρα; Εγώ σου λέω στάνταρντ 4άωρο. Ενδεχομένως και παραπάνω γιατί "αμα αρχίσεις να στροφάρεις" δεν το παρατάς. Σου φαίνονται καλά τα 500 γι'αυτή τη δουλειά; Εμένα προσωπικά όχι. 

Έχε υπόψη σου ότι όταν σχεδιάζεις interface έχεις και το θέμα "να φαίνεται καλό στο μάτι" και εκεί αρχίζεις και πλατιάζεις.

Τώρα αν είσαι super γαμάτος και σου πάρει κανα μήνα, ε το 600σαράκι είναι οκ I guess.

Δημοσ.

Σε ένα μήνα πιστεύω ότι μόνο ο zuckerberg με τα λεγόμενα της ταινίας έφτιαξε κάτι λειτουργικό και καλό για κάποιους (οι απόψεις διαφέρουν....) .... αλλά όχι με 4ωρη δουλειά αλλά με 24ωρη :P

Δημοσ.

Σκέψου πόσο θα σου πάρει καταρχήν.

Κάτι καλό π.χ. θα σου πάρει 3 μήνες σίγουρα, αν χρησιμοποιήσεις κάτι που δεν το έχεις ξανασυναντήσει ακόμα περισσότερο. Πόσες ώρες την ημέρα; Εγώ σου λέω στάνταρντ 4άωρο. Ενδεχομένως και παραπάνω γιατί "αμα αρχίσεις να στροφάρεις" δεν το παρατάς. Σου φαίνονται καλά τα 500 γι'αυτή τη δουλειά; Εμένα προσωπικά όχι. 

Έχε υπόψη σου ότι όταν σχεδιάζεις interface έχεις και το θέμα "να φαίνεται καλό στο μάτι" και εκεί αρχίζεις και πλατιάζεις.

Τώρα αν είσαι super γαμάτος και σου πάρει κανα μήνα, ε το 600σαράκι είναι οκ I guess.

Εκτος απο ολα τα παραπάνω σκέψου οτι υπάρχει η πιθανότητα να πέσεις σε τρόμπα καθηγητή και να αλλάζει τα requirements ολη την ώρα το οποίο σημαίνει extra δουλειά που δεν την ειχες υπολογίσει στην αρχή ( + τα νευρα που θα εχεις κάθε φορά που θα γίνεται αυτό).

Οσο αφορά το interface θα φας ποολυυυυυυυυυυ ώρα σε επανασχεδιασμό!

Απο την στιγμή που δεν θέλει να την κάνει μονος του την πτυχιακή γιατί δεν παιρνει κανενα θεμα βιβλιογραφικό να τελειώνει μια και καλη? Θα του βγει και πιο φθηνα (νομίζω)

Δημοσ.

Υπάρχουν εφαρμογές που θες 1 εβδομάδα να τις τελειώσεις και εφαρμογές που θες 2 μήνες.

Επομένως, εάν δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει η εφαρμογή νομίζω είναι άσκοπο να λέμε τιμές, χρόνους κτλπ.

Δημοσ.

Υπάρχουν εφαρμογές που θες 1 εβδομάδα να τις τελειώσεις και εφαρμογές που θες 2 μήνες.

Επομένως, εάν δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει η εφαρμογή νομίζω είναι άσκοπο να λέμε τιμές, χρόνους κτλπ.

Αυτό βασικά, φυσικά λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που λέει και ο Darkangel. Υπολογίζεις χρόνο που θα σου πάρει, βάζεις και ένα +30% overhead σε αυτό που υπολογίζεις και το κοστολογείς

Δημοσ.

Στην σχολή πληροφορικής που είμαι οι τιμές παίζουν από 300-450€. Τι χιλιάρικα λετε μερικοί..; :Ο

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ε ρε rafinako, αγορινα, χιλια συγνωμη κιολας, αλλα αδικο εχουν που στα χωνουν?

Και θα παρω ως δεδομενο οτι για τον 'α ή 'β λογο, οκ, καλα κανεις και θες να πληρωσεις.

Οπως ειπες κ εσυ "δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος από το να κάνει κάποιος μόνος την πτυχιακή του ή έστω με την βοήθεια κάπου"

Θα σου ελεγα να οργανωσεις το χρονο σου ωστε να κανεις οτι μπορεις μονος σου και έπειτα να ζητησεις βοηθεια. (=φιλοι, γνωστοι, tutorials, demos, forums οπως αυτο εδω). Συμφερει και τη τσεπη σου ετσι.

Γιατι το "προβλημα" ειναι το εξης : Οκ, σου κανει τη δουλεια καποιος αλλος. Δεν μαθαινεις ουτε html ουτε php ουτε javascript ουτε mysql.

Που αυτα ειναι ΒΑΣΙΚΑ. Αν αυριο-μεθαυριο σου παρουσιαστει μια δουλεια (εδω ή εξω) σχετικη με web-development τι θα κανεις? Θα ξαναψαξεις για βοηθεια? Θα τα μαθεις ολα σε 3 μερες ? Η θα χασεις την ευκαρια να δουλεψεις?

Bottom line : Κανε οτι μπορεις μονος σου.

Να σαι καλα και καλη τυχη.

• Like 2
Δημοσ.

Ε ρε rafinako, αγορινα, χιλια συγνωμη κιολας, αλλα αδικο εχουν που στα χωνουν?

Και θα παρω ως δεδομενο οτι για τον 'α ή 'β λογο, οκ, καλα κανεις και θες να πληρωσεις.

Οπως ειπες κ εσυ "δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος από το να κάνει κάποιος μόνος την πτυχιακή του ή έστω με την βοήθεια κάπου"

Θα σου ελεγα να οργανωσεις το χρονο σου ωστε να κανεις οτι μπορεις μονος σου και έπειτα να ζητησεις βοηθεια. (=φιλοι, γνωστοι, tutorials, demos, forums οπως αυτο εδω). Συμφερει και τη τσεπη σου ετσι.

Γιατι το "προβλημα" ειναι το εξης : Οκ, σου κανει τη δουλεια καποιος αλλος. Δεν μαθαινεις ουτε html ουτε php ουτε javascript ουτε mysql.

Που αυτα ειναι ΒΑΣΙΚΑ. Αν αυριο-μεθαυριο σου παρουσιαστει μια δουλεια (εδω ή εξω) σχετικη με web-development τι θα κανεις? Θα ξαναψαξεις για βοηθεια? Θα τα μαθεις ολα σε 3 μερες ? Η θα χασεις την ευκαρια να δουλεψεις?

Bottom line : Κανε οτι μπορεις μονος σου.

Να σαι καλα και καλη τυχη.

Νομίζω ο rafinos θέλει να κάνει την πτυχιακή για κάποιον άλλο και ρωτάει πόσα να του ζητήσει, όχι το αντίθετο που λες :)

Δημοσ.

Εγω καταλαβα οτι ψαχνει να δει τι τιμες παιζουν για να του κανουν την πτυχιακη, για να μην τον γδαρουν...Τεσπα...Αυτα ειναι του σατανα : ). Προσωπικο λιώσιμο μόνο!

• Like 2
Δημοσ.

Στην σχολή πληροφορικής που είμαι οι τιμές παίζουν από 300-450€. Τι χιλιάρικα λετε μερικοί..; :Ο

Sent from my iPhone using Insomnia

Moνιμως ο Τιμον ειναι εκτος τοπου και χρονου μη δινεις σημασια... σαν μερικους στην χρυση ευκαιρια που εκει που βλεπεις 10αρικα η ωρα για μαθημα και 8αρικα πανε και βαζουν 20 και 30 ευρω. Ζουν σε αλλη εποχη φαινεται εχουν ξεχαστει καπου στην δεακετια 00'ς :P

Ξέρω ότι από τον τίτλο του θέματος οι περισσότεροι ίσως και να βρίζετε.... αλλά μια ερώτηση έχω να κάνω...

Αν κάποιος σας ρωτήσει πόσα λεφτά θέλετε για να αναλάβετε να φτιάξετε μια διαδικτυακή εφαρμογή για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας που θα υλοποιηθεί με html+php+javascript+mysql και στην τελική θα είναι ένα πλήρες σύστημα... που ίσως και να χρησιμοποιηθεί...

πόσα θα του ζητούσατε;;;;

Υ.Γ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος από το να κάνει κάποιος μόνος την πτυχιακή του ή έστω με την βοήθεια κάπου αλλά στους καιρούς που ζούμε...

Ρωτα τον ποσα διαθετει? Μεχρι ποσα μπορει να δωσει ? Βεβαια δεν εχεις δωσει ακομη την εφαρμογή που θες να του φτιάξουν. Με 300 ευρω ειναι ευχαριστημενος ?

Δημοσ.

Moνιμως ο Τιμον ειναι εκτος τοπου και χρονου μη δινεις σημασια... σαν μερικους στην χρυση ευκαιρια που εκει που βλεπεις 10αρικα η ωρα για μαθημα και 8αρικα πανε και βαζουν 20 και 30 ευρω. Ζουν σε αλλη εποχη φαινεται εχουν ξεχαστει καπου στην δεακετια 00'ς :P

Ή απλά κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε διαφορετική φάση απο σένα: έχουν (κάποια/αρκετά/πολλά) λεφτά αλλά δεν έχουν χρόνο.

Θα έλεγε κανείς ότι δε χρειάζεται να είσαι και Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι όσο λιγότερο έχεις απο κάτι τόσο περισσότερο αξίζει αυτό που σου έχει μείνει (άρα το πουλάς ακριβότερα γιατί τόσο αξίζει για σένα κι αν δε θέλει ο άλλος απλά ας μην πάρει, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι).

Στον εξευτελισμό της εργασίας δε θα αναφερθώ καν -- κάποια στιγμή αν βρεθείς να δουλεύεις μια μέρα για να βγάλεις το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας θα καταλάβεις μόνος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...