Προς το περιεχόμενο

Η Google φέρνει το Google Now στο Chrome και στατιστικά στοιχεία στο Knowledge Graph


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην ενοποίηση της εμπειρίας αναζήτησης εστίασε σήμερα η Google κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O 2013, περίγραφοντας τη στρατηγική της σε τρεις λέξεις “Answer, converse, anticipate”.Τον περασμένο χρόνο η εταιρεία ανακοίνωσε το Google Knowledge Graph, μια υπηρεσία η οποία ξεχώριζε οντότητες όπως πρόσωπα, τοποθεσίες, ταινίες, βιβλία κλπ μέσα από τις λέξεις αναζήτησης. Όταν λοιπόν ο χρήστης έκανε αναζήτηση για κάποια οντότητα, τότε εμφανίζονταν πληροφορίες σχετικά με αυτή στην ίδια οθόνη με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Από σήμερα η υπηρεσία ενισχύεται με τη δυνατότητα απαντήσεων σε ερωτήσεις του χρήστη, όπως για παράδειγμα ερωτήσεις που αφορούν τον πλυθησμό μιας χώρας αλλά και σύγκριση στατιστικών με άλλες χώρες και τοποθεσίες.

 

Μέχρι σήμερα η Google έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις φωνητικά και να λαμβάνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με πληροφορίες πτήσεων και άλλες πληροφορίες, με την κάθε ερώτηση όμως να αντιμετωπίζεται ως νέα. Σήμερα ανακοινώθηκε η δυνατότητα ομιλίας με χαρακτηριστικά συνομιλίας. Για παράδειγμα ο χρήστης αναζητά εστιατόρια σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ενώ λίγο αργότερα μπορεί να ρωτήσει πόσο μακριά βρίσκεται χωρίς να χρειάζεται να αναφέρει την αρχική τοποθεσία. Όλες οι ερωτήσεις ξεκινούν με τη φράση “OK, Google” μέσω της οποίας ενεργοποιείται αυτόματα η ακρόαση της ερώτησης.

 

Επιπλέον το Google Now, το οποίο είναι διαθέσιμο στο λογισμικό του Android αλλά και στο iOS επεκτείνεται με νέες δυνατότητες και στον Chrome browser, όπως αυτή της ρύθμισης υπενθυμίσεων, προβολή πληροφοριών για τα ΜΜΜ, αλλά και προβολή πληροφοριών για μουσική, βιβλία, τηλεόραση και video games. Ενσωματώνονται και άλλες φωνητικές δυνατότητες όπως για παράδειγμα αυτή της αποστολής email χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα (πάντα στα αγγλικά) όπως “στείλε mail στον HAL και ρώτησέ τον τι έρχεται σύντομα στο insomnia”.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η google γιατί εκστασιάστηκε τόσο τις τελευταίες μέρες;

 

Γιατί έχουν το συνέδριο τους αυτές τις μέρες γιαυτό βγαίνουν τόσες πολλές ειδήσεις μαζεμένες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...