SOADNICK Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Επισης δεν εχω καταλαβει ακριβως ποια γλωσσα θεωρειται ευκολη και ποια δυσκολη. Ακουγεται λ.χ πως τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα και τα γερμανικα ειναι δυσκολη. Με ποια κριτιρια βγαινει αυτο? Ρωταω σοβαρα διοτι προσωπικα θεωρω πως ολες οι γλωσσες εχουν πανω κατω τον ιδιο βαθμο δυσκολιας (ή ευκολιας). Εκτος αν παιζει ρολο ο καθαρος αριθμος των λεξεων της καθε γλωσσας, οποτε εκει πασο, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα μαθει ποτε κανεις ολες τις λεξεις της γλωσσας.. Απ την γραμματικη, το αλφαβητο, τις λεξεις, πχ το ιδιο ευκολο θα σου ειναι να μαθεις αραβικα, ρωσικα ή κινεζικα με το να μαθεις αγγλικα ή γαλλικα?
mouti Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Πέραν του ότι είναι πιο εύκολα τα ιταλικά...πραγματικά σ αρέσει να ακούς έναν γερμανό η έναν ιταλό να μιλάει;ιταλικά με τα χίλια...
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Απ την γραμματικη, το αλφαβητο, τις λεξεις, πχ το ιδιο ευκολο θα σου ειναι να μαθεις αραβικα, ρωσικα ή κινεζικα με το να μαθεις αγγλικα ή γαλλικα? Κοιτα, οντως δεν εχω καταληξει. Δεχομαι ως κριτιριο τις γλωσσες που ηδη γνωριζει καποιος. Πχ. Καποιος που γνωριζει ιταλικα σιγουρα θα θεωρησει ευκολα τα ισπανικα γιατι εχουν παρεμφερη γραμματικη και λεξεις. Τωρα ειδικα τα αγγλικα που αναφερεις ειναι ειδικη κατηγορια διοτι συνηθως τα μαθαινουμε απο μικροι και τα ακουσματα και τα αναγνωσματα βρισκονται σχεδον παντου στην καθημερινοτητα μας. Απο κει και περα ομως, εστω πως καποιος ενηλικας ελληνας δεν εχει ασχοληθει με τα αγγλικα και δε γνωριζει καμια αλλη γλωσσα εκτος απο τη μητρικη του. Θεωρω πως ειτε ρωσικα επιλεξει ειτε γαλλικα, τον ιδιο βαθμο δυσκολιας θα εχει. Θεωρητικα παντα τα παραπανω φυσικα, δεν το κρινω εμπειρικα ή κατι τετοιο Σχετικο διαγραμμα που βρηκα παρεμπιτοντως
deathmetalprincess Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Σαφως καμια γλωσσα δεν ειναι ευκολη αλλα θελω να παρω ενα πτυχιο τυπου lower σε σχετικα μικρο χρονικο διαστημα η αποψη μου ειναι οτι τα γερμανικα θα μου χρειαστουν περισσοτερο αλλα ξερει καποιος να μου πει σε ποσα χρονια περιπου μπορεις να παρεις ενα πτυχιο???
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Σιγά μην είναι και σε 50. Εξαρτάται ποιο πυχίο θα δώσεις, γιατί το πρώτο που υπάρχει(Α1) είναι εντελώς για παιδιά και δεν το δίνει κανείς. Για να πάρεις Β1 που είναι το αντίστοιχο του lower, κάπου εκεί τουλάχιστον, υπολόγισε 2 χρόνια ή και λιγότερο 1
frenzy Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Σαφως παιζει ρολο η χρησιμοτητα της αλλα παιζει επισης ρολο και ποια γλωσσα σου αρεσει περισσοτερο. Οποτε αν και οι δυο γλωσσες σου ειναι το ιδιο χρησιμες (ή αχρηστες), προχωρα σε αυτην που σου αρεσει πιο πολυ. Αν δε θεωρεις χρησιμη καποια απο τις δυο ειδικα για σενα αλλα νομιζεις πως γενικα ισως και να υπαρχει η πιθανοτητα καποια στιγμη στο μελλον να σου φανει χρησιμη καποια απο τις δυο, επιλεξε εκεινη που σου αρεσει περισσοτερο My 2 cents Επισης δεν εχω καταλαβει ακριβως ποια γλωσσα θεωρειται ευκολη και ποια δυσκολη. Ακουγεται λ.χ πως τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα και τα γερμανικα ειναι δυσκολη. Με ποια κριτιρια βγαινει αυτο? Ρωταω σοβαρα διοτι προσωπικα θεωρω πως ολες οι γλωσσες εχουν πανω κατω τον ιδιο βαθμο δυσκολιας (ή ευκολιας). Εκτος αν παιζει ρολο ο καθαρος αριθμος των λεξεων της καθε γλωσσας, οποτε εκει πασο, αλλα ετσι κι αλλιως δε θα μαθει ποτε κανεις ολες τις λεξεις της γλωσσας.. Αν ταιριάζει η γραμματική στη μητρική σου, αν μοιάζει αλφαβητικά, αν τα φωνήματα είναι κάτι που έχει συνηθίσει να αρθρώνει το στόμα σου κλπ κλπ. !xobile 2
Muchacho Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Πηγαινε ιταλικα,τα γερμανικα θα σε δυσκολεψουν περισσοτερο..
Apoll Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ιταλικά. Μακράν καλύτερη γλώσσα και χώρα. Αλλά με την Ελλάδα πλέον ως Γερμανικό προτεκτοράτο, τα Γερμανικά είναι πιο χρήσιμα. Άλλωστε ομιλούνται σε περισσότερες από μία χώρες. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Αν ταιριάζει η γραμματική στη μητρική σου, αν μοιάζει αλφαβητικά, αν τα φωνήματα είναι κάτι που έχει συνηθίσει να αρθρώνει το στόμα σου κλπ κλπ. !xobile Δεκτο. Αρα εχει περισσοτερο να κανει με τις γλωσσες (φυσικα και τη μητρικη) που ηδη γνωριζεις. Γι'αυτο ειναι και υποκειμενικο. Μαλλον !xobile? Τι φαση?
viper2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 αυτο το θεμα μου θύμισε οτι πρεπει να συνεχισω τα ιταλικα μου... 1
deathmetalprincess Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Σιγά μην είναι και σε 50. Εξαρτάται ποιο πυχίο θα δώσεις, γιατί το πρώτο που υπάρχει(Α1) είναι εντελώς για παιδιά και δεν το δίνει κανείς. Για να πάρεις Β1 που είναι το αντίστοιχο του lower, κάπου εκεί τουλάχιστον, υπολόγισε 2 χρόνια ή και λιγότερο ευχαριστω!
Finn Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Εγώ με έξι μήνες μαθήματα και 3 φορές τη βδομάδα πάω για γερμανικά B2.<br> Α1-Α2 τελείωσα σ ένα δίμηνο.<br><br> Τα γερμανικα θα φανούν εύκολα σε κάποιον που ξέρει ρωσικά,σερβικα αλλά και αρχαία ελληνικά. Δε θα λεγα ότι είναι τρομερά δύσκολη γλώσσα. Εγώ τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα πάντως.<br><br> Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App 1
frenzy Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 !xobile? Τι φαση? πρώτα εδώ και μετά εδώ http://www.youtube.com/watch?v=Yj-1kp777NM 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα