Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά μην είναι και σε 50.

Εξαρτάται ποιο πυχίο θα δώσεις, γιατί το πρώτο που υπάρχει(Α1) είναι εντελώς για παιδιά και δεν το δίνει κανείς. Για να πάρεις Β1 που είναι το αντίστοιχο του lower, κάπου εκεί τουλάχιστον, υπολόγισε 2 χρόνια ή και λιγότερο

Εγώ έκανα απο Πέμπτη Δημοτικού μέχρι 3 γυμνασίου (αρχές Α Λυκείου) για να πάρω το b2...

Αν θυμάμαι καλά...

Edit:Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον εκτη δημοτικού ξεκινησα γιατί τετάρτη ξεκινησα αγγλικά και μετα απο 2 χρόνια εκανα γερμανικα...

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κλινω περισσοτερο στα γερμανικα νομιζω...οσο να ναι εχει ενα "μελλον" η γλωσσα  στον επαγγελματικο τομεα... ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας!! με βοηθησαν πολυ!!! :rolleyes: B)

Δημοσ.

Φαντασου να μην σου λεγανε και 30 ατομα να αρχισεις ιταλικα...

Γυναίκες.............

(δεν κρατήθηκα :))

• Like 4
Δημοσ.

πρωτον ηθελα γνωμες πανω στο θεμα που γνωριζουν τις γλωσσες και οχι απλα μια επιλογη γλωσσας τυχαια ή επειδη δεν σας αρεσει η αλλη.

δευτερον η τελευταια αποφαση ειναι δικια μου και τελος ναι οι γυναικες ειναι το θαυμα της φυσης!!! καλη σας νυχτα!!!

Δημοσ.

πρωτον ηθελα γνωμες πανω στο θεμα που γνωριζουν τις γλωσσες και οχι απλα μια επιλογη γλωσσας τυχαια ή επειδη δεν σας αρεσει η αλλη.

δευτερον η τελευταια αποφαση ειναι δικια μου και τελος ναι οι γυναικες ειναι το θαυμα της φυσης!!! καλη σας νυχτα!!!

Εγώ γνωρίζω και από τις δυο γλώσσες. Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για εσένα, να σου πω.

(Ηλικία, τι σπουδάζεις ή τι δουλειά κάνεις, ποιες άλλες γλώσσες γνωρίζεις και σε τι βαθμό, γενικά πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις και όρεξη για διάβασμα, κτλ)

Δημοσ.

Γνωρίζω 10 γλώσσες και τις 7* μιλάω και γράφω πολύ καλά, με τις άλλες τρεις σε καλό επίπεδο. 
Είναι η δουλειά/εταιρία τέτοια που αναγκαστηκά χρειάζεται να μάθεις πολύ γρήγορα μάλιστα με συνεχή χρήση. Άλλωστε, είναι ένα από τα περίεργά μου. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, γιατί όχι. 

*Αγγλικά (που ζω), Γαλλικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά. 
Οι άλλες 3 είναι Σύγχρονα Αραβικά, Γερμανικά και Πολωνικά. 

Ιταλικά είναι μακράν η πιο ευήκοα και εύκολη γλώσσα για έναν Έλληνα. 

ναι οι γυναικες ειναι το θαυμα της φυσης!!! 

Όντως. Στέλνοντας τη  θεωρία της Φυσικής Επιλογής (Natural Selection) στο καλάθι των αχρήστων.

Δημοσ.

Επειδή οι γερμανοί είναι ανώμαλοι και δεν απλοποιούν την γλώσσα τους και τυχαίνει να γουστάρουν έλληνες εργάτες για σκλάβους δε θα κάτσω να μάθω μια γλώσσα που ούτε οι ίδιοι δε μπορούν να μιλήσουν.

Αλλά πάντα εξαρτάται γιατί την θέλεις. Αν την θες για μόρια πχ σε κάποιο διαγωνισμό ή κάποια αξιολόγηση ή γενικά θες απλά το χαρτί τότε ξέρω άτομο που πήρε Proficiency ισπανικά σε 2 χρόνια για το χαρ΄τι μόνο (ανάθεμα και αν έμαθε). Κάτι που όμως δε θα μπορούσε πότε να συμβεί στα γερμανικά που θες 2 χρόνια μόνο για ν μα΄θεις τα διαφορετικά φωνήματα...

Δημοσ.

Επειδή οι γερμανοί είναι ανώμαλοι και δεν απλοποιούν την γλώσσα τους και τυχαίνει να γουστάρουν έλληνες εργάτες για σκλάβους δε θα κάτσω να μάθω μια γλώσσα που ούτε οι ίδιοι δε μπορούν να μιλήσουν.

Αλλά πάντα εξαρτάται γιατί την θέλεις. Αν την θες για μόρια πχ σε κάποιο διαγωνισμό ή κάποια αξιολόγηση ή γενικά θες απλά το χαρτί τότε ξέρω άτομο που πήρε Proficiency ισπανικά σε 2 χρόνια για το χαρ΄τι μόνο (ανάθεμα και αν έμαθε). Κάτι που όμως δε θα μπορούσε πότε να συμβεί στα γερμανικά που θες 2 χρόνια μόνο για ν μα΄θεις τα διαφορετικά φωνήματα...

Να απλοποιήσουμε κι εμείς αν είναι κι άλλο την ελληνική, βγάζοντας τα ει,οι,η,υ το αι και το ω, καταργώντας τον τονισμό των λέξεων όπως επίσης και τις πτώσεις...γιατί όλα αυτά δε βολεύουν τους ξένους όταν μαθαίνουν την ελληνική. Κάθε γλώσσα έχει τις ιδιαιτερότητές της και τη γοητεία της. Όποιος δε γουστάρει γερμανικά μπορεί κάλλιστα να μάθει ιταλικά για ν ακούγεται "καβλιάρης" στις γκόμενες.

Φιλικά πάντα! :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...