Sadako Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Το αναφέρω και στο τίτλο, αλλά να το διευκρινίσω από την αρχή, για να αποτρέψω κάποιους που μπορεί να μην διαβάσουν το υπόλοιπο ποστ νομίζοντας πως αναφέρομαι στις γνωστές περιπτώσεις τύπου HerbalLife κλπ.. Ψάχνω λίγο τώρα τελευταία την περιπτώση να κάνεις κάποιες δουλειές που αναλαμβάνεις μέσω ίντερνετ, freelancing. Μιλάω για sites όπως το freelancer.com κι άλλα παρόμοια. Έχει μπει κανείς στην διαδικασία; Με προβληματίζει κατ'αρχάς το γεγονός πως αφού στην ουσία μπαίνεις σε μια διαδικασία πλειστηριασμού, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσες να ανταγωνιστείς κάποιον Ινδό πχ που θα αναλάμβανε πχ 3D projects για ψίχουλα. Αλλά το 2ο, που αποτελεί και τον κύριο λόγο που άνοιξα το τόπικ, είναι αν για κάτι τέτοιο θα πρέπει πχ να κόβω κάποια απόδειξη, να ανοίξω μπλοκ παροχής υπηρεσιών κλπ. Ρωτάω, γιατί αν (υποθετικά μιλώντας) κάποιος παίρνει τόσες δουλειές που να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα, μου φαίνεται λίγο κάπως να αποτελεί αυτό το ποσό "μαύρα λεφτά", από την στιγμή που γίνεται έτσι ανοιχτά, και αυτές οι δουλειές είναι διαθέσιμες για όλους.. Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ
pantelis21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Να βγάλεις ικανοποιητικό εισόδημα λίγο δύσκολο. Ακόμα και να βγάλεις ή θα το κάνεις μαύρο (ναι ναι στην ελλάδα είσαι δε θα το καταλάβει κάποιος) και να μην έχεις ασφάλεια υγείας + ένσημα ή να κάνεις αυτασφάλιση δίνοντας κάθε μήνα ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ ή όπως λέγεται άσχετα αν βγάζεις 0 ή 1000€ (οπότε μπορεί να έχεις μήνες με ζημία)... Και ναι σε site με τόση προσφορά τα έσοδα είναι μηδαμινά΄. Είχα πετύχει φοιτητικό φροντιστήριο με τέτοια πλατφόρμα. Εϊχε γραφτεί μια φίλη μου. Τους δίναν ένα κωδικό και εκεί βάζαν όλες τις εργασίες (και πάντα αναρωτιόμουν ποιός μαλάκας τις κάνει) και πέφταν οι πρόσφορες. Πχ Εργασία για πράσινες πηγές ενέργειας (λέμε τώρα) τόσες σελίδες κτλ κτλ και προσφορές από τα μέλη οπότε η τελική τιμή πήγαινε σε ποτάπα επίπεδα της τάξης των 15€ περίπου σε σημείο αηδίας. Ούτε εργασία γυμνασίου δε θα έγραφα για 15€ από την στιγμή που το φροντιστήριο το φοιτητικό/μαθητικό θα έπαιρνε μια 100άρα για την εργασία αυτή (γιατί την τελική τιμή την έκανες στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ το οποίο θα πάρει στάνταρ λεφτά από τον φοιτητή!!!) Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου ψάχνοντας εργασία μέσω ίντερνετ ψάξε όλες τις μεθόδους αναζήτησης δουλειάς μέσω ίντερνετ. Γραφεία διασύνδεσεις, βάσεις δεδομένων με νέες θέσεις, αποστολή βιογραφικών σε εταιρίες που σε ενδιαφέρουν (ξέρω άτομα που στέλναν στο άκυρο - όλα τα site έχουν επιλογή "καριέρα" και βρήκαν δουλειά έτσι)... Εκεί ναι θα σε εκμεταλλεύονται πάλι αλλά έχεις πιθανότητες να παίρνεις ένα στάνταρ ποσό και ελπίζω ένσημα - ασφάλεια υγείας + ταμείο ανεργίας...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Με προβληματίζει κατ'αρχάς το γεγονός πως αφού στην ουσία μπαίνεις σε μια διαδικασία πλειστηριασμού, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσες να ανταγωνιστείς κάποιον Ινδό πχ που θα αναλάμβανε πχ 3D projects για ψίχουλα. Αυτό είναι το πρόβλημα. ΔΕΝ μπορείς σε καμία περίπτωση να τους ανταγωνιστείς. Όταν το είχα ψάξει εγώ ζητούσαν Java Developers με 2-3$/ώρα το οποίο είναι απλά τραγικό. Καταρχήν μόνο για να χτίσεις το προφίλ σου θα πρέπει να ρίξεις πολύ χαμηλά τη τιμή να πάρεις τις πρώτες δουλειές. Δεν θεωρώ ότι αξίζει το κόπο.
Sadako Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δηλαδή με λίγα λόγια, στο πρώτο που ανέφερα ισχύει, στο δεύτερο πας καθαρά και φανερά για μαύρα.. Τις σελίδες που παρέθεσε ο φίλος από το άλλο τόπικ θα τις διαβάσω κάποια άλλη στιγμή. Αν όχι για "εισόδημα", έστω σαν χαρτζιλίκι αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις την δεδομένη στιγμή, δεν ξέρω, ίσως. Εννοείται ότι μπαίνουν βέβαια κάποια όρια από ποιο σημείο και κάτω θεωρείς ότι ξεφτυλίζεσαι. Σε κάποια 3D projects που είχα δει σε κάποιες περιπτώσεις (όχι τελικές προσφορές βέβαια) πιστεύω πως ήταν "ανεκτές"..
black_widow Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Πρέπει να βρεις την κλίση σου , να εξειδικευτείς κάπου αλλά να είσαι πολύ καλός για να ξεχωρίσεις και να στήσεις έξυπνα το προφίλ σου ( καλό portfolio, καλά scores σε τεστς , στρατηγική στο bidding κ.λ.π. ). Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί από Ινδία - Πακιστάν και δε συμμαζεύεται ισχυρίζονται ότι κάνουν λίγο απ'όλα ( κάνω και data entry, κάνω και SEO, κάνω και web design κ.λ.π. ) και αυτοί είναι που ρίχνουν και τόσο τις τιμές. Σε administrative/data entry tasks ( του τύπου data entry, λίγο web research κ.λ.π. ) δε νομίζω πάντως ότι μπορείς να χτυπήσεις πάνω από 6-7 δολλάρια την ώρα . Πάλι πρέπει κάπου να εξειδικευτείς π.χ. να είσαι expert στο Excel. Στο oDesk από Έλληνες contractors ξέρω μία Ελληνίδα που είναι φοβερή σε web design και development ( φοβερό portfolio, ωριαία αμοιβή 25-27 δολλάρια και άνω ), υπάρχουν κάτι λίγοι Έλληνες αρθρογράφοι ( γύρω στα 8-9 δολλάρια την ώρα ) κ.λ.π. Παίζουν τον τελευταίο καιρό και κάτι job postings για Έλληνες αρθρογράφους και είναι λίγοι οι applicants... Εν ολίγοις με τόσα βιογραφικά που στέλνονται για κάθε θέση εργασίας που βγαίνει Ελλάδα και όλα αυτά που έχουμε περάσει στα interviews κ.λ.π. το bidding σε αυτά τα site θα μας φοβίσει ; Υ.Γ. Το 2011 που είχα ξαναποστάρει επί του ιδίου θέματος είχα τελείως αντίθετη άποψη, το 2012 μετά την απόλυση που άρχισα και το έψαχνα το θέμα άλλαξε και η άποψη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα