Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν το όριο των 250 ευρώ ισχύει ανά λογαριασμό ή για το σύνολο των λογαριασμών του φορολογουμένου και εάν όντως θα πρέπει να τους δηλώσουμε στο Ε1 ή θα στείλουν τα στοιχεία οι τράπεζες στις εφορίες.

Επίσης δεν έχω καταλάβει πού θα πρέπει να δηλωθούν φέτος τα αγροτεμάχια... Και στο Ε1 εκτός του Ε9?

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Δεν εχει κυκλοφορήσει εγκύκλιος ή απόφαση για το θέμα των τόκων αλλά από τις δηλώσεις του Θεοχάρη προκύπτει ότι αφορά στο σύνολο των τόκων σε όλους τους λογαριασμούς. Και, βέβαια, παίζει πάλι το θέμα εάν θα τους γράψει ένας από τους συνδικαιούχους ή θα μοιραστούν αναλογικά στους συνδικαιούχους.

Το ΣΚ δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες θα δώσουν τα στοιχεία στη ΓΓΠΣ και προσπαθούν να τα πάρουν και τις μικρότερες αλλά εγώ πήγα σχεδόν σε όσες έχω λογαριασμό, πήρα τις βεβαιώσεις και με έκπληξη διαπίστωσα ότι το συνολικό ποσό από τους τόκους δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ χωρίς να τα μοιράσω στους συνδιακιούχους. Και αυτό γιατί τα επιτόκια έχουν πέσει δραματικά. Γενικά, πιστεύω ότι το θέμα αυτό αποδείχτηκε άλλη μια κουταμάρα των υπεύθυνων γιατί αυτοί που θα δηλώσουν τόκους πάνω από 250 ευρώ θα είναι πολύ λίγοι.

Και το θέμα των αγροτεμαχίων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει σχέση με τη φορολογική δήλωση. Αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι έχουν υποβάλει Ε9 παλαιότερα είναι ότι πρέπει να ξανακοιτάξουν τη δήλωσή τους, αν χρειάζεται να διορθωθεί κάποιο στοιχείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...