zoranb Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ύστερα από σκάψιμο που μας βγήκε ο κwλος, αποφάσισα πως δεν το ξανακάνω χωρίς μηχάνημα. Το θέμα είναι τι μηχάνημα. Υπάρχει ένα που είναι για το όργωμα, ατομικό όχι μεγάλο όχι μικρό,ίσως και όχι πολύ επαγγελματικό, αλλά μόνο αυτό φτάνει ή υπάρχει και κάτι άλλο για το αποτέλεσμα που επισυνάπτω;
frenzy Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Εννοείς φρέζα; (έτσι νομίζω λέγεται) Αν το κάνεις καλά την πρώτη χρονιά, μετά δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις κατά τη γνώμη μου. Εγώ το έκανα μια φορά, σκέπασα με μουσαμά το χώμα για κανα εξάμηνο να πεθάνουν οι αγριάδες και ο,τι άλλο και μετά έριξα την κοπριά, την άφησα κανα δίμηνο να την απορροφήσει και πλέον μόνο το κομποστ ρίχνω κανα μήνα πριν φυτέψω κι αρκεί για να θρέψει το χώμα και να του παρέχει οξυγόνο. Κι έχω μειώσει και τα σκουπίδια μου κατά μια σακούλα το δεκαπενθήμερο.
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ε ρε εξευρωπαϊσμός! Μείωσε τα σκουπίδια του λέει! Φρεζάρισμα θέλει κάθε χρόνο ρε. Πατόφτυαρο δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο, μόνο την πρώτη φορά για να σπάσει το πετρωμένο χώμα για να μπορέσει να φρεζαριστεί. 1
status Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ε ρε εξευρωπαϊσμός! Μείωσε τα σκουπίδια του λέει! Φρεζάρισμα θέλει κάθε χρόνο ρε. Πατόφτυαρο δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο, μόνο την πρώτη φορά για να σπάσει το πετρωμένο χώμα για να μπορέσει να φρεζαριστεί. Εννοείς φρέζα; (έτσι νομίζω λέγεται) Αν το κάνεις καλά την πρώτη χρονιά, μετά δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις κατά τη γνώμη μου. Εγώ το έκανα μια φορά, σκέπασα με μουσαμά το χώμα για κανα εξάμηνο να πεθάνουν οι αγριάδες και ο,τι άλλο και μετά έριξα την κοπριά, την άφησα κανα δίμηνο να την απορροφήσει και πλέον μόνο το κομποστ ρίχνω κανα μήνα πριν φυτέψω κι αρκεί για να θρέψει το χώμα και να του παρέχει οξυγόνο. Κι έχω μειώσει και τα σκουπίδια μου κατά μια σακούλα το δεκαπενθήμερο. Σας κόβω να τσακώνεστε, θα γελάσουμε.
frenzy Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ε ρε εξευρωπαϊσμός! Μείωσε τα σκουπίδια του λέει! Φρεζάρισμα θέλει κάθε χρόνο ρε. Πατόφτυαρο δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο, μόνο την πρώτη φορά για να σπάσει το πετρωμένο χώμα για να μπορέσει να φρεζαριστεί. Εγώ είμαι αρχάριος, πέρυσι τον Οκτώβρη άρχισα το παρτέρι, οπότε από του χρόνου θα μπορέσω να σου απαντήσω με στοιχεία. Αλλά η λογική μου λέει πως η φρέζα τα γαμάει όλα μέσα στο χώμα. Αν με τη γκομπόστα το προμηθεύεις με άζωτο και οξυγόνο ποιός ο λόγος να γυρίσεις το χώμα; Ρωτάω, δεν αντιλέγω. Σας κόβω να τσακώνεστε, θα γελάσουμε. Μπα, είμαι άσχετος, αυτά που κάνουν οι χωριάτες εδώ αντιγράφω.
qwertyqwerty Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Εγώ είμαι αρχάριος, πέρυσι τον Οκτώβρη άρχισα το παρτέρι, οπότε από του χρόνου θα μπορέσω να σου απαντήσω με στοιχεία. Αλλά η λογική μου λέει πως η φρέζα τα γαμάει όλα μέσα στο χώμα. Αν με τη γκομπόστα το προμηθεύεις με άζωτο και οξυγόνο ποιός ο λόγος να γυρίσεις το χώμα; Ρωτάω, δεν αντιλέγω. Χωρίς να πολυκαταλαβαίνω,λέω ότι εφ' όσον το άζωτο "σβολιάζει" στη ρίζα,ένα καλό ανακάτεμα στο χώμα μετά τη συγκομιδή είναι εκ των ουκ άνευ...
frenzy Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ναι αλλά αυτό μπορεί να γίνει χωρίς φρεζάρισμα, έτσι: Με το να φέρεις τα πάνω κάτω στο χώμα με τη φρέζα σε βάθος 30-40 πόντους (λέει το βιβλίο μου για τις βιολογικές καλλιέργειες) διακινδυνεύεις να βάλεις τα οργανικά στοιχεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια (0 έως 15 cm) πολύ βαθιά και να διαταράξεις την αποσύνθεσή τους. Ενώ με τον τρόπο της φωτό, απλά αερίζεις το χώμα, η κομπόστα μπορεί να εισχωρήσει και κρατάς το χώμα στο παρτέρι υγιές. Έτσι δεν έχεις και ανάγκη για αγρανάπαυση κάθε 2-3 χρόνια. Είναι σωστά όλα αυτά;
Antwni Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Σκαπτικά λέγονται Το σκάψιμο κάνει καλό...αερίζεται το χώμα Εσύ κανονίζεις με το σκαπτικό πόσους πόντους θα μπεις μέσα στο χώμα...αν το αφήνεις να σκάβει πολύ λογικό είναι να μπει 30 πόντους μέσα Απλά είναι καλό αν έχει χόρτα...τα βγάζει πολύ γρήγορα και αερίζεται σωστά το χώμα Επίσης δεν χρειάζεται να ανοίγεις αυλάκι με την σκαλίδα/σκαπετι μπορείς πολύ εύκολα με το σκαπτικό...
frenzy Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Ε ρε εξευρωπαϊσμός! Μείωσε τα σκουπίδια του λέει! Mαλάκα τα πληρώνουμε εδώ τα σκουπίδια, δεν είναι τζάμπα ούτε πάνε στο λογαριασμό του ηλεκτρικού σα "δημοτικά τέλη".
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Γλουρπ. Εμείς γενικά πληρώνουμε τον Μπόμπολα και μας τα μαζεύει. Τι διάλο θέμε εμείς οι βορειοαφρικανοί στην ευρώπη, με λες; Πάντως πρέπει να έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Κάπου σε ένα η-σοπ είχε πάρει το μάτι μου κάτι μηχανήματα, άλλο για σκάψιμο, άλλο για αερισμό χώματος, άλλο για κάτι που δεν θυμάμαι, και έλεγα "τι διάλο τα θέλουν όλα αυτά..."
zoranb Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Εγώ το έκανα μια φορά, σκέπασα με μουσαμά το χώμα για κανα εξάμηνο να πεθάνουν οι αγριάδες και ο,τι άλλο και μετά έριξα την κοπριά, την άφησα κανα δίμηνο να την απορροφήσει και πλέον μόνο το κομποστ ρίχνω κανα μήνα πριν φυτέψω κι αρκεί για να θρέψει το χώμα και να του παρέχει οξυγόνο. Κι έχω μειώσει και τα σκουπίδια μου κατά μια σακούλα το δεκαπενθήμερο. Όταν λες πως με το σκέπασμα με μουσαμά πεθαίνουν οι αγριάδες, εννοείς πως ξεμπερδεύεις μόνιμα από αυτές, για πάντα; Τί είναι το κομπόστ; Τί είναι τα σκουπίδια που λες;
pournaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Όταν λες πως με το σκέπασμα με μουσαμά πεθαίνουν οι αγριάδες, εννοείς πως ξεμπερδεύεις μόνιμα από αυτές, για πάντα; Τί είναι το κομπόστ; Τί είναι τα σκουπίδια που λες; Κομποστ ειναι η μετρατοπη καποιων σκουπιδιων, κλαδιων κλπ σε λιπασμα. Θελει το χρονο του, αλλα γινεται μουρλια μετα για τα φυτα http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84&oq=%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84&gs_l=youtube.3...140.318.0.388.2.2.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1ac.1.11.youtube.
frenzy Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Όταν λες πως με το σκέπασμα με μουσαμά πεθαίνουν οι αγριάδες, εννοείς πως ξεμπερδεύεις μόνιμα από αυτές, για πάντα; Τί είναι το κομπόστ; Τί είναι τα σκουπίδια που λες; Δεν υπάρχει για πάντα, υπάρχουν μελισσούλες, αέρας, παπούτσια, πάντα θα έχεις. Αλλά εμένα ήταν παλιό γκαζόν απεριποίητο με αγριάδες. Για να τα σκοτώσω λοιπόν και να αρχίσω από την αρχή έκανα αυτό και μετά φρεζάρισμα Μετά είναι αυτό που λέει ο πουρνάρας. απλή διαδικασία είναι, βάζεις στρώματα 2 καφέ(καφέ είναι τα χαρτιά τα χαρτόνια, τα ξερά -γενικά τα στεγνά) και 1 στρώμα πράσινο - κουρεμένο γκαζόν,υπολείματα από λαχανικά, τσόφλια αυγών, φρούτα, κουκούτσια, καφέ φίλτρου κλπ) Απαγορεύονται τα κρεατα κάθε είδους, και τα ξινά (γκρεηπφρουτ, λεμόνια κλπ - πολλά οξέα). Τα κρατάς υγρά και ανακατεύεις κάθε τόσο, τα σκουλήκια τα τρώνε όλα και τα κάνουν μαύρο χώμα και το ρίχνεις μια φορά το χρόνο σε στρώση με ανακάτεμα και λίγο στα πλάγια στο αυλάκι σου όταν φυτεύεις. Η αρχή είναι δύσκολη, εγώ άρχισα με κομπόστα φίλων και σιγά σιγά πολλαπλασιάστηκαν τα σκουλήκια. 1
zoranb Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Καλά δεν είχα ιδέα περί κομπόστας κλπ. όλα αυτά μου φαίνονται σαν ένας νέος κόσμος! Δεν κατάλαβα, τα σκουλίκια γιατί είναι καλό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα