Cossutius. Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Με αφορμή τη σημερινή είδηση πως στα Γρεβενά 15 μαθητές πήγαν στο νοσοκομείο με κρίση πανικού, διάφορες λιποθυμιές ανά την Ελλάδα σε εξεταστικά κέντρα,αλλά και το περιστατικό του 17χρονου που σκότωσε τη μητέρα του, αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει πλέον με τα παιδιά. Μπορεί να φταίει η ενημέρωση, αλλά δε θυμάμαι να είχαμε τέτοια περιστατικά όταν δίναμε οι σημερινοί 30άρηδες εξετάσεις. Οκ πάντα υπήρχε το άγχος, πάντα υπήρχε πίεση απ τους γονείς, αλλά όχι και να αρρωστήσουμε κιόλας. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά οι αντιδράσεις δεν ήταν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό και ειδικά μια εποχή που πολλοί γονείς πίεζαν πολύ τα παιδιά τους για να καταφέρουν να σπουδάσουν, πράγμα που δεν είχαν καταφέρει να κάνουν οι ίδιοι. Η σημερινή γενιά όμως, προέρχεται από μεγαλύτερο ποσοστό μορφωμένων γονέων. Δε καταλαβαίνω προς τι τόση πίεση, ΑΝ θεωρήσουμε οτι οι γονείς φέρουν μερίδιο ευθύνης για τέτοιες καταστάσεις. Οκ αντιλαμβάνομαι ότι στη περίπτωση του 17χρονου, σίγουρα δεν ήταν μόνο το άγχος (στην ιστορία υπάρχουν πράγματα που προφανώς θα μάθουμε εν καιρό) που τον ώθησε να κάνει έγκλημα, αλλά πιθανόν να όταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε πολλές περιπτώσεις, στα σχολεία, βλέπουμε τσακωμούς γονέων με καθηγητές που το παιδί τους δε πήρε 20, αλλά 19, με αναφορές, καταγγελίες που μόνους ζημιωμένους έχουν τελικά τα παιδιά. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει αλλάξει ΑΝ τελικά έχει αλλάξει και έχουμε τόσα περιστατικά. Ειναι απλή σύμπτωση; Είναι στα λογικά πλαίσια;
Liverpool89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 ποτε διεν με επιανε αγχος για τετοια πρταγματα... πηγαινα χαλαρος, διαβασμενος και με την βοηθεια του παντοδυναμου... 1
tritonas00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Αμα διαβασεις οπως πρεπει δεν υπαρχει λογος για αγχος.
kfyros Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 νομίζω είναι και το περιβάλλον που μεγαλώνει κάποιος. όταν ο υποψήφιος βλέπει προβλήματα στο σπίτι, ανεργία, ζόρια, μάλλον πως πιέζεται και από αυτά. αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι πιο πολλοί υποψήφιοι είναι πως η προϋπηρεσία μετράει περισσότερο από τα πτυχία. Ειδικά η φοίτηση σε ελληνικά πανεπιστήμια δεν εγγυάται πλέον τίποτα. Όποιος ασχοληθεί με αντικείμενα υψηλής εξειδίκευσης έχει ελπίδες να βρει δουλειά, αλλά όποιος θέλει το πτυχίο του να τον οδηγήσει απευθείας σε δουλειά μάλλον πρέπει να γίνει ή μπάτσος ή αξιωματικός, ή να σπουδάσει στο εξωτερικό.. 2
vk13 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Με αφορμή τη σημερινή είδηση πως στα Γρεβενά 15 μαθητές πήγαν στο νοσοκομείο με κρίση πανικού, διάφορες λιποθυμιές ανά την Ελλάδα σε εξεταστικά κέντρα,αλλά και το περιστατικό του 17χρονου που σκότωσε τη μητέρα του, αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει πλέον με τα παιδιά. Μπορεί να φταίει η ενημέρωση, αλλά δε θυμάμαι να είχαμε τέτοια περιστατικά όταν δίναμε οι σημερινοί 30άρηδες εξετάσεις. Οκ πάντα υπήρχε το άγχος, πάντα υπήρχε πίεση απ τους γονείς, αλλά όχι και να αρρωστήσουμε κιόλας. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά οι αντιδράσεις δεν ήταν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό και ειδικά μια εποχή που πολλοί γονείς πίεζαν πολύ τα παιδιά τους για να καταφέρουν να σπουδάσουν, πράγμα που δεν είχαν καταφέρει να κάνουν οι ίδιοι. Η σημερινή γενιά όμως, προέρχεται από μεγαλύτερο ποσοστό μορφωμένων γονέων. Δε καταλαβαίνω προς τι τόση πίεση, ΑΝ θεωρήσουμε οτι οι γονείς φέρουν μερίδιο ευθύνης για τέτοιες καταστάσεις. Οκ αντιλαμβάνομαι ότι στη περίπτωση του 17χρονου, σίγουρα δεν ήταν μόνο το άγχος (στην ιστορία υπάρχουν πράγματα που προφανώς θα μάθουμε εν καιρό) που τον ώθησε να κάνει έγκλημα, αλλά πιθανόν να όταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε πολλές περιπτώσεις, στα σχολεία, βλέπουμε τσακωμούς γονέων με καθηγητές που το παιδί τους δε πήρε 20, αλλά 19, με αναφορές, καταγγελίες που μόνους ζημιωμένους έχουν τελικά τα παιδιά. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει αλλάξει ΑΝ τελικά έχει αλλάξει και έχουμε τόσα περιστατικά. Ειναι απλή σύμπτωση; Είναι στα λογικά πλαίσια; To έχω σκεφτεί και εγώ αυτό που λες. Συγκυρία ίσως, μπορεί όμως και πιο πολλά ψυχολογικά σήμερα. Όχι όμως ότι δεν γινόντουσαν και παλιότερα. Θέλω να πώ ότι σήμερα με την ταχύτητα που έχει πάρει η ενημέρωση μαθάινεις τα πάντα άμεσα σε οποιοδήποτε μέρος της γης, πόσο μάλλον στη χώρα μας.... Η μάνα μου που τέλειωσε το λύκειο κάπου στις αρχές του 80 ακόμα θυμάται μια συμμαθήτρια της που αυτοκτόνησε επειδή οι γονείς της δεν την άφησαν να πάει τριημερη/εκδρομή απλή κάτι τέτοιο. Ποτέ καμιά εφημερίδα-κανάλι-ράδιο από τα ελάχιστα που υπήρχαν τότε δεν ανεφερε το γεγονός . Επίσης και στις εξετάσεις με δέσμες τη δεκαετία του 90 υπήρχαν αυτοκτονίες... Μη σου πω και περισσότερες σε σχέση με σήμερα (για εξετάσεις πάντα) Όποιος ασχοληθεί με αντικείμενα υψηλής εξειδίκευσης έχει ελπίδες να βρει δουλειά, Δηλαδή τι είναι αυτό το "αντικείμενα υψηλής εξειδίκευσης";
mouti Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μεγαλώσαμε σε καταστάσεις που οι γονείς μας ήταν χουβαρνταδες οι δουλειές πήγαιναν καλά και τώρα η κρίση μας είναι κάτι ξένο...μέσα σ αυτό έρχονται και οι εξετάσεις και η πίεση(η οποία είναι αυτή που ήταν ανέκαθεν)και σε συνδυασμό με την εποχή έχουμε κάποιες ατυχίες...τα περισσότερα παιδιά που λιπόθυμάνέ είναι παιδιά που διάβαζαν μες στην χρόνια και οι γονείς τους παλαιότερα ήταν αρκετά καλύτερα απ ότι τώρα...η πίεση φυσικά είναι πίεση και αυτό το"να περάσει σε πανεπιστήμιο το παιδί μου"γιατί κάποιοι γονείς δεν το έκαναν ζει και βασιλεύει...κλείνω όμως γιατί όσο insomniak και να μαι νύσταξά και αύριο έχω διάβασμα γιατί την δευτέρα δίνω μαθηματικά πανελλαδικές...καληνύχτα! Αποστολή από το WT19i με τη χρήση Insomnia App
REDODIN7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Με αφορμή τη σημερινή είδηση πως στα Γρεβενά 15 μαθητές πήγαν στο νοσοκομείο με κρίση πανικού, διάφορες λιποθυμιές ανά την Ελλάδα σε εξεταστικά κέντρα,αλλά και το περιστατικό του 17χρονου που σκότωσε τη μητέρα του, αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει πλέον με τα παιδιά. Μπορεί να φταίει η ενημέρωση, αλλά δε θυμάμαι να είχαμε τέτοια περιστατικά όταν δίναμε οι σημερινοί 30άρηδες εξετάσεις. Οκ πάντα υπήρχε το άγχος, πάντα υπήρχε πίεση απ τους γονείς, αλλά όχι και να αρρωστήσουμε κιόλας. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά οι αντιδράσεις δεν ήταν σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό και ειδικά μια εποχή που πολλοί γονείς πίεζαν πολύ τα παιδιά τους για να καταφέρουν να σπουδάσουν, πράγμα που δεν είχαν καταφέρει να κάνουν οι ίδιοι. Η σημερινή γενιά όμως, προέρχεται από μεγαλύτερο ποσοστό μορφωμένων γονέων. Δε καταλαβαίνω προς τι τόση πίεση, ΑΝ θεωρήσουμε οτι οι γονείς φέρουν μερίδιο ευθύνης για τέτοιες καταστάσεις. Οκ αντιλαμβάνομαι ότι στη περίπτωση του 17χρονου, σίγουρα δεν ήταν μόνο το άγχος (στην ιστορία υπάρχουν πράγματα που προφανώς θα μάθουμε εν καιρό) που τον ώθησε να κάνει έγκλημα, αλλά πιθανόν να όταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε πολλές περιπτώσεις, στα σχολεία, βλέπουμε τσακωμούς γονέων με καθηγητές που το παιδί τους δε πήρε 20, αλλά 19, με αναφορές, καταγγελίες που μόνους ζημιωμένους έχουν τελικά τα παιδιά. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει αλλάξει ΑΝ τελικά έχει αλλάξει και έχουμε τόσα περιστατικά. Ειναι απλή σύμπτωση; Είναι στα λογικά πλαίσια; Γυνοντουσαν και τοτε απλα δεν υπηρχε τοσο μαζικη ενημερωση οπως τωρα λογω διαδυκτιου. Εγω στην ταξη μου ειχα μια κοπελα μου εκλαιγε γιατι πηρε 19 αντι για 20 και μια αλλη πηγε στο νοσοκομειο με αιμοραγια στο στομαχι απο πανικο για τις πανελληνιες. Επισης μια κοπελα αυτοκτονησε επειδη δεν περασε στην σχολη που ηθελαν ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ!
akpe Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Επισης μια κοπελα αυτοκτονησε επειδη δεν περασε στην σχολη που ηθελαν ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ! Όταν απλά μπορούσε να ξαναδώσει; Φταίω εγώ τώρα να μιλήσω για δηλητηριασμένα μυαλά;
REDODIN7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Όταν απλά μπορούσε να ξαναδώσει; Φταίω εγώ τώρα να μιλήσω για δηλητηριασμένα μυαλά; Όταν έχεις το βάρος της αποτυχίας και οι γονείς σου είναι στην κοσμαρα ους και σκέφτεσαι τι θα περάσεις ακόμα ένα χρόνο τότε δεν σκέφτεσαι λογικά.
gigisoni Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Το καλύτερο είχε συμβεί στα δικά μου τα χρόνια, τότε με τις δέσμες... Δευτέρα γυμνασίου ήμουν και 4 φορές ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε μία κοπέλα της 3ης λυκείου από το σχολείο που λιποθυμούσε από κούραση/άγχος, κτλ. Ε λοιπόν, εκείνη την χρονιά οι βάσεις της γερμανικής φιλολογίας έπεσαν τόσο πολύ που από το 18 μέσο όρο τουλάχιστον σε 5 μαθήματα που χρειαζόσουνα πριν, με 13 μέσο όρο και με μία βάση του 10 στη γερμανική γλώσσα περνούσες άνετα (η βάση στην ξένη γλώσσα ήταν απαραίτητη σαν βασικό μάθημα για αυτήν τη σχολή). Τζάμπα το άγχος της και τα διαβάσματά της και η κούραση και η στεναχώρια...
sphinxgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Και εγώ απλά να προσθέσω πως κάποιοι θεώρησαν την επίταξη των καθηγητών για τις εξετάσεις υπερβολική. Τα παιδιά τραβάνε τέτοιο λούκι και ΝΑΙ ήταν σωστό να τραβήξουν ακόμα περισσότερο... ΕΛΕΟΣ
Liverpool89 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Η προυπηρεσια ειναι το πιο βασικο οπλο που μπορει να εχει καποιος μαζι με τις καλες συστασεις. Τωρα εγω τελειωσα μηχανολογος μηχανικος, βοηθαω τον πατερα μου πολλα χρονια στο συνεργειο αυτοκινητων που εχουμε, αλλα τωρα κανω διανομες με αμαξι. Το πρωτο επειδη ειναι του πατερα μου η επιχειρηση ειναι λιγο 50/50 να το θεωρησουν σαν προυπηρεσια, το δευτερο ουτε καν εντελως ασχετο με το επαγγελμα μου και πιο πολυ ζητανε πανω απο 2 με 3 χρονια. Και κατι αλλο που ισως μερικους τους ξεφευγει η προυπηρεσια αρχιζει να μετραει απο την στιγμη που εχεις το πτυχιο και μετα . 1
panos_90 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Απλά κρίμα!Μακάρι οι παννελήνιες να καθόριζαν όντως το μέλλον σου αλλά έτσι όπως είναι οι καταστάσεις ζήτημα να σου επηρεάζουν το μέλλον σου ένα 10-20% και πολύ λέω.Το θέμα είναι να είσαι άνθρωπος που να ψάχνεται συνεχώς και να έχει όραμα για το μέλλον του.Τώρα άμα πιστεύουν πως με το να τυποποιηθείς και να ακολουθήσεις το δρόμο διάβασμα διάβασμα και βρίσκω μια καλή δουλειά ε δεν γίνεται αυτό πια.Θέλει διάβασμα αλλά κυρίως να βελτιωθείς σαν χαρακτήρας για να προσπαθείς να πετύχεις στην ζωή σου. Sent from my iPhone using Insomnia
Liverpool89 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Το διαβασμα και τα πολλα χαρτια μπορουν να σε δωσουν μια καλη θεση στο δημοσιο και μετα να μην χρειαστει να κουνησεις ουτε το δαχτυλακι σου. Ενω στον ιδιωτικο τομεα καθε μερα δινεις εξετασεις και πρεπει να γινεσαι καλυτερος γιατι απο πισω σου ερχονται αλλοι πιο ορεξατοι, μπορει να εχουν καλυτερα προσοντα απο σενα...
darktraitor Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Κρίσεις πανικού.... Είχα συχνά και αντιμετωπισα σιγα σιγά την όλη κατάσταση το χειρότερο πράγμα που μπορείς να παθεις ως έφηβος.. Sent from my iPod touch using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα