skim045 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Πιστεύω ο τίτλος τα λέει όλα αλλά να δώσω μία επεξήγηση. Θέλω με κάτι φίλους να κάνουμε ένα lanaki αλλά έχω ένα προβληματισμό για το αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό που σκέφτηκα. Μπορώ πάνω σε ethernet καλώδιο που έρχεται απο το modem να συνδέσω ένα switch (κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612313 πχ) για να μοιράζει σε όλους internet; Ευχαριστώ.
guardianx71 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Λογικά ναι . Ο μόνος λόγος για να μην γίνεται είναι να έχεις κάνα μόντεμ από τα πρώτα του οτε πχ (νομίζω baudtec?) που δεν λειτουργούσαν καλά με το dhcp
skim045 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τι μοντεμ είναι γιατί μένω σε γκαρσονιέρα και ο ιδιοκτήτης μου δίνει internet με ethernet. Έχει σύνδεση hol οπότε δεν νομίζω να έχει μοντεμ του οτε. Ευχαριστώ. Και κάτι άλλο. Τι ακριβός παίζει με τα switch; Απλά παίρνω το ethernet που έχω το βάζω στο switch και απο το switch παίρνω όσα ethernet θέλω;
tsomby Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Ναι έτσι δουλεύει το switch. Φαντάσου το χονδρικά σαν το πολύπριζο για το ρεύμα!
guardianx71 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Ναι. Ή τουλάχιστον όσα σου δίνει το switch.Το συγκεκριμένο από το λίνκ έχει 5 πόρτες οπότε σου μένουν 4. Ο μόνος λόγος να μην παίζει είναι να έχει ρυθμίσει ο ιδιοκτήτης το μόντεμ του να δίνει συγκεκριμένες ip και να μην μπορούν να πάρουν τα άλλα . Αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις βάζοντας στατική ip στην ethernet σου και να δεις αν την δέχεται , πχ αν η ip που έχεις τώρα είναι 192.168.1.5 βάλε 192.168.1.10 .
skim045 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Έγινε. Αν και δεν νομίζω να έχει κάνει κάτι τέτοιο ο ιδιοκτήτης θα το δοκιμάσω για σιγουριά. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.
isay Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Θα σου πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις switch/router που να παρέχει και ασύρματη σύνδεση (wi-fi). Έτσι γλυτώνετε καλώδια, μπορείς να συνδέσεις πάνω απο 4 (τα μικρα switch εχουν 4 εξόδους) υπολογιστές και επιπλέον θα εχεις ιντερνετ σε κινητά και ταμπλετες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα