Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! σημερα αγορασε η αδερφη μου ενα λαπτοπ και θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως θα πρεπει να κανουμε για τη φορτηση του. Συγκεκριμενα εχω ακουσει πως δεν πρεπει να το βαζουμε για φορτηση οταν ειναι σε λειτουργια αλλα να αφαιρουμε τη μπαταρια και να το χρησιμοποιυμε με το ρευμα...και στη συνεχεια αφου το κλεισουμε να τοποθετουμε τη μπαταρια και να το βαζουμε για φορτηση ετσι ωστε να μην χανει η μπαταρια τη μακροζωια της. Ισχυει κατι τετοιο? ή πρεπει να κανουμε κατι αλλο? (το ρωταω γιατι στο δικο μου λαπτοπ η μπαταρια εχει χαλασει και πρεπει να ειναι μονιμα συνδεμενο στη μπριζα)

Δημοσ.

ολα τα λάπτοπ(απ' ότι ξέρω) όσο έχουν την μπαταρία επάνω και ολοκληρωθεί ο κύκλος φόρτισης τους,"κόβει" το κύκλωμα απο την μπαταρία και "τραβάει" απο την πρίζα ρεύμα.

βέβαια αν τον έχεις σκέτο στην πρίζα και ρίξει κεραυνό(χωρίς να έχεις κάποιο Ups η πολύπριζο ασφαλείας για προστασία)υπάρχει ενδεχόμενο να το πάρει μαζί του ο κεραυνός να ξέρεις.

αυτά  ;)

**ποιό λάπτοπ αγοράσε και σε ποιά τιμή;;

• Like 1
Δημοσ.

δεν υπαρχει δεν πρεπει. Μπορεις να κανεις ο,τι θελεις αν φοβασαι για την μπαταρια μπορεις να τη βγαλεις αν το εχεις σχεδον παντα σαν desktop, αλλα αυτο που λες ειναι ατοπο, για ποιο λογο να το φορτισεις αν δεν εχεις χρησιμοποιησει την μπαταρια; Παντως οχι η μπαταρια δε χρειαζεται για να φορτιστει να ειναι κλειστο το λαπτοπ. Αυτο ειναι σιγουρο οτι δεν εχει κανενα νοημα. Εγω ειμαι της αποψης οτι η μπαταρια υπαρχει για να χρησιμοποιειται και πρεπει να την εχουμε παντα πανω στο λαπτοπ, φανταζεσαι να κανεις κατι σημαντικο και να οτ χασεις επειδη ειχε διακοπη ρευματος ή επειδη βγηκε κατα λαθος το βυσμα; Και να ξερεις οτι ειχες μπαταρια που θα μπορουσε να το αποτρεψει και την ειχες και καθοταν; ¨οντως ολα τα λαπτοπ εχουν κυκλωματα αποκοπης φορτισης της μπαταριας, τωρα το τι θα κανεις ειναι προσωπικη υποθεση

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε, απλά κάνε μια φορά το μήνα  αποφόρτιση γύρω στο 20% ( κλείνει τότε μόνος του ο υπολογιστής).

Μη μπεις στην υποχόνδρια διαδικασία το πώς θα κερδίσεις κάποιο μήνα ζωής της μπαταρίας παραπάνω.

Απόλαυσε το μηχάνημά σου χωρίς άγχος.

Άλλωστε το να είναι πάντα επάνω σε προστατεύει από διακυμάνσεις τάσης και διακοπές ρεύματος.

Όταν ``πεθάνει`` αγοράζεις άλλη.

Δημοσ.

Φίλε, απλά κάνε μια φορά το μήνα  αποφόρτιση γύρω στο 20% ( κλείνει τότε μόνος του ο υπολογιστής).

Μη μπεις στην υποχόνδρια διαδικασία το πώς θα κερδίσεις κάποιο μήνα ζωής της μπαταρίας παραπάνω.

Άλλωστε το να είναι πάντα επάνω σε προστατεύει από διακυμάνσεις τάσης και διακοπές ρεύματος.

Ο δικός σου κλείνει στο 20% ? :huh:

• Like 1
Δημοσ.

Κλείνει στο 15%, άλλες φορές τον αφήνω να κλείσει μόνος του, άλλες τον κλείνω εγώ στο 20%.

Το θέμα είναι ότι κάθε φορητός έχει κύκλωμα προστασίας της μπαταρίας και διακόπτει τη λειτουργία για να την προστατέψει από πλήρη αποφόρτιση που είναι καταστροφική.

Τώρα κάθε εταιρία κατασκευής μπαταριών δίνει λίγο διαφορετικό επίπεδο αποφόρτισης. Είναι πάντως γύρω στο 15-20%.

Άφησε τον υπολογιστή να σβήνει μόνος του, μην το φοβάσαι.

Το έχω ψάξει το θέμα, κι εγώ στην αρχή μπήκα στη διαδικασία του βάλε-βγάλε μπαταρία, αλλά στην πορεία είδα ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Καταντάει μονομανία, 

Δημοσ.

ευχαριστω για τις συμβουλες σας και αποφασισα να το χρησιμοιποιω κανονικα και να το φορτιζω εν ωρα χρησης και μη. αυτο που αναφερεις :

εννοεις πως οταν φτανει στο 20 % να το κλεινω  και να το βαζω για φορτηση?

**ποιό λάπτοπ αγοράσε και σε ποιά τιμή;;

Link.png Site: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/HEWLETT-PACKARD-Pavilion-15-B150SV-%28D2G61EA%29,99452,397551,574947.html?langId=-18">HP Pvilion 15-B150SV   το ειχε προσφορα 369 ευρω την προηγουμενη ευδομαδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...