Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ανιχνευτή. Απλά οι πιο πολλοί δεν το ξέρουν ακόμη ότι έχει κυκλοφορήσει! 

Εγώ από φίλους τραπεζικούς το έμαθα. Όταν μου το έδειξαν νόμιζα ότι ήταν πλαστό.

Απ'ότι λένε κυκλοφορούσαν πολλά πλαστά 5ευρα γι'αυτό και το αντικατέστησαν με νέο που είναι πιο δύσκολο να αντιγραφεί.

Δημοσ.

πλαστα 5ευρα?δηλ.ενας παραχαρακτης να μπει σε ολο τον κοπο για να βγαλει τι?1-1,5ε?

Λογικό ακούγεται, μιας και τα 5ευρα ήταν αυτά που κατ'εξοχήν κανείς δεν έλεγχε ως προς την αυθεντικότητα τους...

Όχι ότι δεν κυκλοφορούν 50ρικα πλαστά...

Δημοσ.

Θα μπλέξω επειδή δεν μπορεί ο ανιχνευτής τους να αναγνωρίσει τα αυθεντικά μου χρήματα; Κουλό το βρίσκω.

Δεν αναφέρθηκα σε αυτή τη περίπτωση με τα νέα 5ευρα. Δε θα μπλέξεις, αλλά αν ο διάολος σπάσει το ποδάρι του κι είναι πλαστά...

Κάποια στιγμή με είχε απασχολήσει αυτό διότι μου έχει τύχει να μη δεχτούν τα χρήματά μου μπροστά σε κόσμο κι ήταν πολύ ταπεινωτικό, ένιωσα πολύ άσχημα, λες κι ήμουν κανένας απατεώνας ξέρω'γω. Απ'όσο έχω καταλάβει πάντως μπορεί ο άλλος να μη δεχτεί τα χρήματά σου κι αν κληθεί η αστυνομία εσένα θα τρέχουν μέχρι να αποδειχτεί πως είναι ΟΚ τα χρήματα, όχι αυτόν που δε τα δέχεται.

@kage Φαίνεται λογικό αυτό που λες, αλλά γα να αναγκάζονται να βγάλουν νέα 5ευρα με ενισχυμενα χαρακτηριστικά ασφάλειας, κάτι θα έπαιζε...

Σχετική νομοθεσία όσον αφορά διαδικαστικά

http://www.tetravivlos.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=category&id=230:κεφθ΄-εγκλήματα-σχετικά-με-το-νόμισμα-άρθρα-207-215α&Itemid=21

Σημαντικό είναι ότι (από το site της αστυνομίας) σε κάθε περίπτωση, το παραχαραγμένο ή αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα ή κέρμα κατάσχεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 251–269, 270–274 και 275–304 του κώδικα ποινικής δικονομίας, συντάσσεται δικογραφία και τελούνται όλες οι προανακριτικές και προδικαστικές πράξεις που απαιτούνται κατά τις παραμέτρους της κάθε περίπτωσης.

(γι αυτό λέω εσένα θα τρέχουν κι άμα σπάσει κι ο διάολος κανά ποδάρι τη μάμησες)

Δημοσ.

Υπάρχει και ένα καλό στην όλη υπόθεση.

Τα παλιά χαρτονομίσματα είχανε γίνει κουρέλια πραγματικά από την πολύ χρήση.

Και να φανταστείτε μιλάμε για το 2ο πιο ανθεκτικό χαρτί στον κόσμο μετά το αυστραλιανό δολάριο.

Δημοσ.

Σε ένα σύνδεσμο που είχα βάλει νωρίτερα έχει πολλές πληροφορίες, πχ Γιατί χρειάζονται νέα τραπεζογραμμάτια;

Κάπου στο ίδιο σάιτ έγραφε και τη διάρκεια ζωής του 5ευρου, δε μπορώ να το ξαναβρώ, νομίζω 12 ή 14 μήνες είχα διαβάσει.

Απ'οτι είδα σε εκείνο το site θα αντικαταστήσουν τελικά όλα τα χαρτονομίσματα σε βάθος ετών με νέα σειρά.

Υ.Γ. Έχω 4-5 κολλαριστά 5ευρα ακυκλοφόρητα από τράπεζα κρατήσει τυχαία σε συρτάρι από πολύ καιρό πριν. Θα κρατήσω κανένα για συλλογή, λολ

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έφτιαξαν νέα 5ευρα

Αφου σε 2-3 χρόνια θα έχει εξαφανιστεί το ευρώ...

• Like 5
Δημοσ.

Εκανα μλκια πάλι οι γερμαναραδες και έβγαλαν νόμισμα που δεν περνά απο τα μηχανάκια, Ημαρτον δηλαδή με αυτο το κωλονόμισμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σημαντικό είναι ότι (από το site της αστυνομίας) σε κάθε περίπτωση, το παραχαραγμένο ή αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα ή κέρμα κατάσχεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 251–269, 270–274 και 275–304 του κώδικα ποινικής δικονομίας, συντάσσεται δικογραφία και τελούνται όλες οι προανακριτικές και προδικαστικές πράξεις που απαιτούνται κατά τις παραμέτρους της κάθε περίπτωσης.

(γι αυτό λέω εσένα θα τρέχουν κι άμα σπάσει κι ο διάολος κανά ποδάρι τη μάμησες)

Το θέμα είναι ποιος θα καταθέσει εναντίον σου, αν έχεις καινούργιο 5ευρω.Το αν είναι παραχαραγμένο ή αμφιβόλου ποιότητας το αποφασίζει η τράπεζα της Ελλάδας ή τα εγκληματικά εργαστήρια της Αστυνομίας.Κι αν είναι νόμιμο, να δω ποιος θα τρέχει στο τέλος.Ο μαγαζάτορας που κατέθεσε εναντίον σου ή εσύ;

Δημοσ.

Το θέμα είναι ποιος θα καταθέσει εναντίον σου, αν έχεις καινούργιο 5ευρω.Το αν είναι παραχαραγμένο ή αμφιβόλου ποιότητας το αποφασίζει η τράπεζα της Ελλάδας ή τα εγκληματικά εργαστήρια της Αστυνομίας.Κι αν είναι νόμιμο, να δω ποιος θα τρέχει στο τέλος.Ο μαγαζάτορας που κατέθεσε εναντίον σου ή εσύ;

Αν δεν είναι πλαστό δε θα τρέχει κανένας. Αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί προφανώς κάτι θα τρέχει, έστω και χωρίς να το ήξερες.

Αυτά περί κατάθεσης που λες είναι ακατανότητα, αν όντως υπάρχει αμφιβολία είναι υποχρεωμένοι στο τμήμα να δεσμεύσουν τα εν αμφιβόλλω τραπεζογραμμάτια και να κάνουν τα πρέποντα που παράθεσα, είναι αυτόφωρο το αδίκημα δε χρειάζεται ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα. Αν κουβαλάς πάνω σου πλαστά έχεις πρόβλημα...

Αν κατέχεις φθαρμένα και δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε συναλλαγές, μπορείς να τα ανταλλάξεις στη ΤτΕ με νέα.

Δημοσ.

Σε μπελα να βρισκομαστε γενικως .Μερικοι τα κοιτανε και με το ματι  :P .Τσατιστηκα μια μερα με ενα περιπτερα που τα κοιταζε ετσι και αρχισα να κοιταω και εγω τα ρεστα του μπροστα στον κοσμο.Του επεσαν τα αυτια απο την ντροπη.

• Like 4
Δημοσ.

Μεχρι στιγμης οσοι το βλεπουν εδω περα ειναι λες και κραταω λεφτα απο μονοπολυ.. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν είναι πλαστό δε θα τρέχει κανένας. Αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί προφανώς κάτι θα τρέχει, έστω και χωρίς να το ήξερες.

Αυτά περί κατάθεσης που λες είναι ακατανότητα, αν όντως υπάρχει αμφιβολία είναι υποχρεωμένοι στο τμήμα να δεσμεύσουν τα εν αμφιβόλλω τραπεζογραμμάτια και να κάνουν τα πρέποντα που παράθεσα, είναι αυτόφωρο το αδίκημα δε χρειάζεται ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα. Αν κουβαλάς πάνω σου πλαστά έχεις πρόβλημα...

Αν κατέχεις φθαρμένα και δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε συναλλαγές, μπορείς να τα ανταλλάξεις στη ΤτΕ με νέα.

Μάθε ποινικό κώδικα, ποινική δικονομία και μετά να συζητήσουμε.Εκτίθεσαι.Δεν είναι κακό αν δε γνωρίζουμε κάτι να ρωτάμε για να μαθαίνουμε.

1.Είτε είναι οφθαλμοφανές πλαστό είτε όχι, είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία να τα στείλει τα πλαστά για εξέταση.

2.Ξέρεις κάποιο ποινικό αδίκημα που δεν είναι αυτόφωρο;

3.Ποια είναι τα πρέποντα;Προφανώς αυτό:

"συντάσσεται δικογραφία και τελούνται όλες οι προανακριτικές και προδικαστικές πράξεις που απαιτούνται κατά τις παραμέτρους της κάθε περίπτωσης."

Έλα όμως που μου δίνεις την εντύπωση πως δεν ξέρεις την τύφλα σου.

Καταρχήν το αδίκημα είναι το 207 Π.Κ (παραχάραξη), αυτεπαγγέλτως διωκόμενο και δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα άρθρα 417-424 Κ.Π.Δ.

Πως θα συνταχθεί δικογραφία χωρίς ένορκη κατάθεση;έστω έχω μαγαζί κι εσύ μου δίνεις πλαστό χαρτονόμισμα ή νόμισμα για να πληρώσεις.Ποιος είναι ο μάρτυρας;Ή νομίζεις πως συμπληρώνεται ένα μπακαλόχαρτο που λέει ο χ, ψ είπε αυτό και υπογράφει ο ντελιβεράς;

Κι εσύ επίσης υποστηρίζεις : είναι αυτόφωρο το αδίκημα δε χρειάζεται ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα.

Εγώ την είπα την εκδοχή μου,Στήριξε κι εσύ αυτό που έγραψες.

Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις μπερδευτεί γενικά στο τί διάβασες και στο τί και πώς σχολίασες. Χωρίς να συμπεριλάβω το υφάκι. wanker.gif

Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις μπερδευτεί γενικά στο τί διάβασες και στο τί και πώς σχολίασες. Χωρίς να συμπεριλάβω το υφάκι. wanker.gif

Κλασικό υφάκι συντεχνίας τριτοκοσμικής χώρας.

btw αν αναγκάζεται ο πολίτης να έχει extra γνώσεις για γραφειοκρατικά θέματα, απλά μετά δεν μπορεί να παράγει τίποτα ανταγωνιστικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί οι άλλοι ανταγωνιστές του, δε χρειάζεται να ασχολούνται με αυτά, οπότε μόνο λόγο του extra χρόνου τον τρώνε λάχανο.

Την υπόλοιπη ιστορία τη ζείτε τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...