Προς το περιεχόμενο

2 ερωτήσεις για το site μου


annakihlia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Έχω δημιουργήσει ενα site τύπου κοινωνικο δικτυο και το εχω χτισει σε elgg 1.8. Παραλληλα εχει και ενα φορουμ το οποιο το εχω στησει σε smf (simple machines forum). Για να καταλαβετε λιγακι πως ειναι το site ειναι αυτο www.babum.gr και το φορουμ ειναι στο subdomain http://forum.babum.gr/index.php

 

Ερώτηση 1:

Θελω οταν καποιος εγγραφει στο site να μη χρειαζεται να ξαναγραφτει στο φορουμ, ουτε να κανει login, αλλα να ειναι αυτοματα συνδεδεμενος και στο φορουμ, κι οταν κανει logout απο το σαιτ να αποσυνδεεται κι απο το φορουμ.

 

Ερωτηση 2:

Θελω να μπορει ενα ατομο να εγγραφεται με το ιδιο email περισσοτερες απο μια φορες. Αν και δε ξερω πολλα απο προγραμματισμο, εψαξα τα αρχεια useradd και register που ειναι με php αλλα δε λενε πουθενα πως ελεγχεται το email, απλως το παιρνουν. Παρ ολα αυτα πρακτικα οταν παω να γραφτω με το ιδιο email μου λεει πως χρησιμοποιειται ηδη. Δε ξερω που το οριζει!

 

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το 1 δες λίγο αν μπορείς να το κάνεις με cookies. η κατάσταση θα ήταν πολύ εύκολη εάν δεν είχες subdomain.

 

Για το 2ο, εκτός από την php, ρόλο παίζει και η βάση δεδομένων. Μπορεί στον πίνακα που δηλώνονται τα email των χρηστών, το πεδίο των email να είναι δηλωμένο ως κύριο κλειδί ή ως unique. Έτσι, όταν προσπαθείς να ξαναδηλώσεις το ίδιο email, παραβιάζεις κάποιον κανόνα και δεν γίνεται εγγραφή στην βάση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το πρώτο θέμα καταρχήν δες εδώ http://serverfault.com/questions/153409/can-subdomain-example-com-set-a-cookie-that-can-be-read-by-example-com .

Για το δεύτερο θέμα ξέχασέ το γιατί το email αποτελεί προσωπικό δεδομένο και άρα θεωρείτε μοναδικό στοιχείο κάποιου που συνδέεται, άρα κατά την δημιουργία ενός site στη  βάση δεδομένων ο κατασκευαστής της θεωρεί πως το κάθε μοναδικό email μπορεί να ανήκει σε έναν μόνο χρήστη, λογικό;. Είναι σαν να λες ότι μπορεί κάποιος σε έναν διαγωνισμό που παίρνεις μέρος με την επίδειξη της ταυτότητάς σου, να μπορείς να πάρεις μέρος με την ίδια ταυτότητα όσες φορές θέλεις, δεν στέκει.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξερω αν στεκει ετσι οπως το σκεφτονται, αλλα στο δικο μου site ειναι πολυ ουσιωδες γιατι ο καθε ενας χρηστης μπορει να εχει πχ 3 παιδια οποτε θα δημιουργησει και 3 προφιλ. Δε μπορω να τον υποχρεωσω να εχει 3 email!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν να σου πω πως το πρώτο που πρέπει να είχες κάνει είναι να μπεις εδώ: http://community.elgg.org/ και να ρωτήσεις άλλους που το χρησιμοποιούν. Αν γνωρίζεις από δημιουργία site σε καλό βαθμό και δεν υπάρχει αυτό που θες στο framework που χρησιμοποιείς τότε πρέπει να επέμβεις εσύ στο framework. Αυτό φαντάζομαι πως θα γινότανε μόνο αλλάζοντας την βάση δεδομένων ώστε να αποσυνδέσεις τον χρήστη από το προφίλ, να βάλεις τα στοιχεία του προφίλ σε άλλο πίνακα και να φτιάξεις έναν ενδιάμεσο πίνακα που να συνδέει το id του χρήστη με το id ενος προφιλ του και το οποίο προφίλ ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να επιλέξει κάθε φορά μέσω κάποιου module που θα φτιάξεις εσύ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...