Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα και ένα hijack σε παρεμφερές thread αλλά χάθηκε, οπότε ας το κάνω πιο επίσημο μιας και καίγομαι.

Λοιπόν, laptop Acer Aspire, 3-4 ετών. Το έκλεισα κανονικά το βράδυ (shut down) και από τότε, όταν ανάβει, η οθόνη μένει μαύρη και τα LED που φωτίζουν τις ενδείξεις σκληρού, wifi κτλ επίσης δεν ανάβουν. Ανεμιστήρια, CD κτλ ακούγονται να δουλεύουν.

(Τελευταία μου έβγαζε ένδειξη ότι η μπαταρία θέλει αντικατάσταση, γι' αυτό το δούλευα πάντα με τον φορτιστή (και τη μπαταρία) επάνω.

Μόνη της η μπαταρία θα κρατούσε κάνα μισάωρο max πριν πεθάνει.)

Δοκίμασα να το αφήσω εκτός ρεύματος/μπαταρίας για ώρες, τίποτα. Η συμπεριφορά είναι η ίδια ανεξαρτήτως πηγής τροφοδοσίας.

Τι φταίει, που το φτιάχνω και πόσο θα κοστίσει;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασε μια εξωτερική οθόνη επανω να δεις αν εχει εικόνα , αν παρεις εικόνα μαλλον η οθόνη εχει καποιο πρόβλημα ισως να μην εχει καει τελείως αλλα να μην κανει καπου καλα επαφή μεσα η να εχει κουνηθεί τιποτα.

Το λεω γιατι και εμενα η δικιά μου παρουσίασε πρόβλημα την κουνάω πανω κατω και ανάβει , δοκίμασε ομως την εξωτερική οθόνη μηπως ειναι καμια κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

@iniohos, όχι, δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη.

@SPANK, θα το τσεκάρω αυτό, αν και επειδή ούτε τα λαμπάκια δίνουν (που είναι στο "σώμα" του laptop) και επειδή το έλυσα και τσέκαρα συνδέσεις κτλ, υποψιάζομαι πως δεν είναι αυτό. Κάτι πέτυχα ψάχνοντας περί "power brick" και απ' ό,τι κατάλαβα είναι το αντίστοιχο "τροφοδοτικό" των laptop, αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να εξακριβώσω πως είναι αυτό. Θα τη ρίξω σε άλλη οθόνη και θα δω παρ' όλα αυτά.

Δημοσ.

Κανένα φωτάκι δεν ανάβει Lucifer ή ανάβει το power και δεν ανάβουν τα υπόλοιπα; 

Αν δεν ανάβει κανένα μέτρησε με τη σειρά το power supply σου και το power jack μην τυχόν κάποιο από αυτά είναι καμμένα. Το κάνεις με πολύμετρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανάβει το power και δεν ανάβουν τα υπόλοιπα, καθώς και το λαμπάκι στην κάτω μεριά του λαπτοπ που δείχνει ότι είναι στην πρίζα ή ότι λειτουργεί μόνο με μπαταρία.

Δημοσ.

Αφού το έλυσες, μήπως σκέφτηκες να κάνεις και ένα bios reset; 

Αν δεν το έχεις κάνει κάνε το. Αλλιώς δοκίμασε με άλλες μνήμες (μπας και) και αν δεν... ώρα για μετακόμιση 

Έχεις δοκιμάσει να το ανοίξεις και με μπαταρία (στο ρεύμα) πάνω και χωρίς, έτσι; (ξέρω τι είπες απλά επιβεβαίωση).

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, μόνο μπαταρία, μόνο ρεύμα, και μπαταρία και ρεύμα... Όλα.

BIOS reset πώς κάνω;

Με τις μνήμες έπαιξα, αλλά δεν είδα χαΐρι.

Δημοσ.

Ωπ ωπ... την μπαταρία που είναι πάνω στην μητρική εννοούσα έτσι....

Όχι την μπαταρία του λαπτοπ

Δημοσ.

αφου δεν βλεπει καν το post, ή η καρτα γραφικων παρεδωσε πνευμα ή κατι τρεχει με την μητρικη.

Αφου δεν περνει ενδειξη λειτουργιας για δισκο κλπ , ενισχυεται η αποψη πως κατι τρεχει με την μητρικη.

Αφου κανει το ιδιο με και χωρις την μπαταρια, ενισχυεται η αποψη πως κατι τρεχει με την μητρικη.

Αρα, μενει να μετρησει ρευματα (και στην μητρικη και στο φορτιστη) για να δουμε τι δεν δουλευει σωστα.

Γνωμη μου ολα αυτα....

Δημοσ.

Και είναι σωστή. Απλά περιμένουμε να μας πει τι έγινε με την μπαταρία πριν του πούμε... τα καλά νέα :P 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...