Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια εχω εναν υπολογιστη lenovo και το προβλημα του ηταν οι θερμοκρασιες.ο φιλος μου που ηταν δικο του τον ανοιξε και εβαλε παστες καινουργιες και μολις τον εκλεισε και τον εθεσε σε λειτουργια ο υπολογιστης ανοιγε και εκλεινε και ξαναανοιγε ανα 1 δευτερολεπτο.τον πηρα για να δοκιμασω και εγω και αφου τον ελυσα και εγω και τον ξαναεδεσα (για να δω μηπως δεν εκανε κατι καλα ο φιλος μου) κανει τα ιδια.εν τω μεταξυ ο φιλος μου κατα λαθος εκοψε απο τα μικρα καλωδια που πηγαινουν επανω στο μοντεμ (το απρο και το μαυρο) εκοψε το ασπρο.παιζει ρολο στο να μην ξεκιναει το λαπτοπ?τι μπορει να εχει γινει και να γινεται αυτο?

Δημοσ.

Τα καλώδια του wifi δεν παίζουν ρόλο μπορείς να βγάλεις και τελείως την κάρτα θα δουλεύει.

Εμένα σαν βραχυκύκλωμα μου κάνει, κάτι δεν έχει συνδεθεί σωστά/κουμπώσει κλπ ή κάτι έκανε ο φίλος σου και βραχυκύκλωσε κάπου για τα καλά.

Βγάλε-βάλε τις μνήμες και τσέκαρε ότι άλλο μπορείς, cpu και όλα από την αρχή, μπορείς να το δοκιμάσεις και λυμένο το λάπτοπ να δεις αν παίρνει μπροστά.

Δημοσ.

Ξεκινάμε από τα βασικά, δοκίμασε με/χωρίς μπαταρία, παίξε με τις μνήμες, βάλε βγάλε ξανά cpu και τσέκαρε αν είναι εντάξει μην έχει κάποια ζημιά. Το ίδιο και για κάρτα γραφικών αν έχει ξεχωριστή.

Μετά χρειάζεσαι πολύμετρο για να ελέγξεις μητρική. Κάνε αυτά και συνεχίζουμε.

Δημοσ.

την πάστα την έχεις ελένξει μην έχει βγεί πολύ απ' έξω cpu/gpu και σου κάνει "νερά"

παίζει και ο "παράγοντας" στατικός ηλεκτρισμός να επηρέασε την μητρική ;)

Δημοσ.

λοιπον παιδια εχω εναν υπολογιστη lenovo και το προβλημα του ηταν οι θερμοκρασιες.ο φιλος μου που ηταν δικο του τον ανοιξε και εβαλε παστες καινουργιες και μολις τον εκλεισε και τον εθεσε σε λειτουργια ο υπολογιστης ανοιγε και εκλεινε και ξαναανοιγε ανα 1 δευτερολεπτο.τον πηρα για να δοκιμασω και εγω και αφου τον ελυσα και εγω και τον ξαναεδεσα (για να δω μηπως δεν εκανε κατι καλα ο φιλος μου) κανει τα ιδια.εν τω μεταξυ ο φιλος μου κατα λαθος εκοψε απο τα μικρα καλωδια που πηγαινουν επανω στο μοντεμ (το απρο και το μαυρο) εκοψε το ασπρο.παιζει ρολο στο να μην ξεκιναει το λαπτοπ?τι μπορει να εχει γινει και να γινεται αυτο?

Το άσπρο και το μαύρο πηγαίνουν στο modem ή στην WLAN?

Όπου και να πηγαίνουν, δοκίμασε το κομμένο καλώδιο να το αποσυνδέσεις εντελώς, μή τυχόν και στο σημείο του κοψίματος, ο ένας αγωγός εσωτερικά, έρχεται σε επαφή με τον άλλο εξωτερικά (ή με κανένα άλλο SMD component πάνω στη μητρική) και κάνει βραχυκύκλωμα ή γειώση ενώ δε πρέπει.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο στο κούμπωμα του επεξεργαστή, να πήρε φαλάγγι καμιά γωνία του ή να του ράγισε τον πυρήνα από κακό ή μονόπατο σφίξιμο των βιδών της ψύκτρας. Ομοίως και με το chipset ή την GPU αν η ψύκτρα είναι κοινή. Έλεξέ τα εξωνυχιστικά και καθάρισε και βάλε νέες πάστες από την αρχή.

Τέλος, φαντάζομαι ότι το φανάκι δε ξεχνάτε να το συνδέσετε στην τροφοδοσία του στη μητρική επάνω, έτσι?

Δημοσ.

λοιπον θα ξανα ελεγξω ολα απο την αρχη και ολα τα εχω κουμποωσει μια χαρα επανω αλλα θα τον ξανακανω τον ελεγχο.θα δοκιμασω να τον ανοιξω χωρις τιποτα επανω και χωρις να τον κλεισω τελειως.ΑΛΛΑ ρε παιδια κατι γινεται με το κουμπι του esc.αν τον ανοιξω και πατησω το esc ανοιγει κανονικα.δηλ σταματανε οι επανεκκινησεις.αλλα δεν δειχνει τιποτα η οθονη.πως γινεται αυτο?

την πάστα την έχεις ελένξει μην έχει βγεί πολύ απ' έξω cpu/gpu και σου κάνει "νερά"

παίζει και ο "παράγοντας" στατικός ηλεκτρισμός να επηρέασε την μητρική ;)

την παστα την εχω βαλει κανονικα γιατι εχω ξαναβαλει παστα σε πολλους επεξεργαστες.δεν εχει τρεξει απο διπλα.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να είναι η καρτα γραφικων εαν δεν έχει κοπει καπου το καλωδιο που συνδεεται η οθονη.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καμιά βοήθεια ρε παιδιά;τα έχω κάνει ολα και τίποτα.οι επανεκινησεις συνεχίζουν και μόλις πατήσω το esc σταματάνε ανοίγει κανονικά το λαπτοπ αλλά δεν δείχνει τίποτα στήν οθόνη ούτε με καλοδιο vga σε εξωτερική οθόνη.καμιά βοήθεια;

Δημοσ.

Βγάλε-βάλε τις μνήμες και τσέκαρε ότι άλλο μπορείς, cpu και όλα από την αρχή, μπορείς να το δοκιμάσεις και λυμένο το λάπτοπ να δεις αν παίρνει μπροστά.

Πως δοκιμαζω την μητρικη μονη της?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...