Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Θέλω να χτίσω καινούριο σύστημα με τον 9700x μέχρι να βγουν οι κάρτες 9060xt. Λογικά για 750w με βλέπω, αν όχι και για 650w, μήπως είναι υπερβολή τα 750w. Είχα καταλήξει στον xpg core reactor II 750w, με προβληματίζει όμως ότι δεν υπάρχει από Ελλάδα, στο σκρουτζ έχει ένα μαγαζί από Βουλγαρία. Εναλλακτικά σκέφτομαι και το corsair rm750x, αν και δεν είμαι φαν της corsair. Τι θα προτείνατε; Υπάρχει άλλη εναλλακτική αντίστοιχης ποιότητας, λίγο πιο οικονομική; Επεξ/σία 11 Μαρτίου από Vassilis_24
Chris2756 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Οι σοβαρες εταιρειες τροφοδοτικων, δινουν σημερα 10 και 12 χρονια εγκυηση. Αυτο σημαινει οτι ενα ποιοτικο τροφοδοτικο μπορει να σηκωσει και δυο και τρεις αναβαθμισεις. Για το ποσα Watt, πρεπει να γνωριζουμε ποια εξαρτηματα ( cpu, gpu, κτλ) θα χρισημοποιηθουν. Εγω χρισημοποιω ενα PSU Caclulator, και αν μου δειξει οτι χρειαζομαι ενα 500w, εγω διαλεγω καποιο στα 700w. Για να δουλευει πιο ξεκουραστα, να μπορει ανετα να παρεχει ρευμα και σε στηγμιαια "spikes" και για να ειμαι καλυμενος αν στο μελλον θελω να προσθεσω καποιο δισκο καποια καρτα κτλ. Αν το PC χρισημοποιειται και για παιχνιδια, κατηγορια Gold, το λιγοτερο. Για εμενα τροφοδοτικο και οθονη, ειναι δυο εξαρτηματα στα οποια δεν κανεις οικονομια.
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 25 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Οι σοβαρες εταιρειες τροφοδοτικων, δινουν σημερα 10 και 12 χρονια εγκυηση. Αυτο σημαινει οτι ενα ποιοτικο τροφοδοτικο μπορει να σηκωσει και δυο και τρεις αναβαθμισεις. Για το ποσα Watt, πρεπει να γνωριζουμε ποια εξαρτηματα ( cpu, gpu, κτλ) θα χρισημοποιηθουν. Εγω χρισημοποιω ενα PSU Caclulator, και αν μου δειξει οτι χρειαζομαι ενα 500w, εγω διαλεγω καποιο στα 700w. Για να δουλευει πιο ξεκουραστα, να μπορει ανετα να παρεχει ρευμα και σε στηγμιαια "spikes" και για να ειμαι καλυμενος αν στο μελλον θελω να προσθεσω καποιο δισκο καποια καρτα κτλ. Αν το PC χρισημοποιειται και για παιχνιδια, κατηγορια Gold, το λιγοτερο. Για εμενα τροφοδοτικο και οθονη, ειναι δυο εξαρτηματα στα οποια δεν κανεις οικονομια. Γι'αυτό κι εγώ δεν είμαι σίγουρος. Γιατί το psu calculator μου βγάζει 440w και με πιο ενεργοβορα κάρτα από όσο θα είναι η 9060xt όταν βγει. Οπότε σκέφτομαι μήπως τα 750w είναι υπερβολή.
jmallen3 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Ποιο από τα 2 θα διαλέγατε; 1. https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-b12-gm-750-750w-80-plus-gold-semi-modular-atx-30-b12-gm-750-p-PER.645538 2. https://www.skroutz.gr/s/56618280/Thermaltake-Toughpower-GT-750W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Το δεύτερο υποστηρίζει και ATX 3.1 από ότι βλέπω.
iant Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 23 ώρες πριν, jmallen3 είπε Ποιο από τα 2 θα διαλέγατε; Δες ποια καλώδια έχει fix!!! Για το G12 GM 750W (ίσως και το B12 GM-750 να έχει την ίδια καλωδίωση). Για Semi Modular θα προτιμούσα να έχει fix MB (24/20 pins) , CPU (8/4 pins), PCIe (8/6 pins) και ένα SATA - 4 σύνολο και καλύπτει 90% αναγκών ! Αντί να έχει MB (24/20 pins) , 2xCPU (8/4 pins) και 2xPCIe (8/6 pins) δηλαδή 5 καλώδια σύνολο!
Vassilis_24 Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου Με επεξεργαστή τον amd 9700x και κάρτα γραφικών λογικά την επερχόμενη amd 9060xt, πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο θέμα συμβατότητας με τον 750w be quiet! pure power 12 m, που έχω παραγγείλει;
flikifloki Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Με επεξεργαστή τον amd 9700x και κάρτα γραφικών λογικά την επερχόμενη amd 9060xt, πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο θέμα συμβατότητας με τον 750w be quiet! pure power 12 m, που έχω παραγγείλει; Ακόμη και η 9070xt έχει μπόλικες υλοποιήσεις με προτεινόμενο 700αρι τροφοδοτικό. Μια χαρά υπεράνετος θα είσαι στην 9060xt. 1
monoxromos Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Γεια σας έχω ενα παλιο αλλά σε πολύ καλη κατάσταση υπολογιστη fujisu esprimo P720 . Εχει χαλασει το τροφοδοτικό και δυστυηχώς δεν υπάρχει ίδιο. Αν συνδέσω ένα αλλο τροφοδοτικό έχει ίδια volt για θεμα χώρου δεν τιθεται θέμα κάπου θα το βολέψω. Ευχαριστω
LLLEFTERIS Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Γνωμες για RM850x 2024 edition? Το βρηκα 138 ευρω σε μαγαζι. Εχω τωρα το RM750x 2021 editiion αλλα θα παει σε φιλο και ετσι ελεγα να ανεβω λιγο.
Dragonitelvl100 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου καλησπέρα και καλή ανάσταση! έχω το εξής συστημα και το τροφοδοτικό είναι της υπογραφής beQuiet SystemPower b600 . Δεν έχει κανει ακομή κιχ αν και είναι 5 ετών. Θα προτείνατε να το αναβαθμίσω;
kostas_anes Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 37 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Θα προτείνατε να το αναβαθμίσω; Oχι 1
Dragonitelvl100 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Oχι Ευχαριστω πολυ! 1
Chris2756 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1000αρι Vertex (platinum) και το ξεχνας για καμια 15αρια χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα