Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα σχετικά με κάποια ακίνητα δικά μου και συγγενών.

μπορώ να πάω στο υποθηκοφυλάκειο και να ζητήσω τις πληροφορίες;

έχει κάποιο κόστος αυτό;

θυμάμαι παλαιότερα κάτι χρειαζόμουν για μια κληρονομιά, πήγα στο υποθηκοφυλάκειο και μια υπάλληλος κάθισε αυτή τη στιγμή και μου βρήκε τις πληροφορίες που ήθελα. πλήρωσα (μου πιάσανε τον κώλο για την ακρίβεια) όταν ζήτησα κάποια αντίγραφα τα οποία μου τα έβγαλε φωτοτυπία.

δε θυμάμαι όμως τι ακριβώς ζητούσα. πέρασε πολύς καιρός.

τώρα δε θέλω αντίγραφα. θέλω απλά να δω τους ιδιοκτήτες κάποιων ακινήτων καθώς και το εμβαδόν τους,

τα βλέπω και φεύγω..

Δημοσ.

Νομίζω πρέπει να είσαι δικηγόρος για να μπεις να ψάξεις μόνος σου, αλλιώς δεν επιτρέπεται να μπεις να σκαλίζεις.

Αν έχεις κανά γνωστό γι αγγαρεία μόνο, αλλιώς τα ίδια πάλι.

Δημοσ.

Εάν η περιοχή που σε ενδιαφέρει έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, τότε μπορείς να πας στο Κτηματολογικό Γραφείο της περιοχής και αφενός να βρεις τα στοιχεία που θέλεις αφετέρου να ζητήσεις αντίγραφα της σχετικής σελίδας και του κτηματολογικού διαγράμματος. Πρέπει να γνωρίζεις ότι το σύστημα καταγραφής του Κτηματολογίου είναι γεωκεντρικό, δηλαδή βασίζεται στην καταγραφή του γεωτεμαχίου και όχι ανθρωποκεντρικό, όπως του υποθηκοφυλακείου, στο οποίο καταγράφεται η ακίνητη περιουσία με βάση το ονοματεπώνυμο του πολίτη.

Είναι προφανές ότι το πρώτο σύστημα είναι καλλίτερο από το δεύτερο. Το υποθηκοφυλάκειο εξακολουθεί να λειτουργεί για την ίδια περιοχή αλλά μόνο για την αναζήτηση των πράξεων που καταγράφηκαν πριν από την εγαρμογή του Κτηματολογίου.

Αντίθετα, εάν η περιοχή που σε ενδιαφέρει δεν έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, εξακολουθεί να λειτουργεί το σύστημα με το υποθηκοφυλάκειο, στο οποίο επιτρέπεται η αναζήτηση μόνο από δικηγόρο !!!

Και μετά μιλάμε για ανοικτά επαγγέλματα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...