LRoi Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Το δοκίμασες δηλαδή και δούλεψε? Και δεν διαταρράσει την σταθερότητα των σακχάρων στο αίμα, άρα και της ινσουλίνης άρα και της λιποδιάλυσης? Επίσης αντέχεις να τρέχεις νηστικός? Δεν θα τρέξεις νηστικός. Θα τσιμπήσεις ένα τοστάκι ή ένα πιάτο με λίγα quaker και μέλι που σου δίνει και άμεσα ενέργεια και μετά θα πας να τρέξεις. Αυτά για τις σταθερότητες των σακχάρων κλπ μου ακούγονται σαν τις αντικρουόμενες έρευνες που άλλα λέει η μία άλλα η άλλη. Π.χ. παλιά έλεγαν ότι μετά το φαγητό δεν κάνει να κολυμπάς, μετά ανακάλυψαν ότι δεν κάνει ούτε να περπατάς, μετά ότι δεν κάνει ούτε να ξαπλώνεις, σε λίγο θα μας πουν ότι δεν κάνει και να χέζεις. Τρέχα αν θέλεις να χάσεις λίπος, τρέχα πολύ και τρέξε καθημερινά ακόμα και σε μέρες που δεν έχεις προπόνηση με βάρη. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν 100 κιλά με κοιλιά μπαλόνι και οι γλουτοί μου εφάπτοταν. Μέσα σε τρεις μήνες με καθημερινό τρέξιμο, γύρω στα 5 χλμ, έφτασα τα 88 και η κοιλιά είχε γίνει σχεδόν επίπεδη, ενώ τα πόδια είχαν τουμπανιάσει (με την καλή έννοια)
funbreaker Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δες αυτό εδώ το άρθρο http://www.menshealth.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-k%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%82 Έχει κάποιες πολύ καλές προτάσεις για τροφές, που είναι καλό να καταναλώνεις άμα ενδιαφέρεσαι για μείωση του λίπους στο σώμα σου. thanks θα το δω Δεν θα τρέξεις νηστικός. Θα τσιμπήσεις ένα τοστάκι ή ένα πιάτο με λίγα quaker και μέλι που σου δίνει και άμεσα ενέργεια και μετά θα πας να τρέξεις. Αυτά για τις σταθερότητες των σακχάρων κλπ μου ακούγονται σαν τις αντικρουόμενες έρευνες που άλλα λέει η μία άλλα η άλλη. Π.χ. παλιά έλεγαν ότι μετά το φαγητό δεν κάνει να κολυμπάς, μετά ανακάλυψαν ότι δεν κάνει ούτε να περπατάς, μετά ότι δεν κάνει ούτε να ξαπλώνεις, σε λίγο θα μας πουν ότι δεν κάνει και να χέζεις. Τρέχα αν θέλεις να χάσεις λίπος, τρέχα πολύ και τρέξε καθημερινά ακόμα και σε μέρες που δεν έχεις προπόνηση με βάρη. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν 100 κιλά με κοιλιά μπαλόνι και οι γλουτοί μου εφάπτοταν. Μέσα σε τρεις μήνες με καθημερινό τρέξιμο, γύρω στα 5 χλμ, έφτασα τα 88 και η κοιλιά είχε γίνει σχεδόν επίπεδη, ενώ τα πόδια είχαν τουμπανιάσει (με την καλή έννοια) χμ, κι εγώ κάτι τέτοιο λέω να κάνω. Μπορούσες να τρέχεις 5km συνεχόμενα όντας 100 κιλά? Εγώ είμαι 96 και στα 3km τα φτύνω. Εκτός κι αν εννοείς 5km με διαλείμματα.
LRoi Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Τρέξε 5 λεπτά και περπάτα 2 και ξανά το ίδιο μέχρι να φτιάξεις αντοχή για να τρέχεις 5 χλμ συνεχόμενα. ( δεν είναι πολλά, μισή ωρίτσα είναι, αλλά στην αρχή είναι πίπα, γι'αυτό σου προτείνω διαλλείμματα με περπάτημα σε σχετικά γρήγορο ρυθμό όμως. Μη σταματήσεις εντελώς, μετά είναι χειρότερα) Και ποτέ τρέξιμο νηστικός, ενεργοποιπησε τον μεταβολισμό σου. Ειδικά το μέλι θα σου δώσει άμεσα ενέργεια, προτιμησέ το! 1
funbreaker Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Αν φάω υδατάνθρακες όμως πριν τρέξω δεν θα κάψω αυτούς μόνο? Αν συνυπολογίσουμε και το αποθηκευμένο γλυκογόνο που θα έχω για κάψιμο θα κάψω τελικά καθόλου λίπος?
LRoi Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Αν τρως μονο πρωι υδατανθρακες, μια χαρα λιπος θα καψεις. Οι υδατάνθρακες θα έχουν καεί στα 2 - 3χλμ (ισως βάζω και πολύ) και μετά ότι τρέξεις θα είναι καύση λίπους. Γενικά μην το σκέφτεσαι και πολύ και μην το ψειρίζεις. Τρέχα και σε ένα μήνα το πολύ θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα αν το κάνεις σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή (5 γεύματα, φρούτα, λαχανικά, μειωμένο αλάτι και ζάχαρη κλπ) Τέλος χρειαζόμαστε και τον υδατάνθρακα, απλά φροντισε το ψωμί να είναι ολικής αλέσεως και να τρως μια φορά τη βδομάδα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, αποφεύγοντας το τυρί. Επίσης να αναφέρω ότι εγώ κάθε μέρα έπινα γύρω στα 3 λίτρα νερό και 1 λίτρο γάλα light Γάλα έπινα γιατί μου αρέσει πολύ και μου έκοβε τη φριχτή πείνα που είχα τα βράδια, αλλά από το άρθρο που παρέθεσε ο Thomas βλέπω ότι τελικά βοηθάει ατην ταχύτερη απώλεια λίπους σαν υποκατάστατο του γιαουρτιού. 1
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Διατροφή και αεροβια.. Συνέχισε να κανείς αυτο που κανείς τώρα.. Θέλει λίγο υπομονη.. Το αποτέλεσμα εάν επιμεινες θα έρθει..
FaDeR Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μια διευκρίνηση: Δεν είναι μόνο το ψωμί υδατάνθρακας, και τα φρούτα εξίσου υδατάνθρακας είναι. (70-80%) Αν δεν ακολουθείς Paleo/Atkins διατροφή, σου προτείνω να τρως πολλούς υδατάνθρακες (από φρούτα και λαχανικά). Εγώ για να πέσω από 15% σε 10% λίπος, έκοψα γαλακτοκομικά και ελλάτωσα το λάδι. Για γυμναστική σου προτείνω έντονο περπάτημα, πολύ χαλαρό τρέξιμο και ποδήλατο για αρχή. Όχι ένταση, αλλά διάρκεια.
arianos16 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Εγώ πάλι θα σου έλεγα σχετικά με το αερόβιο να φτιάξεις πρώτα αντοχή. Με το που φτιάξεις αντοχή υπάρχουν προγράμματα για αερόβιο που στο 20λεπτο σε έχουν βγάλει off και πιο νωρίς βασικά.
funbreaker Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 thanks για τις συμβουλές, σήμερα έκανα personal record 5km τρέξιμο, δεν ξέρω πως έγινε, το προηγούμενο μου ήταν 3km. Ίσως επειδή πρώτη φορά πήγα πρωί ίσως είναι ψυχολογικό, δεν ξέρω. Ένας προβληματισμός: Πάω και γυμναστήριο ταυτόχρονα και δεν θέλω να χάσω μυικό όγκο απ την αερόβια. Ότι κάνω δηλαδή στο γυμναστήριο να το χαλάω στο τρέξιμο. Έχω την εξής απορία λοιπόν: Για να αρχίσει να καίγεται λίπος πρέπει να έχει εξαντληθεί το γλυκογόνο από το συκώτι και τους μυς. Μετά ο οργανισμός θα αρχίσει να καίει άλλα πράματα. Το ερώτημα είναι τι θα κρίνει το αν θα κάψει το λίπος ή συστατικά από τους μυς?
Cryptic Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Ένας προβληματισμός: Πάω και γυμναστήριο ταυτόχρονα και δεν θέλω να χάσω μυικό όγκο απ την αερόβια. Ότι κάνω δηλαδή στο γυμναστήριο να το χαλάω στο τρέξιμο. Έχω την εξής απορία λοιπόν: Για να αρχίσει να καίγεται λίπος πρέπει να έχει εξαντληθεί το γλυκογόνο από το συκώτι και τους μυς. Μετά ο οργανισμός θα αρχίσει να καίει άλλα πράματα. Το ερώτημα είναι τι θα κρίνει το αν θα κάψει το λίπος ή συστατικά από τους μυς? Καταρχήν στο σώμα πάντα θα υπάρχει κάποια ποσότητα λίπους. Αν δεν έχεις θέμα παχυσαρκίας, μη περιμένεις να κάψεις κάτι ιδιαίτερο. Για να μη κάψεις μύες, πρέπει η διατροφή σου να αντιστοιχεί στην άσκηση που κάνεις. Εδώ όμως χρειάζεσαι συμβουλή ενός διατροφολόγου.
Sellers Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Όταν λέτε αερόβιο? Μπορείτε να γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένοι?
Porg Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Ένας προβληματισμός: Πάω και γυμναστήριο ταυτόχρονα και δεν θέλω να χάσω μυικό όγκο απ την αερόβια. Ότι κάνω δηλαδή στο γυμναστήριο να το χαλάω στο τρέξιμο. Έχω την εξής απορία λοιπόν: Για να αρχίσει να καίγεται λίπος πρέπει να έχει εξαντληθεί το γλυκογόνο από το συκώτι και τους μυς. Μετά ο οργανισμός θα αρχίσει να καίει άλλα πράματα. Το ερώτημα είναι τι θα κρίνει το αν θα κάψει το λίπος ή συστατικά από τους μυς? Δεν χάνεις μυικό όγκο με αερόβια, απο λάθος διατροφή χάνεις ή αν τους καις με υπερβολική προπόνηση. Μπορείς να βρεις περισσότερες κάποιες πληροφορίες στα παρακάτω (ρίξε γενικότερα μια ματιά στο bodubuilding και το κανάλι του scooby): http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?16624-O%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82. και εδώ:
gdask Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Στο στρατό (εκπαίδευση ΥΕΑ) δεν έπαθε κανείς τίποτα από την 40λεπτη γυμναστική που κάναμε νηστικοί κάθε πρωί. 2-3 χιλιόμετρα τρέξιμο και μερικές κάμψεις, όχι τίποτα τρελό δηλαδή. Μάλιστα στους 4 μήνες που κράτησε αυτό ήρθαμε όλοι στα κιλά μας, μιας και οι παχύσαρκοι έχασαν κιλά και οι λιποβαρείς πήραν. Και αυτό χωρίς δίαιτες φυσικά. Για μένα η πρωινή γυμναστική είναι ότι καλύτερο γιατί εκτός των προαναφερθέντων χαρίζει και σημαντική ευεξία, αλλά άντε βρες που να τρέξεις μέσα στην πόλη πρωινιάτικα πριν πας στο γραφείο...
funbreaker Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 http://raspberryketone.gr/ Δεν θέλω να μπλέξω με χάπια ακόμα, για διάφορους λόγους. Όταν λέτε αερόβιο? Μπορείτε να γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένοι? http://www.eufic.org/article/el/expid/Types-of-exercise_greek/ Δεν χάνεις μυικό όγκο με αερόβια, απο λάθος διατροφή χάνεις ή αν τους καις με υπερβολική προπόνηση. Μπορείς να βρεις περισσότερες κάποιες πληροφορίες στα παρακάτω (ρίξε γενικότερα μια ματιά στο bodubuilding και το κανάλι του scooby): http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?16624-O%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82. thanks γαμάτο το link, απαντάει ακριβώς στον προβληματισμό μου. Ως προς τη λάθος διατροφή που αναφέρεις τι θα με συμβούλευες να αποφύγω και τι να ακολουθήσω? Πες μερικά tips. Καταρχήν στο σώμα πάντα θα υπάρχει κάποια ποσότητα λίπους. Αν δεν έχεις θέμα παχυσαρκίας, μη περιμένεις να κάψεις κάτι ιδιαίτερο. Για να μη κάψεις μύες, πρέπει η διατροφή σου να αντιστοιχεί στην άσκηση που κάνεις. Εδώ όμως χρειάζεσαι συμβουλή ενός διατροφολόγου. Ναι, γι αυτό μίλησα με ποσοστά. Υπάρχουν τα μη φυσιολογικά, τα φυσιολογικά και τα καλά όρια. Εγώ είμαι στα μη. Στο στρατό (εκπαίδευση ΥΕΑ) δεν έπαθε κανείς τίποτα από την 40λεπτη γυμναστική που κάναμε νηστικοί κάθε πρωί. 2-3 χιλιόμετρα τρέξιμο και μερικές κάμψεις, όχι τίποτα τρελό δηλαδή. Μάλιστα στους 4 μήνες που κράτησε αυτό ήρθαμε όλοι στα κιλά μας, μιας και οι παχύσαρκοι έχασαν κιλά και οι λιποβαρείς πήραν. Και αυτό χωρίς δίαιτες φυσικά. Για μένα η πρωινή γυμναστική είναι ότι καλύτερο γιατί εκτός των προαναφερθέντων χαρίζει και σημαντική ευεξία, αλλά άντε βρες που να τρέξεις μέσα στην πόλη πρωινιάτικα πριν πας στο γραφείο... Καλά αν δουλεύεις είναι σχεδόν αδύνατον να γυμναστείς πρωί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα