FlocculentVoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Ποσό που διαθέτουμε: 1500 ευρώ.Χρήση υπολογιστή: Κυρίως Gaming, αλλά και επεξεργασία βίντεο και εικόνων.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Photoshop, Sony Vegas.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δεν είναι αυτό το προβλημά μας. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά προΐοντων από διάφορα καταστήματα.Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από εμένα.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Όχι. _______________________________________ Και τώρα που συμπλήρωσα τη φόρμα μπορώ και εγώ να βάλω την σύνθεσή μου στο τραπέζι. CPU: Intel Core i5-3570K 3.4GHz Quad-Core Processor CPU Cooler: Noctua NH-D14 65.0 CFM CPU Cooler Motherboard: ASRock Z77 Extreme6 ATX LGA1155 Motherboard Memory: G.Skill Sniper Gaming Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1866 Storage: Samsung 840 Pro Series 256GB 2.5" Solid State Disk Western Digital Caviar Black 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive GPU: Gigabyte Radeon HD 7970 3GB Video Card Case: Cooler Master Storm Stryker (White) Power Supply: SeaSonic 620W 80 PLUS Bronze Certified ή Corsair HX650 650W (80+ Gold Certified) (αναποφάσιστος. ) Λοιπόν, τι μπορώ να κάνω;
Πανούλιος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Καλά είσαι,αλλα εγώ Θα άλλαζα την mobo με μία Am3+ socket και επεξεργαστή AMD 8πύρινο με μια πολύ καλή aftermarket ψύχτρα! Η ιντελ τον ιούνιο βγάζει new CPU οπότε αυτή η μητρική θα καταντήσει ανίκανη για καποια μελλοντική αναβάθμιση!Όπως και να έχει πάρε οπωσδήποτε μια γνώμη εκ των εμπειρότερων
biomecanoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Για gamimg pc θέλουμε τουλάχιστον ένα από τα 2 : Raid η SLI/Crossfire
FlocculentVoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Για gamimg pc θέλουμε τουλάχιστον ένα από τα 2 : Raid η SLI/Crossfire Πλάκα με κάνεις; Από που παίρνεις τις πληροφορίες σου;
salonika91 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Για gamimg pc θέλουμε τουλάχιστον ένα από τα 2 : Raid η SLI/Crossfire ε?
cyberrobot Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 βασικά λάθη, για μένα και για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. 1) βάλε i7 3820 και 2011 socket 2) ashrock ! έλεος. τουλάχιστον gigabyte. 3) 750++ watt psu!
biomecanoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/485151-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-pentium-4/ Post 15 το raid έχει σχεση με τα πάντα:*με το ποσο γρήγορα ανοίγει το pc*με το ποσο γρήγορα ανταποκρίνονται τα προγράμματα*κάνει το swap File τον windows, ( την cache του browser ) πιο γρήγορο ώστε όταν γεμίζει η ram να μην σέρνεται.*Στα παιχνίδια τα levels θα φορτώνουν πιο γρήγοραetc etc etc.Ακόμη και στα σημερινά pc το bottleneck είναι ο HD που λύνεται είτε με raid, είτε με ssd στα καινούργια pc ... για όσους αγνοούν την χρησιμότητα του raid. στα pc σήμερα bootleneck είναι ο HD γιαυτο βάζεις ένα SSD για τα windows και ένα raid για τα προγράμματα/Games.Επίσης τα παιχνίδια πρώτα θέλουν GPU και μετά cpu γιαυτο δίνεις τα λεφτά σου να παρεις sli η cross και ας παρεις και μια χειρότερη cpu. Eξάλλου στα windows λίγα παιχνίδια είναι SMP
cyberrobot Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/485151-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-pentium-4/ Post 15 το raid έχει σχεση με τα πάντα: *με το ποσο γρήγορα ανοίγει το pc *με το ποσο γρήγορα ανταποκρίνονται τα προγράμματα *κάνει το swap File τον windows, ( την cache του browser ) πιο γρήγορο ώστε όταν γεμίζει η ram να μην σέρνεται. *Στα παιχνίδια τα levels θα φορτώνουν πιο γρήγορα etc etc etc. Ακόμη και στα σημερινά pc το bottleneck είναι ο HD που λύνεται είτε με raid, είτε με ssd στα καινούργια pc ... για όσους αγνοούν την χρησιμότητα του raid. Μάλλον εσύ αγνοείς την χρησιμότητα και την χρηστικότητα του raid. Μόνο ένα mode το raid 0 είναι για υψηλότερες επιδόσεις (αλλά είναι insecure) τα άλλα πρακτικά είναι για backup αρχείων. Την σήμερον ημέρα οι SSD παρέχουν επιδόσεις που είναι αρκετά decent. Ας κοιτάξει αλλού προς το παρών και όχι στο raid.
FlocculentVoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Ο σκληρός προκαλεί συμφόρηση; Την παραπληροφόρηση σας, έλεος δηλαδή... Συνέθλετε.
biomecanoid Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Μάλλον εσύ αγνοείς την χρησιμότητα και την χρηστικότητα του raid. Μόνο ένα mode το raid 0 είναι για υψηλότερες επιδόσεις (αλλά είναι insecure) τα άλλα πρακτικά είναι για backup αρχείων. Την σήμερον ημέρα οι SSD παρέχουν επιδόσεις που είναι αρκετά decent. Ας κοιτάξει αλλού προς το παρών και όχι στο raid. έλα τώρα που θα μου πεις για το raid και τα modes που έχει έχω raid0 ακόμα και στους P4 που έχω και στο καλο pc μου έχω Raid0 με 2xSSD vertex . Άμα θέλετε επίδοσεις πάτε σε Raid. Πρόβλημα με το Raid0 δεν είχα ποτε ο FlocculentVoid αφου θέλει 2TB HD πρέπει να τον σπάσει στα 2 και να κάνει raid αλλιώς ο HD σε καινούργιο μηχάνημα είναι bootneck Τώρα μπορείτε να το κατηγορείται γιατί απλός δεν έχετε, και ότι δεν έχουμε το κατηγορούμε για να το μειώσουμε και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας
qsis Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 σωστα δεν εχουμε raid σε pentium 4 , μαλακια μας.. για gaming pc δεν ειναι το θεμα; ssd ΑΝ περισσεψουν τα χρηματα μπαινει, τι raid; (φυσικα σε 1.5 Κ θα μπει ssd , αλλα το raid ειναι αχρηστο ) 1
qsis Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 βρε να κανει raid αν θελει , αλλα οχι να λεμε οτι ενα gaming pc θελει raid (ή sli/cf..) , εδω οι περισσοτεροι που εχουν ssd αρνουνται να βαλουν τα παιχνιδια σε αυτον και τα τρεχουν απο μηχανικους 1
siegfried_gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Δημοσ. 16 Μαΐου 2013 Τώρα μπορείτε να το κατηγορείται γιατί απλός δεν έχετε, και ότι δεν έχουμε το κατηγορούμε για να το μειώσουμε και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας Δηλαδή χωρίς raid0 θα έχει χάλια επιδόσεις;; Θα έχει τεράστιες διαφορές με raid0 δύο ssd Samsung Pro από ότι ότι απλά με ένα Samsung Pro;; Ρε παιδιά, ας είμαστε σοβαροί και πάνω από όλα ευγενείς χωρίς ειρωνικά σχόλια. Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει δοκιμάσει στο σύστημά του ο καθένας για να σχολιάζεις με αυτό τον τρόπο. Κατ' εμέ το σύστημα θα έχει επί της ουσίας την ίδια, οπτικά, απόδοση είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν πάει για benchmarking, για Crysis3 στα ultra πάει και το raid0 δεν θα του δείξει διαφορά τόση που να του φανεί. Και πριν προλάβεις να πεις κάτι, να σε ενημερώσω ότι είχα raid0 σε 2 ssd Vertex 2 (όταν ήταν τοπ) και το έσπασα για να βάλω τον ένα σε δεύτερο μηχάνημα. Διαφορά ουσίας στο gaming δεν είδα. Τώρα αν το σηκώνει το budget ας το βάλει, ότι παραπάνω και καλλίτερα αλλά ας μην περιμένει να δει τραγικές αλλαγές στη χρήση που σκοπεύει να κάνει. *κάνει το swap File τον windows, ( την cache του browser ) πιο γρήγορο ώστε όταν γεμίζει η ram να μην σέρνεται. Βρες μου ένα game που γεμίζει 16gb ram, ότι και αν ανοίξεις παράλληλα. Το Sli/crossfire θα τον πάει παραπέρα σε χρονική διάρκεια αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ το άδειο κουτί με χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες και την αλλαγή σε νέα κάρτα όταν θα έρθει η ώρα παρά τη διπλή κάρτα τώρα. Εξάλλου τα 3gb είναι οριακά για να πεις ότι σε 3 χρόνια από τώρα το σύστημα θα έχει top επιδόσεις. σωστα δεν εχουμε raid σε pentium 4 , μαλακια μας.. για gaming pc δεν ειναι το θεμα; ssd ΑΝ περισσεψουν τα χρηματα μπαινει, τι raid; (φυσικα σε 1.5 Κ θα μπει ssd , αλλα το raid ειναι αχρηστο ) +10
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα