Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω τα εξης..! Αν μπορει να βοηθησει καποιος..

Ο πατερας μου ειχε επιχειρηση η οποια κ εκλεισε πριν απο δυομυσι χρονια..!Σε αυτην την επιχειρηση εννοειται ειχαμε ταμειακη μηχανη η οποια τωρα βρισκετε σε ενα ντουλαπι..!

Εγω σκεφτομαι να ανοιξω νεα επιχειρηση,, μπορω να παρω την ταμειακη που ηδη εχουμε να την χρησιμοοιησω για να μην αγοραζω αλλη καινουργια.?

ευχαριστω

Δημοσ.

Στην εφορία την οποία ανήκεις περισσότερες πληροφορίες.

Αν και νομίζω μπορείς.

Δημοσ.

ο λογιστης ειχε πει στον πατερα μου πως πρεπει λεει να μεινει ετσι για καποια χρονια..γιατι η εφορια μπορει να την ζητησει..??

μου φανηκε πολυ κουλο ολο αυτο..για αυτο κ ρωταω...τουλαχιστον να εχω μια σωστη εικονα πρωτα

Δημοσ.

θα πρέπει να αλλαξεις ένα κομάτι απο τη μηχανή (τη "μνήμη" της) καθώς σε αυτην ειναι καταχωρημένα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και αυτο συνηθως κοστίζει λιγο λιγότερο απο την μηχανή ολοκληρη...

Δημοσ.

<p>θα πρέπει να αλλαξεις ένα κομάτι απο τη μηχανή (τη "μνήμη" της) καθώς σε αυτην ειναι καταχωρημένα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και αυτο συνηθως κοστίζει λιγο λιγότερο απο την μηχανή ολοκληρη...</p>

Ποσο περιπου να υπό λογίζω δηλαδή?? Κ αυτό το κανει καταστημα που ασχολείται με ταμειακές να υποθέσω..!!

Δημοσ.

Παλαιοτερα γινοταν μεταβιβαση. Απλα δηλωνε ο προηγουμενος κατοχος μεχρι που ηταν τα δικα του, γινοταν ενα γενικο "κλεισιμο" της μνημης και μετα συνεχιζε ο επομενος.

Εδω και καποια χρονια ομως, η φορολογικη μνημη της μηχανης δε μεταβιβαζεται. Που σημαινει οτι αν εσυ παρεις τη μηχανη του πατερα σου, θα πρεπει να αγορασεις νεα φορολογικη μνημη (αυτη που κραταει τα Ζ), η οποια ειναι κολλημενη στο στο απο κατω κελυφος. Το κοστος ειναι τουλαχιστον το μισο απο οτι θα επαιρνες μια νεα μηχανη. 

Αν δε, υπολογισεις οτι η μηχανη αυτη, ειναι τουλαχιστον 4-5 χρονων (με τυχον προβληματα που μπορει να βγαλει), συν του οτι θα εχεις αρκετο τρεξιμο στην εφορια (μεταβιβασεις και λοιπες μλκιες), συν του οτι πλεον βγαινουν πολλα μοντελα μικρα και φτηνα, δε νομιζω να σε συμφερει τοση διαδιακασια.

Δημοσ.

Η εφορία μπορεί να ζητήσει την ταμειακή από τον πατέρα σου μέχρι και 5 χρόνια μετά την διακοπή. Από την άλλη αν σου κάνουν κάποιο έλεγχο θα σου ζητήσουν τιμολόγιο για την ταμειακή. Εφ' όσον ο πατέρας σου το έκλεισε, δεν μπορεί να σου εκδόσει τιμολόγιο. Από εκεί και πέρα ο πουρνάρας από πάνω μάλλον ξέρει καλύτερα τι παίζει με τις ταμειακές.

Δημοσ.

Καλυτερα να παρεις καινουργια γιατι δεν αξιζει να παρεις αυτην του πατερα σου λογω της αλλαγης της μνημης που χρειαζεται να γινει και αυτο κοστιζει αρκετα.

Αν βρεις ομως ακρη και καλη τιμη για να αλλαξεις την μνημη(γνωμη μου δεν αξιζει) θα πρεπει να κοψεις εσυ ενα τιμολογιο αγορας για να φαινεται η συναλλαγη και οτι την πηρες νομιμα απο τον πατερα σου.

Ο πατερας σου δεν μπορει να κοψει κατι διοτι δεν ασκει δραστηριοτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...