Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα βγει ποτε το νεο εσπα?? θα ειναι λειτουργικο και χρησιμο ή θα λεει παλι χωσε χρημα(αν εχεις) κ καποια στιγμη θα τα παρεις πισω? ..ενδιαφερομαι για λιαν/εμποριο κ ποσο υψους 60.000ε για πρωτη επιχειρηση.

Δημοσ.

χαριζαν ποτε λεφτα χωρις να σπρωξεις πρωτα?

αλλα ναι μεσα στις ακρες ειναι καλη ευκαιρια αν κανεις λαμογια

• Moderators
Δημοσ.

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά η διορία καταθέσεων προτάσεων για το ΕΣΠΑ έληξε πριν από κάμποσες μέρες.

Σε κανά δυο χρόνια πάλι.

Επίσης, σε αυτό το ΕΣΠΑ εξαιρείται το λιανικό εμπόριο. Μόνο μεταποίηση, τουρισμός και χονδρικό εμπόριο/υπηρεσίες.

Η διαδικάσια έχει ως εξής: Καταθέτεις πρόταση, εάν εγκριθεί την υλοποιείς (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος, ξέρω γω το 80% της πρότασης), μόλις το υλοποιήσεις έρχονται για έλεγχο και εφόσον έχεις κάνει αυτά που είχες δηλώσει ότι θα κάνεις παίρνεις το 50% των χρημάτων της πρότασης που είχες καταθέσει. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια και καταθετήρια τραπεζών ή επιταγές για τα πάντα, προκειμένου να αποδείξεις ότι έχεις αποδώσει το 50%  των χρημάτων από την τσέπη σου. Από τη στιγμή της κατάθεσης της πρότασης μέχρι τη στιγμή που παίρνεις τα λεφτά από το ΕΣΠΑ υπολογίζω πως πρέπει να παρέλθει ένα εννιάμηνο-δεκάμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω.

Αυτά τα γνωρίζω γιατί έχω καταθέσει πρόταση για έργο που έχω ήδη υλοποιήσει με λεφτά από την τσέπη μου και αν εγκριθεί θα πάρω το 50% πίσω.

Δημοσ.

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά η διορία καταθέσεων προτάσεων για το ΕΣΠΑ έληξε πριν από κάμποσες μέρες.

Σε κανά δυο χρόνια πάλι.

Επίσης, σε αυτό το ΕΣΠΑ εξαιρείται το λιανικό εμπόριο. Μόνο μεταποίηση, τουρισμός και χονδρικό εμπόριο/υπηρεσίες.

Η διαδικάσια έχει ως εξής: Καταθέτεις πρόταση, εάν εγκριθεί την υλοποιείς (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος, ξέρω γω το 80% της πρότασης), μόλις το υλοποιήσεις έρχονται για έλεγχο και εφόσον έχεις κάνει αυτά που είχες δηλώσει ότι θα κάνεις παίρνεις το 50% των χρημάτων της πρότασης που είχες καταθέσει. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια και καταθετήρια τραπεζών ή επιταγές για τα πάντα, προκειμένου να αποδείξεις ότι έχεις αποδώσει το 50%  των χρημάτων από την τσέπη σου. Από τη στιγμή της κατάθεσης της πρότασης μέχρι τη στιγμή που παίρνεις τα λεφτά από το ΕΣΠΑ υπολογίζω πως πρέπει να παρέλθει ένα εννιάμηνο-δεκάμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω.

Αυτά τα γνωρίζω γιατί έχω καταθέσει πρόταση για έργο που έχω ήδη υλοποιήσει με λεφτά από την τσέπη μου και αν εγκριθεί θα πάρω το 50% πίσω.

Πόσα έχωσες;

Δημοσ.

Επίσης τα ποσά που θα εισπράξεις θα φορολογηθούν ως έσοδα, άρα το 50% στην πραγματικότητα είναι 40.

Το μαγικό είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να προεισπράξεις το ποσό της επιχορήγησης.

Αλλά με εγγυητική επιστολή σχεδόν για όλο το ποσό, την οποία για να βγάλεις οι τράπεζες ζητούν διασφαλίσεις (συνήθως ρευστό που να κάθεται σε κάποιο λογαριασμό για όλο το ποσό σχεδόν, ή περιουσία αρκετά μεγαλύτερης αξίας)..

Συν τα διαδικαστικά που είναι μεγάλη ταλαιπώρια και το σύμβουλο που θα πλερώσεις για να τρέχει για αυτά.

Δημοσ.

..δηλαδη ενας ανθρωπος νεος δεν μπορει να λαβει πραγματικη βοηθεια...(αμα ειχα να δωσω χρηματα δεν θα λεγοτανε

"κρατικη βοηθεια" η προσφορα του εσπα).

Πηγα σημερα στον οαεδ κ μου ειπαν πως ουτε το νεο εσπα 2014 ξερουν ποτε θα βγει(το εσπα 2007-2013 εληξε)

ουτε αν θα εμπεριεχει προγραμμα για νεους επειχειρηματιες και λιανικο εμποριο.

Για δανειο ουτε καν το σκεφτομαι διοτι δεν δινουν σε κανεναν(ακομα κ με πιθανη προσημειωση ακινητου). 

Δεν υπαρχει καμια λυση για εναν νεο ανθρωπο να κανει μια νεα αρχη κανοντας κατι δικο του??

Δημοσ.

δηλ.πιστευετε οτι θα ταν σωστο να μπορουσε ο καθενας να ανοιξει ενα μαγαζακι+τα ενοικια του για 1 χρονο για να δοκιμασει την τυχη του?με λεφτα ε.ε. ή τραπεζας?

@kfyros εισαι σιγουρος για φορολογια?εγω νομιζω οτι στην ουσια αυτα πανε σαν δαπανες οποτε παιζει να μην πληρωσεις φπα το 1ο χρονο...

Οι δαπάνες που επιδοτούνται περιλαμβάνουν:

Κτίρια – εγκαταστάσεις, μηχανήματα – εξοπλισμό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό κι εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες.

υ.γ. αλλο οαεδ επιδοτηση και αλλο εσπα.

http://www.ependyseis.gr/sub/nomos4146/n4146.htm δες για ποιο προγραμμα αναφερουν παραταση

μην ρωτας σε οαεδ,δημους κτλ.αυτοι περιμενουν να τους στειλουν φαξ για να μαθουν.εσυ να ρωτας κανα λογιστη ή συμβουλους επιχειρησεων ή ινετ

Δημοσ.

δηλ.πιστευετε οτι θα ταν σωστο να μπορουσε ο καθενας να ανοιξει ενα μαγαζακι+τα ενοικια του για 1 χρονο για να δοκιμασει την τυχη του?με λεφτα ε.ε. ή τραπεζας?

@kfyros εισαι σιγουρος για φορολογια?εγω νομιζω οτι στην ουσια αυτα πανε σαν δαπανες οποτε παιζει να μην πληρωσεις φπα το 1ο χρονο...

δεν ειπα αυτο..αλλα εσυ αυτο ηθελες να καταλαβεις.

Εγω ειπα πως κανονικα θα επρεπε ειτε με το που τους πας το τιμολογιο(εξοφλημενο) να στο πληρωσουν στο ποσοστο που αναλογει, ειτε να σου δωσει εξολοκληρου το ποσο που εχεις ζητησει κ αν σε αμεσο διαστημα δεν το δικαιολογησεις ολο με τιμολογια..ειτε να το επιστρεψεις ειτε να θεωρηθεις καταχραστης κ να σε πανε μεσα.

...και ναι,οι επιδοτησεις ειναι για να δινοτε αμεσα στο κοσμο κ οχι μετα απο ενα - εναμιση χρονο που θα τον εχουν βαλει στο λουκι κ θα εχει χρεωθει με αποτελεσμα ακομα κ να μην υπαρχει πλεον η επιχειρηση που ξεκινησε με τις υποσχεσεισ που του δωσανε οτι θα τον "ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ"

Δημοσ.

σου λενε χ ποσοστο στην αρχη ,μετα απο λιγους μηνες ενα αλλο ποσοστο και μεχρι τους 12-14μηνες ολα

• Like 1
Δημοσ.

σου λενε χ ποσοστο στην αρχη ,μετα απο λιγους μηνες ενα αλλο ποσοστο και μεχρι τους 12-14μηνες ολα

..την εψαξα κ μεσω τραπεζων - ΕΤΕΑΝ,  μεσω προγραμματων (για νεους επιχειρηματιες-λιανικο..) κανεις δεν δινει λεφτα ουτε με τη μορφη χαμηλοτοκου δανειου...λογικο για την εποχη δεν λεω! ας γινουμε μια νεα βουλγαρια που ολοι θα δουλευουν για λιγους κ για λιγα(κανενα 15αρι ευρο το δεκαωρο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...