Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

εδω και αρκετο καιρο εχω μαθει την Python αλλα την 2.7 αλλα σκευτόμουν να μαθω την καινούρια της εκδοση την 3.1.1

μηπως καπιος απο εσας εχει βρει τις διαφορες στις εντολες ή στην συνταξη της Python 3.1.1 εναντι της 2.7??

αυτες οι δυο εχουν κατι αλλο διαφορετικο η μονο θεματα συνταξης εντολων?? εχουν προσθεθει αλλες εντολες??

ευχαριστω...

Δημοσ.

Δες πχ εδώ http://lucumr.pocoo.org/2013/5/21/porting-to-python-3-redux/ Εξετάζει το ζήτημα από διαφορετική σκοπιά (πως να έχεις κοινό codebase μεταξύ Python 2 και Python 3) αλλά είναι ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Υπάρχουν και άλλα. Θα βρεις αρκετό υλικό με μια σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να ασχοληθείς με την έκδοση 3.1. Η τελευταία έκδοσης της Python είναι η 3.3 η οποία και έχει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την 3.1. Καθώς η Python 3, μόνο πρόσφατα άρχισε να αποκτά «κρίσιμη μάζα» οι εκδόσεις μέρι την 3.2 μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ότι ήταν απλά μεταβατικές για τους core developers (ιδίως μέχρι την 3.1). Επιπρόσθετα η 3.3 επανέφερε το πρόθεμα "u" στα strings μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις διαφορές από την έκδοση 2.7. Από εκεί και πέρα, οι διαφορές σε γενικές γραμμές είναι μικρές. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς τα "from __future__ import ..." όταν γράφεις Python 2 γίνονται ακόμα μικρότερες.

Δημοσ.

Συμφωνώ, οτι για την ώρα δεν είναι απαραίτητο να προχωρησεις στην 3.*

Είναι νομίζω προτιμότερο να εμβαθύνεις στην python γενικά (χρησιμοποιώντας 2.7), η οποία δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται αρχικά. Γιά παράδειγμα θα σου πρότεινα τα εξής paths

• Να καταλάβεις πολυ καλά τα functional χαρακτηριστικα της, οπως πχ decorators, map, reduce κλπ
  • Δημιουργία code on the fly - reflective capabilities
  • 'Οριζόντια' επέκταση, καλύπτωντας όλη την Standard Library, απο itertools μεχρι profiler
  • Διερεύνηση open source tools, οπως beutifull soup, bottle, mongodb κλπ
  • interfacing με C / C++
  • Αν σε ενδιαφερει Web dev οπωσδήποτε DJANGO
Δημοσ.

Μία μικρή διευκρίνηση. Εγώ δεν είπα ότι δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε 3. Αντιθέτως η 3.3 είναι αρκετά πιο «ευχάριστη» από την 2.7 σε διάφορα θέματα (κυρίως το unicode). Προσωπικά, πλέον, ότι καινούριο κάνω προτιμώ να το κάνω σε 3.3.

Απλά, δε νομίζω ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι τόσο σημαντικές ώστε να σκέφτεται κάποιος ότι είναι δύο τελείως διαφορετικές γλώσσες. Το 95%+ είναι ίδιο (δεν ίσχύει αυτό για το C-API). Ότι μαθαίνει κάποιος για την μία ισχύει και για την άλλη. Από εκεί και πέρα συμφωνώ με τον DeltaLover ότι είναι πιο σημαντικό να προχωρήσει κάποιος στα πιο προχωρημένα στοιχεία της γλώσσας και του ευρύτερου Python ecosystem παρά να απασχολεί τον εαυτό του με επουσιώδεις συντακτικές αλλαγές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...