Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Πρόσφατα έκανα εναν λογαριασμό Source.png Πηγή: http://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/deposits/deposit-multiproducts/products/student-life">Σπουδάζω  στην Εθνική και έβγαλα και μια κάρτα ανάληψης. Ενεργόποιησα την κάρτα, έβαλα χρήματα στο λογαριασμό και έκανα λογαριασμό Paypal. Το Paypal δεν μου αναγνώρισε την κάρτα και λεω θα παω στην Εθνική να βγάλω μια χρεωστική. Εκεί μου είπαν οτι η κάρτα ανάληψης μου είναι και χρεωστική. Ρώτησα γιατί δεν την δέχεται το Paypal και μου απάντησε ό,τι δεν γνώριζε και οτι μαλλον θα ηθελε καρτα που ειναι μόνο χρεωστική.  Αφου της εφερα παράδειγμα γνωστού μου ο οποίος έχει λογαριασμό στην Πειραιώς και χρησιμοποιεί την κάρτα ανάληψης του και ως χρεωστική, μου λεει εδώ δεν γίνεται αυτο (αντίφαση). Στη συνέχεια της είπα αν υπάρχει περίπτωση να βγάλω μια χρεωστική και μου είπε οτι η Εθνική δεν εκδίδει μόνο χρεωστικές κάρτες, αλλά πιστωτικές. Πιστωτική κάρτα δεν θέλω να βγάλω. Υπάρχει περίπτωση να έκανε κάποιο λάθος η κυρία που με εξυπηρέτησε; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και τι προτείνετε να κάνω;; Κάθε απάντηση και γνώμη καλοδεχούμενη. 

• Like 1
Δημοσ.

ε ρε φίλε κι εσυ... στην εθνική πήγες;

μόνο παπούδες πηγαίνουν στην εθνική και κάποιοι που νομίζουν ότι είναι κρατική τράπεζα και έχουν ασφαλή τα χρήματα τους.

με την Maestro που δίνει η εθνική, μη περιμένεις και πολλά.

άσε την εθνική και άνοιξε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα που να σου δίνει χρεωστική visa. (π.χ πειραιώς, κύπρου).

επίσης μακριά από εμπορική. έχει χρεωστική Visa αλλά είναι γ.τ.π.κ.

και επειδή όλο και κάποιος θα στο προτείνει.

μη βγάλεις προπληρωμένη.

απορώ γιατί μερικοί βγάζουν προπληρωμένη.

προσωπικά χρησιμοποιώ χρεωστική της κύπρου (online αγορές, paypal) και κατα δευτερον της eurobank (mastercard)

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα έκανα εναν λογαριασμό Source.png Πηγή: http://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/deposits/deposit-multiproducts/products/student-life">Σπουδάζω  στην Εθνική και έβγαλα και μια κάρτα ανάληψης. Ενεργόποιησα την κάρτα, έβαλα χρήματα στο λογαριασμό και έκανα λογαριασμό Paypal. Το Paypal δεν μου αναγνώρισε την κάρτα και λεω θα παω στην Εθνική να βγάλω μια χρεωστική. Εκεί μου είπαν οτι η κάρτα ανάληψης μου είναι και χρεωστική. Ρώτησα γιατί δεν την δέχεται το Paypal και μου απάντησε ό,τι δεν γνώριζε και οτι μαλλον θα ηθελε καρτα που ειναι μόνο χρεωστική.  Αφου της εφερα παράδειγμα γνωστού μου ο οποίος έχει λογαριασμό στην Πειραιώς και χρησιμοποιεί την κάρτα ανάληψης του και ως χρεωστική, μου λεει εδώ δεν γίνεται αυτο (αντίφαση). Στη συνέχεια της είπα αν υπάρχει περίπτωση να βγάλω μια χρεωστική και μου είπε οτι η Εθνική δεν εκδίδει μόνο χρεωστικές κάρτες, αλλά πιστωτικές. Πιστωτική κάρτα δεν θέλω να βγάλω. Υπάρχει περίπτωση να έκανε κάποιο λάθος η κυρία που με εξυπηρέτησε; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και τι προτείνετε να κάνω;; Κάθε απάντηση και γνώμη καλοδεχούμενη. 

Η κάρτα σου είναι Maestro και το Paypal δεν συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία για να στείλεις χρήματα, αλλά μόνο για να λάβεις.

https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-country-functionality-outside&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d14f86393d55a810282b64afed84968ec

Δεν υπάρχει λύση. Εγώ που πληρώνομαι από Εθνική, έγω αγανακτήσει με αυτή την κωλοκάρτα που δεν περνάει πολλές φορές ούτε σε βενζινάδικα.

Μόνη λύση να αλλάξεις τράπεζα. Πήγαινε και άνοιξε λογαριασμό στην Πειραιώς και βγάλε μία Visa χρεωστική για τις διαδικτυακές σου συναλλαγές.

• Like 1
Δημοσ.

Εφ' όσον το παυπαλ δεν την δέχεται, προφανώς η καρτα αυτή δεν κανει.

Oι κάρτες που ειναι αποδεκτές απο το παυπαλ πρέπει να φερουν ενα απο τα παρακάτω λογότυπα.

logo_30050_lockup.gif

Paypal accept credit cards

https://merchant.paypal.com/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=merchant/accept_credit_cards

Δημοσ.

το paypal εκτός από σύνδεση με κάρτες δέχεται και σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό

για να τραβας απο το paypal στην τραπεζα και οχι vice-versa

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Με βλέπω προς Πειραιώς μεριά.

το paypal εκτός από σύνδεση με κάρτες δέχεται και σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό

Σύνδεσα τον τραπεζικό μου λογαριασμό τη Δευτέρα το βράδυ και ακόμη γράφει unverified.

για να τραβας απο το paypal στην τραπεζα και οχι vice-versa

Άρα η μόνη λύση ειναι χρεωστική ή πιστωτική για να κάνεις αγορες μέσω Paypal.

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν με τη Maestro μπορεις να κανεις αγορα σε ελληνικα e-shops?

Ή αν μπορεις να κλεισεις αεροπορικα εισιτηρια online?

Δημοσ.

επισης εχει η probank πιστωτική μηδενικού ορίου με δωρεάν συνδρομή και γεμίσματα για πάντα... πολυ καλη φάση και μπορείς να τη γεμίσεις και 12 η ωρα το βραδυ καθώς καποια συγκεκριμένα ΑΤΜ δεχονται απευθείας καταθεση χαρτονομισμάτων και σου περνάνε τα χρήματα σε 10 δευτερόλεπτα!

κατα τα αλλα εξυπηρετεί και η πειραίως (εχω και εγω πειραιώς αλλα και παλι σαν την ευκολία της άλλης δεν εχει...)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Με βλέπω προς Πειραιώς μεριά.

Σύνδεσα τον τραπεζικό μου λογαριασμό τη Δευτέρα το βράδυ και ακόμη γράφει unverified.

Άρα η μόνη λύση ειναι χρεωστική ή πιστωτική για να κάνεις αγορες μέσω Paypal.

μπορεις να στειλεις λεφτα στο Paypal μεσω καταθεσης στην bank of america αλλα θα παρει 1 με 2 μερες. 

Βεβαια το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ισοτιμια του paypal...

π.χ. αγορασα κατι μεσω funds που ειχα στο paypal και με χρεωσε με 1,25 ενω η ισοτιμια δολλαριου/ευρω ηταν 1,30...

Δημοσ.

μπορεις να στειλεις λεφτα στο Paypal μεσω καταθεσης στην bank of america αλλα θα παρει 1 με 2 μερες. 

Βεβαια το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ισοτιμια του paypal...

π.χ. αγορασα κατι μεσω funds που ειχα στο paypal και με χρεωσε με 1,25 ενω η ισοτιμια δολλαριου/ευρω ηταν 1,30...

Ναι το είχα προσέξει αυτό. Εκτός του ό,τι δεν συμφέρει λόγω της ισοτιμίας, είναι κουραστικό να κάνεις κατάθεση κάθε φορά που θες να αγοράσεις κάτι.

Δημοσ.

Ναι το είχα προσέξει αυτό. Εκτός του ό,τι δεν συμφέρει λόγω της ισοτιμίας, είναι κουραστικό να κάνεις κατάθεση κάθε φορά που θες να αγοράσεις κάτι.

κανεις καταθεση οταν το ποσο της αγορας ειναι μεγαλυτερο απο το οριο της καρτας σου. Χιλιαρικα δλδ

Δημοσ.

ε ρε φίλε κι εσυ... στην εθνική πήγες;

μόνο παπούδες πηγαίνουν στην εθνική και κάποιοι που νομίζουν ότι είναι κρατική τράπεζα και έχουν ασφαλή τα χρήματα τους.

με την Maestro που δίνει η εθνική, μη περιμένεις και πολλά.

άσε την εθνική και άνοιξε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα που να σου δίνει χρεωστική visa. (π.χ πειραιώς, κύπρου).

επίσης μακριά από εμπορική. έχει χρεωστική Visa αλλά είναι γ.τ.π.κ.

και επειδή όλο και κάποιος θα στο προτείνει.

μη βγάλεις προπληρωμένη.

απορώ γιατί μερικοί βγάζουν προπληρωμένη.

προσωπικά χρησιμοποιώ χρεωστική της κύπρου (online αγορές, paypal) και κατα δευτερον της eurobank (mastercard)

Ποια ειναι η διαφορα δηλαδη της χρεωστικης με μια prepaid?

Σημερα εφτιαξα μια prepaid mastercard απο την αγροτικη-πειραιως και μου φαινεται πως οταν ξοδεψω τα λεφτα που εβαλα μεσα θα την πεταξω! Εχω και την χρεωστικη της Κυπρου Visa απλα ειπα να εκμεταλευτω την ευκαιρια της prepaid που ενεργοποιειται με 2,5+καταθεση.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Εχω λογαριασμο στην αγροτικη και σκεφτομαι να βγαλω απο την eurobank την πιστωτικη που δινει επιστροφη, και να κανω ολες τις πληρωμες (λογαριασμους τηλεφωνων, ιντερνετ, κτλ) ηλεκτρονικα οπως επισης και αγορες κυριως ηλεκτρονικα! Μπορω με καποιον λογαριασμο ηλεκτρονικα να μεταφερω χρηματα απο την αγροτικη στην καρτα της eurobank;; Για την ακριβεια αναφερομαι στην visa που συνεργαζεται με την cosmote. Cosmote Visa.

Η γνωμη σας;

Ευχαριστω πολυ, ελπιζω να μη σας μπερδεψα.

Δημοσ.

Ποια ειναι η διαφορα δηλαδη της χρεωστικης με μια prepaid?

Σημερα εφτιαξα μια prepaid mastercard απο την αγροτικη-πειραιως και μου φαινεται πως οταν ξοδεψω τα λεφτα που εβαλα μεσα θα την πεταξω! Εχω και την χρεωστικη της Κυπρου Visa απλα ειπα να εκμεταλευτω την ευκαιρια της prepaid που ενεργοποιειται με 2,5+καταθεση.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Εχω λογαριασμο στην αγροτικη και σκεφτομαι να βγαλω απο την eurobank την πιστωτικη που δινει επιστροφη, και να κανω ολες τις πληρωμες (λογαριασμους τηλεφωνων, ιντερνετ, κτλ) ηλεκτρονικα οπως επισης και αγορες κυριως ηλεκτρονικα! Μπορω με καποιον λογαριασμο ηλεκτρονικα να μεταφερω χρηματα απο την αγροτικη στην καρτα της eurobank;; Για την ακριβεια αναφερομαι στην visa που συνεργαζεται με την cosmote. Cosmote Visa.

Η γνωμη σας;

Ευχαριστω πολυ, ελπιζω να μη σας μπερδεψα.

Αρχικά.. Η prepaid είναι για τους άσχετους που δεν ξέρουν και τους κοπανάνε τσάμπα προμήθειες...

Την ίδια δουλειά την κάνεις με τη χρεωστική (όσων τραπεζων περνανε για αγορες στο ιντερνετ. Προσοχή δεν περνάνε απ΄οόλες τις τράπεζες οι χρεωστικές). Και αν φοβάσαι.. Άνοιξε έναν λογαριασμό μόνο και μόνο για αυτό.. που θα βάζεις όσα λεφτά θέλεις και όποτε θέλεις.. Θα τον χρησιμοποιείς σαν prepaid δηλαδή. Ακόμα και από το ΑΤΜ μπορείς να βάζεις λεφτά . Και χωρίς καμία προμήθεια.

Για το δεύτερο ερώτημά σου δεν κατάλαβα τι εννοείς. Είπες έχεις εναν λογαριασμό απλό στην Αγροτική. Και θες να κάνεις αίτηση να βγάλεις την Eurobank Cosmote MasterCard (δεν είναι Visa). Καταρχήν είναι πολύ καλή κίνηση γιατί κερδίζεις διπλά Με κάθε σου αγορά σε οποιαδήποτε επιχείρηση ακόμα και από το ιντερνετ κτλ.. θα κερδίζεις 1,5% επιστροφή στον λογαριασμό του ΟΤΕ και 1,5% επιστροφή στον λογαριασμό Cosmote. Αν έχεις μόνο Cosmote θα πάρεις 2% μόνο στην Κοσμοτε. Αν έχεις και ΟΤΕ και Κοσμοτε το σύνολο όπως βλέπεις είναι 3%

Και επιπλέον κερδίζεις και από το κλασικό πρόγραμμα Επιστροφή της eurobank στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που βλέπεις https://www.epistrofi-eurobank.gr/home.aspx

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να πληρώνεις την πιστωτική της Eurobank από τον λογαριασμό σου της Αγροτικής? Να μεταφέρεις χρήματα δηλαδή από τον λογαριασμό στην πιστωτική?

Ξερει κανεις αν με τη Maestro μπορεις να κανεις αγορα σε ελληνικα e-shops?

Ή αν μπορεις να κλεισεις αεροπορικα εισιτηρια online?

Όχι δεν μπορείς. Μόνο σε ελάχιστα και επιλεγμένα Eshops.. Γενικά ξέχασέ την. Άνοιξε έναν λογαριασμό στην Πειραιώς, Κύπρου, Alpha Bank , Eurobank ή HSBC και βγάλε εκεί μια χρεωστική Visa όπου θα μπορείς να κάνεις αγορές στο ιντερνετ κανονικά παντού.. σαν πιστωτική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...