Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα σχετικα παλιό συστημα και θέλω σιγά σιγά να μπω στην διαδικασία να τον αναβαθμισω λίγο.

Η χρηση που κάνω είναι σερφαρισμα στο νετ, word, excel και ταινίες.

Σχετικα απλή χρήση.

Το υπάρχον συστημα αυτήν την στιγμη έχει τα παρακατω,

Κάρτα γραφικών Gigabyte Geforce 9600GT cuda GV-NX96T512H-P 512MB PCI-E

Μητρική κάρτα Gigabyte GA-G31M-S2L

Επεξεργαστη intel core 2 quad core Q8200 2,33GHZ LGA755 1333FSB.

Επίσης δυο σκληρούς δίσκους των 640GB.

Απο τα παραπανω θα κρατήσω τους σκληρούς δισκους, τον επεξεργαστη και την κάρτα γραφικων .

Και πάμε τώρα σε αυτά που θα χρειαστω,

Το κουτί θα ήθελα να είναι όσο πιο μικρο και συμαζεμένο γίνεται, έχω δει το fractal design mini define στα 80€.

Επίσης θα αγοραστεί ένας samsung ssd 120GB.

Θα χρειαστω μια μητρική, μνήμες Ραμ κατα προτίμηση στα 8GB και τροφοδοτικό.

Η οθόνη που εχω βρει είναι η lg IPS277L.

Θα ήθελα την γνώμη σας για τα υπολοιπα κομματια και αν είναι εντάξει αυτά που έχω δηλαδή αν θα ταιριάξουν;

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα καλυτερα θα ηυταν να το δωσεις το σετακι, ρωτα και στην αντιστοιχη κατηγορια ποσο θα μπορουσες να τα δωσεις μαζι ή ξεχωριστα και μετα με το ποσο που θα συγκεντρωσεις και λεγοντας μας ποσα ακομη θα βαλεις να κανουμε καποιες προτασεις.

Δημοσ.

Ναι ξέχασα να αναφέρω το ποσό που θέλω να διαθέσω!

Περίπου στα 250-300 ευρώ χωρίς την αγορά της οθόνης.

Το σετακι του επεξεργαστή-κάρτας γραφικών με καλύπτει προς το παρόν για τις εργασίες που κάνω, βέβαια μελλοντικά θα αλλάζουν και αυτά.

Αν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας του επεξεργαστή τότε θα μπορούσε να μπει και ένας φθηνός Intel I3 σε συνεργασία με την ήδη υπάρχουσα κάρτα γραφικών.

Το βλέπουμε και αυτό εφόσον μπορεί να είναι μέσα στο χρηματικό ποσό που θα διαθέσω.

Τα κομμάτια μπορούν να αγοραστούν ξέχωρα το καθένα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αυτο που με ενδιαφέρει είναι το μέγεθος του κουτιού να είναι μικρό και συμμαζεμενο. Και επίσης δεν γνωρίζω ποια μητρική, τροφοδοτικο και μνήμες ραμ να βάλω.

Δημοσ.

Λοιπον μια μητρικη σαν αυτη 62 ευρω και δεχετε μεχρι 8gb ddr3, αυτες τις μνημες στα 63 ευρω και ενα τροφοδοτικο σαν αυτο στα 41 ευρω μας κανουν γυρω στα 150 ευρω συν περιπου 15 ευρω μεταφορικα αν δεν εισαι Θεσσαλονικη γυρω στα 165 ευρω.

Βεβαια υπαρχουν και μητρικες 61 ευρω που υποστηριζουν και ddr2 οπως αυτες που εχεις τωρα  και ενα σετακι 4gb κοστιζει περιπου 65 ευρω.

Και παλι πιστευω πως δινοντας το πισι που εχεις τωρα συν τα 250 που λες θα κανεις ενα πολυ καλυτερο και συναμα νεο μηχανημα.

Το Fractal που το ειδες τοσο? Στο skroutz η χαμηλοτερη τιμη ειναι 96.2 ευρω!

Θα μπορουσες να δεις αυτο το κουτι στα 63 ευρω ή αυτο στα 80 ευρω.

Συνολο με τα υπολοιπα και 30 ευρω μεταφορικα λογω κουτιου 230 περιπου με το πρωτο κουτι και 245 ευρω περιπου με το 2ο!

Δημοσ.

Βασικα καλη λυση το να πουλησεις το υπαρχον συστηματακι σου και να πας σε κατι πιο καιναουργιο και φθηνο... Ομως επιλογη σου καθαρα... τωρα για την παραπανω λυση δεν μπορω να σου πω μιας και αυτα που μου λες εμενα μου μιαζουν αρχαιολογικα... Στο μυαλο μου εχω το συστημα σου πολυ απλο μιας και δεν κανεις τιποτα τρελο με αυτο... οποτα ακολουθα καλυτερα αυτο το μονοπατι.

Δημοσ.

Όπως έγραψα παραπανω το ηδη υπάρχον συστημα καλύπτει τις αναγκες μου αυτήν την στιγμή.

Θα γίνει αγορά μιας οθόνης 27 ιτνσων, καινούργιου κουτιού και τροφοδοτικου.

Η απορία μου είναι αν το ηδη υπάρχον συστημα που ηδη έχω μπορεί να κουμπωσει στο κουτί της fractal design define mini;

Η χρηση που κάνω είναι σερφαρισμα στο νετ,word,excel και καμια ταινία, οποτε δεν νομιζω πως χρειάζομαι ενα πιο δυνατό σύστημα, απλα το τροφοδοτικό έχει αρχίσει και κανει κάτι θορύβους, το κουτί είναι ψιλοσπασμενο και θα ήθελα την άνεση μιας μεγαλης οθόνης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...