Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα λίγη βοήθεια σε (επανα)σύνδεση μιας πρίζας...

Λόγω του ότι ταν κάπως ετοιμόρροπη η προηγούμενη, είπα να την αλλάξω...

Όταν την αφαίρεσα την παλιά παρατήρησα 2 σετ από μαύρα(φάση), μπλε(ουδέτερο) και κίτρινα(γείωση) καλώδια..Αλλά δεν έδωσα σημασία..

Συνδέω την καινούργια, αλλά έπαψε να λειτουργεί μια που ήταν από την άλλη μεριά του τοίχου, το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι με ποια καλώδια ήταν συνδεδεμένη η προηγούμενη, έκανα εναλλαγές στα τέσσερα καλώδια(μπλε, μαύρο) αλλά τίποτα...έβαλα ακόμα και την παλιά μήπως ήταν ελαττωματική η καινούργια αλλά τζίφος..

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει ?

Δημοσ.

Λογικά ήταν ενδιάμεση αυτή, δηλαδή μετά από αυτήν την πρίζα έφευγε καλώδιο που πήγαινε σε άλλη. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να βάλει τις δύο φάσεις μαζί(μαύρο) αλλά  δεν παίρνω και όρκο γιατί έχω καιρό. Ας επιβεβαιώσει κανας άλλος

Δημοσ.

Λογικά ήταν ενδιάμεση αυτή, δηλαδή μετά από αυτήν την πρίζα έφευγε καλώδιο που πήγαινε σε άλλη. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να βάλει τις δύο φάσεις μαζί(μαύρο) αλλά  δεν παίρνω και όρκο γιατί έχω καιρό. Ας επιβεβαιώσει κανας άλλος

Δηλαδή να βάλω στην μια υποδοχή της πρίζας και τα δυο μαύρα και στην άλλη το ουδέτερο ή από ένα μαύρο στην κάθε μια υποδοχή?

Δημοσ.

αν ηταν σε σειρά το ένα μαυρο δε θα πρεπε να παει μαζι με το μπλε;

ας επιβεβαιωσει ενας ηλεκτρολογος!!

Δημοσ.

Και τα 2 μαύρα στην ίδια υποδοχή.

Νομίζω ε.

αν ηταν σε σειρά το ένα μαυρο δε θα πρεπε να παει μαζι με το μπλε;

ας επιβεβαιωσει ενας ηλεκτρολογος!!

Παράλληλα συνδέονται

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια, όντως έβαλα μαύρο/μαύρο και μπλε/μπλε και λειτούργησαν και οι δυο τους !

Δημοσ.

Η πρίζες ήταν συνδεδεμένες παράλληλα. Δηλαδή στην μία υποδοχή θα πάμε τα δύο μαύρα μαζί, στην άλλη τα δύο μπλε μαζί και στην πάνω τα δύο κίτρινα μαζί. Όταν τα συνδέεις να έχεις τον γενικό και το ΔΔΕ κατεβασμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...