Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα κοινοτητα,

πηγα σημερα να βγαλω μια prepaid στην τραπεζα πειραιως..παρολο που το ενημερωτικο τους αναφερει για την reloadable prepaid card οτι δεν προυποθετει την υπαρξη καταθετικου λογαριασμου(δεν εχω λογαριασμο σε αυτην την τραπεζα) αυτοι μου ζητησαν καποια δικαιολογητικα(σαν να δημιουργω λογαριασμο δηλαδη..).Μιας και ειμαι φοιτητης και δεν εχω εκκαθαριστικο απο την εφορια, μου ζητησαν μια υπευθυνη δηλωση απο την εφορια οτι δεν εχω φορολογικη δηλωση.Και επειδη μενω Θεσσαλονικη και ειμαι απο τα Γιαννενα θελω να ρωτησω:Ϋπαρχει δυνατοτητα να προσκομισω αυτη την βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης απο εδω σε καποιο αρμοδιο οργανο παρολο που ειμαι γραμμενος σε ΔΟΥ Ιωαννινων ή πρεπει να την παραλαβω απο τα Γιαννενα?και επισης υπαρχει η δυνατοτητα να την παρει καποιος δευτερος (πχ ο πατερας μου) απο την ΔΟΥ για μενα ή πρεπει να ειμαι παρων εκει εγω οπως εχω ακουσει?

Δημοσ.

νομίζω δε μπορείς να πας σε άλλη εφορία.

κάνε μια εξουσιοδότηση στον πατέρα σου να πάει αυτός.

καλά το έχουν γ@μήσει το θέμα οι τράπεζες.

γνωστός μου, φοιτητής, του ζητήσαν χαρτί από την εταιρία κινητής ότι το νούμερο που δήλωσε είναι δικό του.

σε υποκατάστημα πειραιώς στην αθήνα

τράπεζες. οι μόνες επιχειρήσεις που πας να τους δώσεις λεφτά και δε τα παίρνουν. είναι σα να σου κάνουν χάρη

Δημοσ.

Δεν φταίνε οι τράπεζες.

Υπάρχουν πλέον νόμοι του κράτους  που τους υποχρεώνουν να έχουν πλήρη φάκελο του πελάτη με όλα τα στοιχεία προέλευσης του εισοδήματος τους. Όχι ότι είναι κακό αυτό βέβαια, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φταίνε οι τράπεζες.

Υπάρχουν πλέον νόμοι του κράτους  που τους υποχρεώνουν να έχουν πλήρη φάκελο του πελάτη με όλα τα στοιχεία προέλευσης του εισοδήματος τους. Όχι ότι είναι κακό αυτό βέβαια, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

Ναι, σημερα κιολας ακουσα στις ειδησεις, οτι πανε σιγα σιγα να εφαρμοσουν το "αμερικανικο συστημα" οπως το ελεγαν. Εκτος των νομικων προσωπων πλεον και καθε φυσικο προσωπο θα διατηρει  στην εφορια πληρη ατομικο φακελο με οτι εσοδα - εξοδα κανει και για να γινει αυτο, προφανως και η εφορια θα μαζευει στοιχεια απο παντου.

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1795075

Δημοσ.

Δεν φταίνε οι τράπεζες.

Εdit: Άλλο νόμιζα ότι έγραφες.

Μπορείς να μας πεις σύμφωνα με ποιό νόμο η Εμπορική για να μας βγάλει λογαριασμό μισθοδοσίας ζήτησε σώνει και καλά εκκαθαριστικό ή βεβαίωση περί μη δήλωσης και όχι Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, εφαρμόζεται ήδη δηλαδή ;

Δημοσ.

Εdit: Άλλο νόμιζα ότι έγραφες.

Μπορείς να μας πεις σύμφωνα με ποιό νόμο η Εμπορική για να μας βγάλει λογαριασμό μισθοδοσίας ζήτησε σώνει και καλά εκκαθαριστικό ή βεβαίωση περί μη δήλωσης και όχι Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, εφαρμόζεται ήδη δηλαδή ;

http://www.hba.gr/5Ekdosis/enimerotika/Sistithikate-Gr-forPreview.pdf

Αλλοι τα ζητάνε οχι η εμπορικη.

Δημοσ.

Ναι, σημερα κιολας ακουσα στις ειδησεις, οτι πανε σιγα σιγα να εφαρμοσουν το "αμερικανικο συστημα" οπως το ελεγαν. Εκτος των νομικων προσωπων πλεον και καθε φυσικο προσωπο θα διατηρει  στην εφορια πληρη ατομικο φακελο με οτι εσοδα - εξοδα κανει και για να γινει αυτο, προφανως και η εφορια θα μαζευει στοιχεια απο παντου.

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1795075

Θα είναι όμως στη χειροκίνητη version κλασικά.ΛΟΟΟΟΛ

Δημοσ.

http://www.hba.gr/5Ekdosis/enimerotika/Sistithikate-Gr-forPreview.pdf

Αλλοι τα ζητάνε οχι η εμπορικη.

Thanks, τώρα κατάλαβα τι παίχτηκε,  σε άλλες τράπεζες είχα ανοίξει μισθοδοσίας από το 2011 και πιο πριν και ήταν διαφορετικές οι προυποθέσεις πιστοποίησης ( είχα διαβάσει πιο παλιά version αυτού του pdf ) , το βγάλανε τώρα το έγγραφο απόδοσης ΑΦΜ  τελείως από τα έγγραφα ( για μεγαλύτερο φακέλωμα ! )...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...