Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα! 
Αγορασα σημερα ενα τροφοδοτικο της coolermaster απο το eshop.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806221&sid=1

Το εγκατεστησα στο μηχανημα κατα τις 3.30 το μεσημερι και τωρα το βραδακι μετα τις 10 αρχισε να κανει ενα θορυβο μεσα απο το τροφοδοτικο! Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα συνδεσα ενα 3ο σκληρο στο μηχανημα και μετα αρχισε να κανει θορυβο! Να σημειωθει οτι εχω ups που υποστηριζει 720W.

Υ.Γ

Το τροφοδοτικο το εχω με τον ανεμηστηρα προς τα κατω στο coolermaster HAF X 942.
Ελπιζω να μην φταιει αυτο! 

Τι αλλο ομως μπορει να φταιει για τον θορυβο;; το προηγουμενο ενα deer 600w των 20ευρω δεν εκανε τιποτα!!  :mellow:

Δημοσ.

σημερα το πηρα!! ολοκαινουργιο! 

φυσικα και εχει! 5 χρονια

αλλα εχω και την doa 7 ημερων του eshop! αλλα θελω να δω μηπως μπορεσω να αποφυγω να το παω πισω!

Δημοσ.

Οχι δεν εχει σημασία που έβαλες και αλλο δίσκο και γενικα συσκευές οσο αφορά τον θόρυβο, δηλαδή αν βγάλεις τον δίσκο απο πανω σταματάει ο θόρυβος ?.

Μήπως ακουμπάει τιποτα επανω στο τροφοδοτικό κανει σαν να τρίζει τετοιο θόρυβο δηλαδή ;

Δημοσ.

οχι! οταν το εβγαλα συνεχιζονταν ο θορυβος! πριν ομως σταματησε! ενα τζζζζζ ακουγεται μεσα απο το τροφοδοτικο! πιθανοτατα  καποιο απο τα παθητικα στοιχεια (πυκνωτης ή κατι τετοιο). 

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αυτό το τσιτσίρισμα που ακούς, είναι μάλλον coil whine.

Είναι ένα φαινόμενο που βασίζεται στις δυνάμεις Laplace

που αναπτύσονται μεταξύ ρευματοφόρων "αγωγών", όταν αυτοί είναι πολύ κοντά.

Συμβαίνει κυρίως σε πηνία (εξού και το όνομα), αλλά δεν "αποφεύγει" και τους πυκνωτές,

ιδιαίτερα όταν υπάρχουν "ζόρια"!

Για να αντιμετωπιστεί, οι αγωγοί αυτοί είναι συγκολλημένοι μεταξύ τους -μηχανικά- με ισχυρές κόλλες, 

αλλά μερικές φορές, δε "δένει το παστίτσιο" και........... "αρχίζει η γκρίνια"!!

Άκου τον ηχο απο μερικά βίντεο που σου βάζω, μπορεί καποιος να μοιάζει.

http://www.youtube.com/watch?v=GO71tx8Cl9Q

http://www.youtube.com/watch?v=2HxFBHdtvGI

Όπως και να έχει αυτό που ήδη σου προτάθηκε , είναι η πιο λογική λύση:

RMA !!!!

Καλή συνέχεια!

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ο θορυβος εμοιαζε με αυτον απο το 1ο video! Αλλα σταματησε να τον κανει;;; τι γινεται;;; :wacko:

Έδεσε το παστίτσιο.. :P  παρακολούθησε το και αν έχεις ξανά το παραμικρό πρόβλημα κανε χρήση DOA

• Like 1
Δημοσ.

Το coil whine, που στην ουσία είναι ένας συντονισμός κάποιας RLC διάταξης, "τυχαίνει" σε κάποιο load της συσκευής.

Σε άλλους σκούζει στο idle, σε άλλους όταν η κάρτα γραφικών τραβάει πολύ current, σε άλλους όταν σύστημα είναι κλειστό (5VSB)! Γενικά δεν υπάρχει κανόνας. Πιθανότατα πριν βάλεις αυτόν το σκληρό δεν "πετύχαινες" το μαγικό φορτίο που απαιτεί το δικό σου τροφοδοτικό για να τραγουδήσεις.

Όπως και να 'χει εγώ θα το άλλαζα. Το coil whine με τρελαίνει και θέλω να δολοφονήσω αθώα βρέφη, μετά από λίγο...

• Like 3
Δημοσ.

Όπως και να 'χει εγώ θα το άλλαζα. Το coil whine με τρελαίνει και θέλω να δολοφονήσω αθώα βρέφη, μετά από λίγο...

Ηρώδη !!!!!!!!!!!!!!!! :P

• Like 1
Δημοσ.

@Red Devil

Γενικά όχι - μπορεί να σκούζει 10 χρόνια και να δουλεύει μια χαρά. Επίσης επειδή μιλάμε για χιλιοστά, μπορεί μετά από ένα καλό ζέσταμα να πάψει να σκούζει.

Από την άλλη όπου κάπου έχουμε κολλήσεις και συντονισμούς, οι πιθανότητες για μια κόλληση να σπάσει είναι αυξημένη.

Κοντολογίς, όχι, το ότι ακούς coil whine δεν σημάνει ότι κάτι θα χαλάσει λόγω αυτού, αλλά δεν είναι και κάτι εξαιρετικά ελπιδοφόρο :)

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι αντικατασταση με αλλο ιδιο ή πιστωση των χρηματων και αγορα αλλου;; 
Παρεπιπτωντος το φτωχικο μου (συστημα) ειναι 
mb:gigabyte g31m-s2l

cpu:intel core 2 quad q9400

ram:4GB OCZ 1066MHz

gpu:msi gtx 460 oc

και μετα 2 οπτικα και 2 δισκοι(ενας 320WD 3,5 και ενας toshiba 500GB 2,5).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...