Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε καποιο καλο φροντιστηριο για Gmat στην Θεσσαλονικη. Επισης, μιας και η πρωτη μου σχολη δεν εχει σχεση με οικονομικα, μπορειτε να μου πειτε τι δυσκολιες εχει σαν τεστ; Ποση προετοιμασια χρειαζεται; Θα μπορουσα να διαβασω μονη μου ή θα χρειαστω φροντιστηριο;

Δημοσ.

Ποια ειναι η πρωτη σου σχολη? Εχει σχεση με θετικες επιστημες?

Η μεγαλυτερη δυσκολια του τεστ ειναι ο ελαχιστος χρονος που εχεις στην διαθεση σου για να απαντησεις στις πολλες ερωτησεις

(δεν ξερω αν εχει αλλαξει αυτο απο τοτε που ειχα δωσει αλλα φανταζομαι πως οχι), αν θυμαμαι καλα γυρω στο 1-1.5 λεπτο/ερωτηση.

Απο κει και περα, χρειαζεται ενα καλο επιπεδο αγγλικων (αν εχεις proficiency βοηθαει πολυ) για να καταλαβαινεις και να απαντας γρηγορα στο verbal κομματι, και ενα επιπεδο εστω βασικων γνωσεων μαθηματικων για το quantitative.

Προσωπικα πηγα για ενα μηνα σε φροντιστηριο πριν δωσω. Με βοηθησε μονο στο να βρω τι βιβλια να διαβασω και με καποια tips σε καποια στυλ ερωτησεων για βελτιωση της ταχυτητας. Το θεμα ειναι η προσωπικη μελετη και πιο συγκεκριμενα να λιωσεις σε ερωτησεις και σε simulated tests (τα οποια ομως ειναι πολυ απαιτητικα σε χρονο και πνευματικη κουραση). Οποτε γνωμη μου ειναι να ξεκινησεις μονη σου για κανα μηνα και αν δεις οτι ζοριζεσαι, κοιτας και για μαθηματα.

Δημοσ.

Να φανταστώ πας για κάποιο μεταπτυχιακό τύπου MBΑ.

Αν η πρώτη σου σχολή δεν είχε οικονομικά δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο GMAT μιας που αυτό που θέλει περισσότερο είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αγγλικά, ταχύτητα, εξάσκηση και λίγα μαθηματικά.

Δεν είναι περνάω δεν περνάω. Εϊναι τι γράφω. Οι σχολές το ζητάνε ως έξτρα μέτρο σύγκρισης που δίνει ένα ποσοστό στην αίτηση σου για το μεταπτυχιακό μαζί με το πτυχίο σου, την σχετικότητα του, τον ΜΟ σου κτλ κτλ

Δηλαδή ότι και να γράψεις θα πάρεις ένα score απλά όσο μεγαλύτερη η εξάσκηση τόσο καλύτερο το score.

Το πρόβλημα θα υπάρχει αν πας να κάνεις όντως ΜΒΑ (γιατί οι περισσότεροι γιαυτό το δίνουν) που έχει οικονομικά, λογιστικά, στατιστικές και δε συμμαζεύεται όπου θα έχεις πρόβλημα αν δεν έχεις γνωστικό υπόβαθρο καθώς συνήθως το επίπεδο είναι μέτριο προς υψηλό (ανάλογα που θα το κάνεις)...

Το ενοχλητικό πάντως με το GMAT για μένα είναι που το δίνεις σε υπολογιστή καθώς αυτό εμένα με αποσπά απίστευτα και τα πολύ υψηλά εξέταστρα. Το ζητά πια και η κουτσή μαρία. Μεταπτυχιακό στην διοίκηση στο ΑΠΘ δώστε και GMAT...

Γιατί για να σκάσω μια 500άρα για προετοιμασία και να το δώσω 1-2 φορές να φτάσω το 1000άρικο...

Δημοσ.

Να φανταστώ πας για κάποιο μεταπτυχιακό τύπου MBΑ.

Αν η πρώτη σου σχολή δεν είχε οικονομικά δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο GMAT 

Το πρόβλημα θα υπάρχει αν πας να κάνεις όντως ΜΒΑ (γιατί οι περισσότεροι γιαυτό το δίνουν) που έχει οικονομικά, λογιστικά, στατιστικές και δε συμμαζεύεται όπου θα έχεις πρόβλημα αν δεν έχεις γνωστικό υπόβαθρο καθώς συνήθως το επίπεδο είναι μέτριο προς υψηλό (ανάλογα που θα το κάνεις)...

μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω? Δεν καταλαβα.. Το τεστ αλλάζει ανάλογα με το ποιον κλαδο ακολουθείς? ΓΙατί αν είσαι από οικονομικά, είναι δύσκολο?

Δημοσ.

Το τεστ είναι ίδιο για όλους. Απλά σου λέω πως συνήθως το ζητάνε σχολές διοίκησης όπου η σχολή διοίκησης πιθανόν να έχει μαθήματα οικονομικά-λογιστικά σε προχωρημένο επίπεδο.

Το GMAT σαν GMAT είναι τεστ που βγάζει ένα score απλά. Ερωτήσεις κατανόησης κειμένων, μαθηματικών, και έκθεση.

Δε το χω δώσει αλλά θα πρέπει να το δώσω γιατί θέλω να κάνω ΜΒΑ του χρόνου. Απλά θέλω πρώτα να τελειώσω με την ύλη του proficiency να το πάρω και μετά να μπω στη λογική του GMAT.

Απλά από πολλά μεταπτυχιακά έβλεπα να το ζητάνε μόνο στα ΜΒΑ...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε καποιο καλο φροντιστηριο για Gmat στην Θεσσαλονικη. Επισης, μιας και η πρωτη μου σχολη δεν εχει σχεση με οικονομικα, μπορειτε να μου πειτε τι δυσκολιες εχει σαν τεστ; Ποση προετοιμασια χρειαζεται; Θα μπορουσα να διαβασω μονη μου ή θα χρειαστω φροντιστηριο;

το τεστ ειναι αμερικανικο και εχει και μαθηματικα. Τουστεστιν προτεινεται για, εισαγωγη, mba ή μαστερ που εχουν και οικονομικα μεσα.

Επισης 

δεν ειναι δυσκολο

Επισης^2

με 2κ παιρνεις προφ

Επισης^3

κοιτα κανα τορρεντ πριν βαλεις το χερι στην τσεπη...

Δημοσ.

το τεστ ειναι αμερικανικο και εχει και μαθηματικα. Τουστεστιν προτεινεται για, εισαγωγη, mba ή μαστερ που εχουν και οικονομικα μεσα.

Επισης 

δεν ειναι δυσκολο

Επισης^2

με 2κ παιρνεις προφ

Επισης^3

κοιτα κανα τορρεντ πριν βαλεις το χερι στην τσεπη...

Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Στη λίστα του ΑΣΕΠ πάντως δε δέχονται το GMAT ως απόδειξη για κανένα επίπεδο γλωσσομάθειας...

Δημοσ.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Στη λίστα του ΑΣΕΠ πάντως δε δέχονται το GMAT ως απόδειξη για κανένα επίπεδο γλωσσομάθειας...

οτι με 2 χιλιαρικα παιρνεις proficiency?

Δημοσ.

Η πρωτη σχολη ειναι φιλοσοφικη και ψαχνω για μεταπτυχιακα. Ενα απο αυτα που μου τραβηξαν το ενδιαφερον ειναι το ΜΒΑ του ΠΑΜΑΚ(αφορα και διοικηση σχολικων μοναδων), το οποιο ειναι αρκετα θεωρητικο. Αυτο ειναι μια πρωτη σκεψη βεβαια, δεν εχω κατασταλαξει γιατι δεν ξερω καν αν θα μπορεσω να τα καταφερω. Το θεμα ειναι οτι μια απο τις προυποθεσεις ειναι το Gmat, το οποιο εχει πανακριβα διδακτρα και γιαυτο μπηκα στη διαδικασια να ρωτησω, ωστε να ξερω τι με περιμενει, αν τυχον αποφασισω να στοχευσω σε αυτο το ΜΒΑ

Δημοσ.

Ε καλωσήρθες λοιπόν. Και εγώ ΜΒΑ ψάχνω και μια επιλογή μου είναι το ΠΑΜΑΚ. Και δε φτάνουν τα 6.000€ που θέλει το ΜΒΑ τους πρέπει να μου βγει και το GMAT 1.000€...

Το Μακεδονία έχει το καλό ότι στο ΜΒΑ παίρνεις ειδικότητες αλλά νομίζω έχει και οικονομικά-λογιστικά άλλωστε διοίκηση κάνεις.

Πάντως καλύτερα από τα υπόλοιπα που προσφέρουν μόνο γενικό ΜΒΑ.

Αλλά φωτιά ρε παιδί μου...

http://www.eap.gr/mba.php

Εξ αποστάσεως-χωρίς gmat

Δημοσ.

Φωτια ειναι το ΠΑΜΑΚ, αδιανοητα ακριβο. Και το γματ, ακομα χειροτερη φωτια, που να μην ειχαμε οικονομικη κριση, τι θα ζητουσαν; ΤΟ ΜΒΑ φαινεται ωραιο, ενδιαφερον και οχι τρομακτικα δυσκολο(αυτα βεβαια τα λεω τωρα, οταν συνεχισω την ερευνα, θα ξερω περισσοτερα).

Οσο για το ΕΑΠ, ποτε δε μου γεμισε το ματι. Ξερω οτι το πτυχιο ειναι ισοτιμο, αλλα ειναι εξισου ακριβο(αν και φθηνοτερο του ΠΑΜΑΚ), εχει τεραστια υλη και ουσιαστικα κανεις τα παντα μονος σου, αυτοδιδακτος. Τουλαχιστο στο ΠΑΜΑΚ, παρακολουθεις, εχεις επαφη με καθηγητες, παραδιδεις εργασιες, εχεις συμφοιτητες να συνεργαστεις βρε αδερφε.

• Like 1
Δημοσ.

Το Παμακ το καλό που έχει είναι και οι ειδικότητες. Ας πούμε εγώ έχω τρέλα με τους ανθρώπινους πόρους αλλά παρόλα αυτά θα προτιμούσα να βγάλω Γενικό ΜΒΑ καθώς το θεωρώ καλύτερο και πιο σφαιρικό. Δεν ξέρω αν έχει και διαφορά στο χαρτί που παίρνεις...

Αν το πληρώσω δηλαδή να πάρω όσο πιο σφαιρική γνώση γίνεται.

Το καλό με το ΕΑΠ είναι ότι μπορείς ταυτόχρονα να δουλεύεις. Ενώ στο Μακεδονία θα πρέπει πάλι να μπω στην λογική να ψάχνω πχ μόνο πρωινή δουλειά και αν προλαβαίνεις μετά και το διάβασμα...

Και ναι ΟΚ το ΠΑΜΑΚ έχει καθηγητές - συμφοιτητές κτλ αλλά τι καθηγητές; Δε θα το σχολιάσω το θεματάκι ούτε θα εγείρω θέματα αλλά μετά από 5 χρόνια στο ΠΑΜΑΚ προτιμώ το μεταπτυχιακό να το κάνω ανώνυμα και μόνος μου (φυσικά τα βιβλία είναι κατάλληλα του ΕΑΠ για αυτοδιδασκαλία και ο καθηγητής υπάρχει μέσω μειλ-τηλεφώνου για ερωτήσεις + κάποιες συναντήσεις).

Και το λέω ως απόφοιτος ΠΑΜΑΚ αλλά όχι μόνο για το ΠΑΜΑΚ. 

Καλύτερα ένας καθηγητής που δεν ξέρει κανέναν και έτσι βαθμολογεί - αξιολογεί αντικειμενικά, ένα πρόγραμμα ΜΒΑ που γίνεται στα αγγλικά εξ ολοκλήρουμε με ευρωπαικά πρότυτα και που διαβάζεις τις ώρες που θες παρά με καθηγητές που γνωρίζουν άτομα, σταμπάρουν άτομα και γενικά μη το πολιοαναλύσουμε.

Εγώ κυρίως λόγο κόστους λέω να το κάνω στο ΕΑΠ σε 3 χρόνια (για να σπάσει και το κόστος και να βγαίνει λίγη η ύλη). Εντάξει ουδεμία σύγκριση με το να το κάνεις 1.5 χρόνο στο παμακ αλλά σκέψου την ελευθερία στην ταυτόχρονη αναζήτηση εργασίας ή την πιθανή μετακόμιση εν΄τος ελλάδος φυσικά...

Το μεταπτυχιακό τους είναι 3.500 δηλαδή αν βάλεις και το GMAT που θέλει το ΠΑΜΑΚ μιλάμε για τα μισά λεφτά...

Το πρόγραμμα είναι στα αγγλικά και πρόσφατα πήρε και ένα ευρωπαικό βραβείο ποιότητας για το ΜΒΑ του

http://www.eap.gr/view.php?artid=3170

Δεν είμαι προκατηλημένος απλά το ψάχνω εδώ και μήνες για ΜΒΑ και ζυγίζοντας κολλέγια στη θεσσαλονίκη, παμακ, απθ, ΕΑΠ (που μπορείς να είσαι θεσσαλονίκη) κατέληξα στο ΕΑΠ.

Μια μικρή προκατάληψη μόνο για το Μακεδονία. Καλό πανεπιστήμιο, ωραίο πρόγραμμα σπουδών αλλά είναι μερικοί καθηγητές που δεν παλεύονται ειλικρινά...

Καλά βέβαια για τα δεδομένα της εποχής που όλοι τρέχουμε και δε φτάνουμε και ο χρόνος μετρά τα 3 χρόνια για ένα ΜΒΑ φαίνονται αδιανότητα πολλά. Σαν να βγάζεις προπτυχιακό ένα πράγμα...

Αλλά τουλάχιστον έτσι θα βγει το κόστος 1200/χρόνο δηλαδή 100ε/μήνα που αυτά μπορώ να τα πληρώνω. 

3 χρόνια- 3 χρόνια.

Αν τα χα πήγαινα και σε κολλέγιο και έσκαγα 20.000 και το έκανα σε 1 χρόνο...

Δημοσ.

Το εαπ ομως απαιτει αποδεδειγμενη δεκαετη εμπειρια και εισαγεσαι μεσω κληρωσης. Αντε αυτο με την εμπειρια μπορει να το κανουν γαργαρα(δε ξερω, υποθετω), με την κληρωση πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα κληρωθεις;

Δημοσ.

Το πρώτο με μπέρδεψε και εμένα αλλά δεν ισχύει στις κανονικές αιτήσεις (Νοέμβρη κάθε χρόνο). Ισχύει για την δεύτερη προκύρηξη που τρέχουν αργότερα για τις θέσεις που περίσεψαν!!!!!!!!!!!

Που σημαίνει; Οτι οι αιτήσεις δεν καλύπτουν καν τις διαθέσιμες θέσεις.

Ο μόνος ενδιασμός που έχω είναι η αναγνώριση. Όχι Ελλάδα που ξέρω ότι ανανγωρίζεται παντού και μάλιστα εξίσου και στον ιδιωτικό σε τράπεζες επιχειρήσεις παντού, αλλά πως αναγνωρίζεται έξω.

Θα έχει διαφορά αν πάω αγγλία με ΜΒΑ του Μακεδονία και του ΕΑΠ;

Και σκέψου ότι αυτό θα το ρωτήσω στο γραφείο διασύνδεσης του Μακεδονία. Δε θα έχουν λόγω να μου πουν ότι "πω φίλε φυσικά αναγνωρίζεται παντού και είναι και απο τα καλύτερα".

Νομίζω θα πάρω μια αντικειμενική άποψη από άτομα που ξέρουν.

Δημοσ.

Πως προκυπτει το 1000ρικο στο GMAT ρε παιδες? Γυρω στα 200 ηταν τα εξεταστρα.. 

Τωρα τα διδακτρα ποικιλουν... υπαρχουν φροντιστηρια που πληρωνεις ενα ποσο εφαπαξ (500 ειχα σκασει) και πας οσες φορες θελεις... μεχρι να βαρεθεις η να χτυπησεις ενα καλο σκορ!! Ετσι ηταν αυτο που πηγαινα.

Δειτε ομως και μονοι σας τι μπορειτε να κανετε... απο φιλοσοφικη βεβαια δυσκολα σε βλεπω χωρις βοηθεια...

Τουλαχιστον πριν πληρωσεις, δες μηπως μπορει να σε βοηθησει και καποιος φιλος/γνωστος σου στα περι μαθηματικων.

Για το τεστ να ξερετε ειναι computer-adaptive, δηλαδη οσο απαντατε σωστα οι ερωτησεις δυσκολευουν και το αναποδο. Επισης, στο τελος του τεστ, πριν δειτε το σκορ σας ομως, σας ρωταει αν θελετε να καταγραφει επισημα η επιδοση σας ή οχι, και αν θελετε να σταλει το σκορ σε διαφορα uni. Κρινετε και πραττετε αναλογα.

Με ενα πολυ καλο σκορ τα uni's του εξωτερικου δινουν υποτροφιες κλπ (tip: αν πατε καλα, μην βιαστειτε να ξεκινησετε ενα mba στην Ελλαδα, εγω τουλαχιστον το μετανιωσα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...