Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
stelrp

network delete & recycle bin ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Χωρίς να αποτελεί πρόβλημα ιδιαίτερο , αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.

 

Ας πούμε ότι έχουμε ένα PC ή ένα NAS στο οποίο αποθηκεύουν όλα τα μέλη της οικογενείας τα αρχεία τους (εικόνες, Video music κλπ). Έχω παραττηρήσει ότι όταν κάνουμε απομακρυσμένα delete κάποιο αρχείο, από άλλον υπολογιστή π.χ. το \\backupPC\c\others\ekdromivideo.mp3, μας ρωτάει το dialog box : do you wan't to permanenty delete it ? Δεν υπάρχει καθόλου η επιλογή για recycle bin.

 

Τα δύο PC τρέχουν WINXP Pro Sp3 English και το σύστημα αρχείων ειναι NTFS. Το δίκτυο είναι TCP/IP και οι localIP adresses είναι : 192.168.0.1 και 192.168.0.2. (καρφωτές, ότι πιο απλό). Βέβαια, αν πάω στο άλλο PC όπου φιλοξενούνται τα αρχεία -locally- μπορώ κανονικά να κάνω delete και τότε με ρωτάει για recycle bin. 

 

Eπειδή το recycle bin παρέχει καποια ασφάλεια έναντι απροσεξιών (π.χ. εγώ το αδειάζω μία φορά κάθε δύο μήνες και αν..... γιατί εκεί μέσα βρίσκω μερικές φορές θησαυρούς!) δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να ενεργοποιηθεί να δουλεύει μεσω δικτύου. Έχω χρειαστεί να επιστρατεύσω κατά καιρούς λύσεις τύπου undelete με απόλυτη επιτυχία γιατί μόλις γίνει το λάθος είναι εύκολη η άμεση ανάκτηση. 

 

Σε φίλο που έχει NAS LevelONE αντί για PC δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι ούτε σε αυτόν του δίνει δυνατότητα για recycle bin.

 

Μία απάντηση που έχω σκεφτεί ειναι ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι μάλλον πρόκειται για δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος που τρέχει locally.  

 

Ίσως ένας πιο ειδικός να μας διαφωτίσει περισσότερο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Recycle bin δεν προβλεπεται για network shares και removable media.

Κοινως, προβλεπεται μονο για αρχεια που ειναι αποθηκευμενα τοπικα (= στους κανονικους σκληρους), γιατι απο αυτα κραταει "ταυτοτητα" που λεει που ηταν και ποτε διαγραφησαν.

 

Στην ουσια το recycle bin ειναι workaround της διαγραφης, δηλαδη δεν διαγραφει κατι, απλα το μετακινει σε εναν "ιδιαιτερο" φακελο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να δημιουργησεις εναν φακελο,και μεσα του να πετας οτι θα πεταγες στο recycle bin....ετσι,θα μπορεις να αποκαταστησεις αυτο το προβλημα.

post-258491-0-68333500-1368266468_thumb.jpg

post-258491-0-74296300-1368266523_thumb.jpg

Επεξ/σία από BugsGounelas

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.