Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα κανεις δηλωση και θα δηλώσεις μόνο το αυτοκίνητο και ότι εισόδημα δεν έχεις. Αλλά περιμένες απαντήσεις και από άλλους για σιγουριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση επειδή έχεις αυτ/το αλλά εάν δεν έχεις εισόδημα θα φορολογηθείς με τα τεκμήρια του αυτ/του και της διαβίωσής σου (3000).

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

φιλε μακφιλ τι εννοεις τεκμηριο διαβιωσης και αυτοκινητου?
ενα αυτοκινητο εχω 1400 του 1999 και μενω στη πατρα ειμαι φοιτητης και διαμενω σε σπιτι που ανηκει στους δικους μου?
σε γενικες γραμμες τι βλεπεις?

Δημοσ.

Από όσα γνωρίζω, το αυτ/το είναι αυτό που σε υποχρεώνει για φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα του ότι είσαι φοιτητής και, πιθανά, προστατευόμενο μέλος, αν και δεν το διευκρινίζεις.

Νομίζω ότι πρέπει να το επιβεβαιώσεις με κάποιον αρμόδιο (λογιστή ή εφοριακό), και εάν ΝΑΙ, θα συμπληρώσεις τα κουτάκια για το αυτ/το και στην τελευταία σελίδα θα συμπληρώσεις ότι φιλοξενείσαι στο σπίτι του ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένεις (με το ΑΦΜ του).

Δημοσ.

1400;

Τεκμήριο αυτοκίνητου 5200

Τεκμήριο διαβίωσης άγαμος 3000(έγγαμος 5000)

έχεις τίποτα άλλο στο όνομα σου;;κανα τετραγωνικό;

Πάμε στα 8200

το 25% του ποσού σε αποδείξεις

Φέτος δεν ξέρω αν ισχύσει αυτό με τα δύο αφορολόγητα

πέρυσι ήταν ότι ο φορολογούμενος που γεννήθηκε από 85 και μετά το αφορολόγητο ήταν 9000

και οι υπόλοιποι 5000 αφορολόγητο

δηλαδή αν είσαι πάνω από 30 θα φορολογηθείς τα 3200

Δημοσ.

Πάνω απο 18ετών είσαι υποχρεωμένος σε δήλωση, ακόμα κι αν δεν έχεις εισοδήματα ή περιουσία.

Φίλε, όταν λες οτι έχεις αυτοκίνητο, εννοείς οτι η άδεια είναι στο όνομά σου; Αν ναι, τότε πρέπει να το δηλώσεις και μετράει ως τεκμήριο διαβίωσης. Επειδή είναι παλιό, άνω της 10ετίας, έχει τεκμήριο σχεδόν 2000€, οπότε μαζί με το διαβίωσης (3000€) πάμε στα 5000€. 

Θα φορολογηθείς βάση αυτών, αλλά για το '12, το αφορολόγητο ήταν στα 5000 και στα 7000(?) για κάτω των 30ετών.

Όπως και να έχει, δεν θα πληρώσεις κάτι, εφόσον βέβαια προσκομίσεις το απαραίτητο ποσό των αποδείξεων.

Δημοσ.

αν έχεις αγοράσει αυτοκίνητο είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δήλωση.

αν δεν έχεις εισοδήματα πάνω από κάποιο ποσό , και δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία
και είσαι 18 χρονών ΔΕΝ υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση.

Το αλλάξανε.

Υποχρεούσαι να πάρεις ΑΦΜ όμως.

Τα τεκμήρια ισχύουν αθροιστικά . 
3500 τεκμήριο διαβίωσης (ακόμα και για άστεγους),

αν έχεις αυτοκίνητο συν (ανάλογα αξία και παλαιότητα),

αν έχεις σπίτι συν (ανάλογα αντικειμενική αξία),
αν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία συν...

Και υπολογίζουν πόσα πρέπει να δηλώνεις βάσει αυτών. Αν δηλώνεις πολύ λιγότερα σε ψάχνουν.

Σου κλάνουν τα αρχ.... βασικά, γιατί είναι παράλογα τα τεκμήρια που έχουν υπολογίσει..

Θα γίνουν εκατομύρια ενστάσεις στις ΔΟΥ αν βγουν πρόστιμα κλπ., θα μπλοκάρουν τελείως τα πάντα μέχρι να εξεταστούν και στο τέλος θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό.

Μοναδικός σταθμός πριν την απόλυτη εξαθλίωση είναι τα λεφτά που μαζεύουν από τη δεη και τα ακίνητα.

Όταν ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει ούτε αυτά θα ξεκινήσουν τα γλέντια.

Δημοσ.

Άσχετα αν ξεπερνάς το αφορολόγητο με τα τεκμήρια, αν η αγορά του αυτοκινήτου έγινε φέτος θα πρέπει να δικαιολογήσεις τα χρήματα που έδωσες για την απόκτησή του, νομίζω.

Δημοσ.

Αν ο φορολογουμενος ειναι 19 χρονων,φοιτητης,χωρις εισοδημα,μονο τοκους απο λογαριασμο τραπεζας ο οποιος ειναι κοινος και οι οποιοι δεν ξεπερνανε τα 150 ευρω,χωρις περιουσιακα στοιχεια στο ονομα του αλλα μεχρι τωρα ηταν προστατευομενο μελος στην δηλωση των γονιων του,υποχρεουται  να κανει δηλωση ?

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν η εγκατασταση Ηλιακου θερμοσιφωνα ειναι δαπανη που μπορει να χρησιμοποιηθει για αφαιρεση φορου???

Ακουσα για φωτοβολταϊκα κ.τ.λ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...