halobump Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Καλημέρα παιδιά, εδώ και περίπου ένα μήνα αγόρασα το HP G7-2250ev. Καταρχήν άλλαξα τα windows 8 που είχε και έβαλα τα 7 ultimate 64bit. Κάθε μέρα μου μαυρίζει η οθόνη και επανέρχεται βγάζοντας "Το πρόβλημα οδογησης της οθονης AMD Driver σταμάτησε να αποκρίνεται και αποκατασταθηκε με επιτυχία". Το έχω ψάξει άπειρα το θέμα και γι'αυτό έγραψα εδώ μήπως βρεθεί λύση. Για να προλάβω μερικούς, δεν φταίνε τα windows γιατί τα ίδια έχω σε πολλά pc χωρίς πρόβλημα και στο συγκεκριμένο το κάνει έπειτα από δύο εγκαταστάσεις τους. Θέμα hardware επίσης δεν νομίζω να είναι (εκτός κι αν φταίει η μητρική) καθώς τέσταρα με προγράμματα το κάθε κομμάτι ξεχωριστά με εξειδικευμένα προγράμματα. Τέλος δεν πρέπει να φταίει η τελευταία έκδοση των drivers που χρησιμοποιώ καθώς έχω δοκιμάσει τις αμέσως 3 προηγούμενες και μου το κάνει σε όλες. Δεν το έχω στείλει πίσω μήπως και βρω λύση επειδή είμαι του επαγγέλματος αλλά και γιατί δεν θα έχω λάπτοπ 10 μέρες, γιατί το πήρα από Αθήνα και είμαι από Σέρρες με τα στείλε-πάρε θα αργήσει πολύ.
magdalhnh Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Το ίδιο πρόβλημα είχα όταν από Vista πηγα στα windows 7 και λύθηκε με bios update. Βέβαια σε εμένα ήταν λογικό, αφού έκανα αναβάθμιση λειτουργικού. Σε εσένα όμως που πήγες σε παλαιότερη έκδοση λειτουργικού, δεν ξέρω αν η λύση βρίσκεται σε ενα bios update.
coolerman Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 στα windows 8 στα έκανε αυτά;; δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις downgrade απο 8αρια σε 7αρια στο συγκεκριμένο. πήγαινε στήν *διαχείριση συσκεύων & ελεγκτές ήχου βλέπεις κάποιο κίτρινο θαυμαστικό/ερωτηματικό;; έχει εγγύηση λογικά;
magdalhnh Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Αν είναι αυτό http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=gr&dlc=el&lc=el&product=5315833& βλέπω πως δεν έχει drivers για windows 7.
halobump Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Το ίδιο πρόβλημα είχα όταν από Vista πηγα στα windows 7 και λύθηκε με bios update. Βέβαια σε εμένα ήταν λογικό, αφού έκανα αναβάθμιση λειτουργικού. Σε εσένα όμως που πήγες σε παλαιότερη έκδοση λειτουργικού, δεν ξέρω αν η λύση βρίσκεται σε ενα bios update. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω κάνει και BIOS update αλλά δεν είναι εκεί η λύση. στα windows 8 στα έκανε αυτά;; δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις downgrade απο 8αρια σε 7αρια στο συγκεκριμένο. πήγαινε στήν *διαχείριση συσκεύων & ελεγκτές ήχου βλέπεις κάποιο κίτρινο θαυμαστικό/ερωτηματικό;; έχει εγγύηση λογικά; Δεν έκανα downgrade, έκανα format και ένωσα τα partitions που είχε για εγκατάσταση λειτουργικού καθαρά από την αρχή. Γιατί όμως στους ελεγκτές κι όχι κάπου αλλού? Έχει εγγύηση, ένα μήνα έχει που το πήρα, δεν νομίζω να χαλάει η εγγύηση αν αλλάξεις λειτουργικό, λογικά για το hardware είναι. Αλλά και να το στείλω θα μου πούνε δεν έχει πρόβλημα hardware. Απόσο έψαξα στο internet έχω διαβάσει και περίπτωση με ίδιο πρόβλημα που το έστειλε του άλλαξαν μητρική και κάρτα γραφικών και πάλι τα ίδια είχε. Αν είναι αυτό http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?cc=gr&dlc=el&lc=el&product=5315833& βλέπω πως δεν έχει drivers για windows 7. Αυτό είναι ναι. Δεν έχει σημασία τι βγάζει εκεί. Επειδή είναι το site της HP η οποία το βγάζει μόνο με windows 8, γι'αυτό και δεν βγάζει άλλο λειτουργικό. Όταν πας να κατεβάσεις τους drivers σου λέει πως έχουν συμβατότητα και με άλλα λειτουργικά. Επίσης τους drivers οτυς κατέβασα από το επίσημο site της AMD για την συγκεκριμένη κάρτα όπου φυσικά έγραφε και συμβατότητα με τα 7.
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Όταν πας να κατεβάσεις τους drivers σου λέει πως έχουν συμβατότητα και με άλλα λειτουργικά. Επίσης τους drivers οτυς κατέβασα από το επίσημο site της AMD για την συγκεκριμένη κάρτα όπου φυσικά έγραφε και συμβατότητα με τα 7. δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να μην δουλεύει σωστά ο driver από την AMD και να πρέπει να εγκαταστήσεις οπωσδήποτε τον driver της HP. απ'όσο γνωρίζω κάτι μπλέκει με τον συνδυασμό onboard-external vga. διορθώστε με αν κάνω λάθος.
halobump Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να μην δουλεύει σωστά ο driver από την AMD και να πρέπει να εγκαταστήσεις οπωσδήποτε τον driver της HP. απ'όσο γνωρίζω κάτι μπλέκει με τον συνδυασμό onboard-external vga. διορθώστε με αν κάνω λάθος. Το κακό είναι πως και με τον driver Της HP το είχε το πρόβλημα. Και είχε και συμβατότητα με τα 7.
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Το κακό είναι πως και με τον driver Της HP το είχε το πρόβλημα. Και είχε και συμβατότητα με τα 7. μα η HP δεν βγάζει drivers για 7 απ'ότι είδα στο link που μπήκε παραπάνω...
halobump Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 μα η HP δεν βγάζει drivers για 7 απ'ότι είδα στο link που μπήκε παραπάνω... Ναι αλλά εκεί που πας για να το κατεβάσεις λέει και συμβατότητα με 7
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ναι αλλά εκεί που πας για να το κατεβάσεις λέει και συμβατότητα με 7 εγώ έφτασα μέχρι τις Απαιτήσεις Συστήματος που γράφει μόνο για win 8. τι γίνεται μετά δεν γνωρίζω... για ποιό λόγο να μην το γράφουν κάπου μέχρι να το κατεβάσεις-εγκαταστήσεις στο laptop? δεν ξέρω...
halobump Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Πάντως το λάπτοπ δεν έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών για να γίνεται κάποιο conflict με τους drivers. Είναι embedded στον επεξεργαστή. Και αν θυμάμαι καλά μου το έκανε και στα windows 8, αυτός ήταν και ο λόγος που τα άλλαξα και έβαλα 7.
smarnel Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Πάντως το λάπτοπ δεν έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών για να γίνεται κάποιο conflict με τους drivers. Είναι embedded στον επεξεργαστή. Και αν θυμάμαι καλά μου το έκανε και στα windows 8, αυτός ήταν και ο λόγος που τα άλλαξα και έβαλα 7. my bad,νόμιζα ότι είχες intel cpu με and vga!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα