Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα λαπτοπ Lifebook AH 530,

Είχα 3GB DD3 1066MHz και δεν μπορώ να πω ότι είχα μεγάλο θέμα με το start up των Windows

Έβαλα 8GB (2x4 DDR 1333MHz Corsair) και το startup αργεί αρκετά, φρέσκο pc (formated) να κάνει 3-4 λεπτά να φορτώσει?

Συγκεκριμένα:

Από το Logo μέχρι την επιφάνεια εργασίας κάνει περίπου 30-40 δευτερόλεπτα, αφού εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας θα πρέπει να περιμένω άλλα τόσα για να φορτώσουν οι υπηρεσίες και διάφορα άλλα (και παραπάνω, το λιγότερο 2 λεπτά κάνει...)

βλέπω το λαμπακι του δίσκου και είναι συνέχεια on μέχρι να φορτώσει

Πρόσφατα έκανα Flash το BIOS, μήπως να το γυρίσω πίσω?

Υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με τις μνήμες, ίσως δεν υπάρχει καλή επικοινωνία με τον δίσκο (8α τις βγάλω και θα βάλω τις παλιές να δω)

Αφού φορτώσει το ΛΣ, μετά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, το PC πετάει, ίδιες ταχύτητες με πριν (3GB) απλά δεν κολλάει όταν ανοίγω πολλές εφαρμογές (άλλωστε χώρο ήθελα, εννοείτε ότι δεν θα αυξανόταν η ταχύτητα)

Τι λέτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακομα κ με τον πιο αργο σκληρο σε φρεσκο φορμαρισμενα win δεν ειναι φυσιολογικο αυτο ,εχεις 64bit windows?

θεμα ποσοτητας μνημης δεν ειναι ,εχεις βαλει σωστα τις μνημες? πατανε καλα? ανοιξε τον κ τσεκαρε τι γινεται

δες αν βλεπει κ τα 8gb ram στο bios,εχεις κανει το bios update με την σωστο αρχειο-revision ισως?  κανε reset to defaults

start -> search -> msconfig και τρεξτο να δουμε τι φορτωνεις

Επεξ/σία από Redshift
Δημοσ.

Δοκιμασε ενα hard disk benchmark να δεις τα read / write, ισως να ετοιμαζετε να δωσει πνευμα.

Δημοσ.

Έχω ένα λαπτοπ Lifebook AH 530,

Είχα 3GB DD3 1066MHz και δεν μπορώ να πω ότι είχα μεγάλο θέμα με το start up των Windows

Έβαλα 8GB (2x4 DDR 1333MHz Corsair) και το startup αργεί αρκετά, φρέσκο pc (formated) να κάνει 3-4 λεπτά να φορτώσει?

Συγκεκριμένα:

Από το Logo μέχρι την επιφάνεια εργασίας κάνει περίπου 30-40 δευτερόλεπτα, αφού εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας θα πρέπει να περιμένω άλλα τόσα για να φορτώσουν οι υπηρεσίες και διάφορα άλλα (και παραπάνω, το λιγότερο 2 λεπτά κάνει...)

βλέπω το λαμπακι του δίσκου και είναι συνέχεια on μέχρι να φορτώσει

Πρόσφατα έκανα Flash το BIOS, μήπως να το γυρίσω πίσω?

Υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με τις μνήμες, ίσως δεν υπάρχει καλή επικοινωνία με τον δίσκο (8α τις βγάλω και θα βάλω τις παλιές να δω)

Αφού φορτώσει το ΛΣ, μετά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, το PC πετάει, ίδιες ταχύτητες με πριν (3GB) απλά δεν κολλάει όταν ανοίγω πολλές εφαρμογές (άλλωστε χώρο ήθελα, εννοείτε ότι δεν θα αυξανόταν η ταχύτητα)

Τι λέτε?

κατεβάζεις και τρέχεις το Hdsentinel μετά ποστάρεις αποτελέσματα.

μετά θα πάμε παρακάτω περί μνημών και λοιπά

Δημοσ.

2 τελευταίες δοκιμές

από το πάτημα του κουμπιού μέχρι να φορτώσει η επιφάνεια εργασίας (με μια ανοχή να φορτώσουν τα προγράμματα) έκανε 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα και στις 2 δοκιμές  (με απόκλιση 1-2second)

Startup Programms

startup.png

coolerman, τι κάνω? τι πατάω?

Επίδοση:100% Αριστη

Υγεία: 100% Αριστη

Δημοσ.

πηγαίνεις στην *αναζήτηση και γράφεις msconfig(το ανοίγεις με εκτέλεση *ώς διαχειριστής)  μετά πάς *εκκίνηση στοιχείων τα απενεργοποιείς όλα τα προγράμματα και κάνεις επανεκκίνηση.

λογικά θα βελτιωθεί το start Up του.

Δημοσ.

faild.png

πηγαίνεις στην *αναζήτηση και γράφεις msconfig(το ανοίγεις με εκτέλεση *ώς διαχειριστής)  μετά πάς *εκκίνηση στοιχείων τα απενεργοποιείς όλα τα προγράμματα και κάνεις επανεκκίνηση.

λογικά θα βελτιωθεί το start Up του.

το θέμα είναι ότι αυτά που βλέπεις είναι αναγκαία για το λαπτοπ, και να μην τα φορτώσω στην αρχή θα φορτωθούν μόνα τους όταν τα χρησιμοποιήσω...

Video

http://videobam.com/bFBnx

Δημοσ.

faild.png

το θέμα είναι ότι αυτά που βλέπεις είναι αναγκαία για το λαπτοπ, και να μην τα φορτώσω στην αρχή θα φορτωθούν μόνα τους όταν τα χρησιμοποιήσω...

Video

http://videobam.com/bFBnx

μόνο το antivirus άφησε ενεργό,τα υπόλοιπα off.

και να τα ξαναφορτώσεις αυτά δεν ενεργοποιούνται ξανά με το startUp τον windows,είναι μονίμος Off.

μια χαρά φορτώνει το λάπτοπ.

τι δίσκο έχει 7200prm η 5400prm;;

Δημοσ.

Άλλαξα τις μνήμες πάλι, έβαλα τις παλιές αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Ωραία, αυτό σημαίνει ότι οι μνήμες είναι εντάξει.

Λέτε να έχει χτυπήσει ο δίσκος; Μακάρι να φτάσει αυτό γιατί έτσι και αλλιώς σκοπεύω να αγοράσω SSD Samsung 840

Μακάρι να είναι αυτό ***

75 MB/s δεν είναι πολύ λίγο ρε παιδιά; Θα έπρεπε να είναι150 περίπου....

Δημοσ.

Μηχανικος δισκος και 150mb/s απλα δεν παίζει... ποσο μάλλον αν ο δίσκος σου έιναι στις 5400στροφες, 

Τα νουμερα που βλέπεις καλά .. κα οι χρόνοι που αναφέρεις ειναι λογικότατοι για μηχανικό σκληρό...

Αλλα για παν ενδεχόμενο βαλε το hard disk sentinel να δούμε την γενικότερη κατάσταση του δίσκου σου.

Δημοσ.

Για δοκίμασε να βγάλεις όλα τα usb που έχεις συνδεδεμένα.Επίσης μήπως έβαλες κανένα dvd drive γιατί εγώ είχα ένα συνδεδεμένο χαλασμένο και μου έκανε ένα λεπτό να ανοίξει ενώ τώρα 9 δεύτερα.Χαοτική διαφορά.

offtopic:

Σε "τρώω" στους σκληρούς :-)

Δημοσ.

το έβαλα,

Επίδοση:100% Αριστη

Υγεία: 100% Αριστη

Κοιτάξτε, αν φορτώσει το μηχάνημα δεν έχω κανένα πρόβλημα μετα, όλα είναι ρολόι ...

Απλά λίγο το startup "χάλασε", τέσπα!

Δημοσ.

Αν απενεργοποιήσεις τα προγράμματα (πλην antivirus) που τρέχουν στην εκκίνηση, εκκινεί ταχύτερα; Δοκίμασέ το και στο καπάκι κάνε και έναν έλεγχο για ιούς (με τα προγράμματα εκκίνησης απενεργοποιημένα).

Έχεις συνδεδεμένο τίποτα στις usb;

Δημοσ.

ούτε CD ούτε USB (virus δεν παίζει γιατί είναι από φορματ)

Όσο για τα άλλα προγράμματα που μου είπατε να απενεργοποιήσω, το δοκίμασα και η διαφορά ήταν στα 2-3 sec ΑΛΛΑ είχα θέματα μετά, όπως ότι δεν δούλευε το Wifi (έπρεπε να τρέχει το πρόγραμμα οδήγησης)

ενταξ, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...  ας το λήξουμε εδώ :P

8anks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...