Προς το περιεχόμενο

Νέα φωτογραφική μηχανή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας..εδω και καιρο σκευτομαι να αγορασω μια φωτογραφικη μηχανη εως 250 ευρω ( εστω και μεταχειρισμενη) και συγκεκριμενα canon...εχετε να μου προτεινετε κατι ? σκευτομαι για αυτη: http://www.skroutz.gr/s/432996/Canon-PowerShot-SX260-HS.html?keyphrase=canon+sx260 Τι λετε?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την έχω εγώ και είναι πολύ καλή, ειδικά σε αυτά τα λεφτά είναι κρίμα να μην την πάρεις. Εγώ την πήρα πριν 1 χρόνο στα 350 ευρώ. Από τις καλύτερες και πιο εύχρηστες compact που μπορείς να πάρεις. Πάρ'την άφοβα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oχι καλου θελω να πώ , γιατι σε συνθήκες κακου φωτισμου και χωρίς flash μονο με επαγγελματικη dslr και φωτεινο πανακριβο φακό βγάζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνώ σε αρκετά επίπεδα με τη δήλωση αυτή.

 

Προσωπικά, έχω βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες με P&S που, συμπτωματικά, είχε φακό με διάφραγμα που ξεκινούσε από f2.8 και σχετικά καλή συμπεριφορά σε ψηλά ISO. Αυτό όμως είναι σπάνια περίπτωση σπάνιας περίπτωσης, για P&S.

 

Μια mirrorless, όμως, με τον συγκριτικά μεγαλύτερο αισθητήρα της θα την παλεύει πολύ καλύτερα από την συντριπτική πλειοψηφία των P&S σε συνθήκες κακού φωτισμού.

 

Ακόμα, για να είμαστε αρκετά ειλικρινείς, υπάρχουν φθηνοί φακοί αρκετά γρήγωροι σε κάθε εταιρία αν θες να παίζεις χωρίς καλό φωτισμό. Όλοι έχουν από (τουλάχιστον) έναν nifty-fifty στο f1.8 που κάνει θαύματα ακόμα και σε dslr σώματα entry level. Σε τελική κι όλας ανάλυση, θα μπορούσε άνετα, σε ένα mirrorless σώμα, να πάρει προσαρμογέα FD, M42, K-mount και πάει λέγοντας και να πάρει αρκετά φθηνά ταχύτατους ποιοτικούς φακούς χειροκίνητης εστίασης.

 

Αν, τώρα, θέλει κάποιος να τραβάει σε ένα κλειστό δομάτιο χωρίς φως, φλας και τρίποδα ναι, θέλει εξοπλισμό που στοιχίζει όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Αν όμως φτάνεις εκεί, εν γένει ξέρεις τις αρκετά συγκεκριμένες ανάγκες σου και δεν κοιτάς να βρεις μια μηχανή τσέπης να σε καλύψει. Ή, τέλος πάντων, ψάχνεις για μια μηχανή να κάνει μόνο αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω , μπορεί κάποιος να βγάλει και έτσι υπο προυποθέσεις με εναν prime φτηνό φωτεινό , με τριποδο και μικρο shutter speed κτλπ κτλπ

 

Aλλα να έχει ποιότητα στα μεγάλα iso χωρις να σπάει η εικόνα απο τις κουκίδες, να μπορεί να εστιάσει με AF στο σκοτάδι , να παιζει σε 1,8 F και η εικόνα να κρατάει την οξύτητα και την λεπτομερια της....Εκει θές πανάκριβο γυαλί και πανάκριβο σώμα

 

αλλα ξεφευγουμε λιγο απο το θέμα. Δεν νομίζω το παιδι να θέλει να ασχοληθεί με όλα αυτα

 

Αυτο που ήθελα να πω ήταν οτι με μια τέτοια μηχανή και σε συνθηκες καλου φωτισμού θα μπορει να βγάλει αρκετά καλές φωτογραφίες και θα έχει την επιλογή αμα θέλει να ασχοληθει παραπάνω να αλλάξει και φακό , να παιξει και με τις ρυθμίσεις κτλπ κτλπ

 

Kαι αν θέλει φωτογραφίες το βράδυ υπάρχει και το flash

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τείνεις, αν μη τι άλλο, σε επίπεδα υπερβολής όσων αφορά τις ανάγκες εξοπλισμού για αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης, δεν ξεφεύγουμε από το θέμα, συνεχίζοντας αυτή τη συζήτηση. Έκανες μια δήλωση κατατοπιστική που θεωρώ, τουλάχιστον εμπειρικά, εσφαλμένη. Καλές φωτογραφίες έχει βγάλει πάρα πολύς κόσμος σε συνθήκες φωτισμού που αποκλίνουν αρκετά από το ιδανικό με μηχανές εισαγωγικές, μεσσαίες ή και παλιές και την φθηνότερης κλάσης γρήγωρο φακό χωρίς φλας.

 

Αν δεν σου βγαίνει με αυτό τον εξοπλισμό τότε να το δεχτώ ως προσωπικό προβληματισμό. Τη στιγμή όμως που υπάρχει κόσμος που μπορεί αλλά και το έχει κάνει αρκετές φορές δεν το θεωρώ σωστό να κατευθύνεις κάποιον για το αντίθετο. 

 

Θα ήταν πιο εύκολο με μια full frame με την καλύτερη δυνατή επίδωση στα ψηλά ISO; Ναι. Θα ήταν πιο εύκολο με έναν φακό f1.2 του διχίλιαρου (ή ακόμα και έναν 1.4 του πεντακοσάρικου); Σίγουρα. Είναι απαραίτητα αυτά τα είδη για να κάνεις κάτι τέτοιο; Όχι.

 

Για να είμαστε και λίγο λογικοί, αν αυτό που θέλει είναι αξιοπρεπείς επιδώσεις σε καταστάσεις επαρκούς φωτισμού, ας πάρει ο άνθρωπος μια P&S (εκ των οποίων υπάρχουν αξιοπρεπέστατα παραδείγματα με αρκετά λιγότερα λεφτά από όσα θέλει να δώσει) και να του μείνει και η διαφορά. Σε τελική ανάλυση, για να τραβάει 1080p ξεκινάνε και κάτω από το κατοστάρικο. Δεν είναι ντροπή. Ίσα που μπορεί να πεις ότι είναι και πολύ πιο βολικές στη μεταφορά μαζί με τα υπόλοιπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oχι καλου θελω να πώ , γιατι σε συνθήκες κακου φωτισμου και χωρίς flash μονο με επαγγελματικη dslr και φωτεινο πανακριβο φακό βγάζεις.

Ενταξει δε νομιζω οτι το 2013 υπαρχει compact που δεν βγαζει αξιοπρεπεις φωτογραφιες σε συνθηκες καλου φωτισμου εκτος και αν μιλας για μια πολυ βασικη κινητου τηλεφωνου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...