shine Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 αυτή τη στιγμή υπάρχει απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έστω ότι ένας έχει στο όνομα του το 30% ενός σπιτιού, το 30% ενός άλλου και το 30% ενός τρίτου. σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; θεωρείται ότι έχει 3 σπίτια;
Apoll Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Πιθανόν ναι αν και σε αυτό που μένει είναι πρώτη κατοικία. Και ερωτώ εγώ, τα άλλα 66% των σπιτιών τα μοιράζεσαι με τα ίδια άτομα; Αν ναι, γιατί δεν κάνετε συμμάζεμα ώστε να έχετε ο καθένας από ένα ολόκληρο σπίτι; Φυσικά καλύπτωντας τα έξοδα απο τις διαφορετικές αξίες τα οποία αυτά έχουν;
shine Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 ίδια άτομα άτομα ναι. στην παρούσα φάση δε μπορεί να γίνει συμμάζεμα διότι το ένα σπίτι είναι καλό, το άλλο γκαρσονιέρα και το τρίτο θέλει σοβαρές επισκευές για να κατοικηθεί. οπότε πρέπει να καλυφθούν οι αξίες. πράγμα αδύνατο προς το παρόν. βασικά είναι μπέρδεμα και αναρωτιόμουν αν το να έχεις ποσοστά από περισσότερα σπίτια που στην ουσία αν τα συγκεντρώσεις δε συμπληρώνει καν ένα ολόκληρο σπίτι, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. έστω ότι γίνεται δηλαδή μια στραβή. θα μπορούσαν να μου κατασχεθούν τα μερίδια μου από τα 2; αν μείνω με το 30% (λιγότερο βασικά) δεν είναι καν σπίτι. δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα τέτοιας φύσεως απλά δε ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Apoll Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να του καθήσει κάποιου να κάνει και πόσο θα το τραβήξει. Μερίδια όχι, αλλά το σπίτι ολόκληρο για δικά σου χρέη ίσως. Και οι άλλοι δύο πέρνουν @@ και εσύ τους τραβάς κάτω κατατρέφοντας τις περιουσίες τους. Ιδίως αν μοιράζεστε 3 σπίτια 3 ίδια άτομα με ισόποσα μερίδια Συνέβει μέσα δεκαετίας του 90 στα ξαδέρφια μου. 4 άτομα μοιράζονταν 3 σπίτια. Ο ένας με το χρηματηστήριο έχασε εκατομμύρια δραχμές. Μπήκαν οι τράπεζες μέσα και ξέσκισαν και τους άλλους 3 που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Και λόγο του ότι τα περιουσιακά στοιχία το ενός μπήκαν για "καθάρισμα", ούτε τα σπίτια μπορούσαν να πουλήσουν ώστε να καλύψουν τον αδελφό τους, ούτε δάνεια να πάρουν (ή υποθήκη) λόγο αυτού, και στο τέλος η τράπεζες τους πήραν το ένα σπίτι. (γιατί δεν ήταν πρώτη κατοικία του τύπου που χρωστούσε, που έμενε σε άλλο σπίτι με ενοίκιο). Όταν έφυγα το 2003 από την Ελλάδα, ακόμα πάλευαν στα δικαστήρια για να μην χάσουν και το 2ο σπίτι.
shine Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Πως μπορούν να κατάσχουν ολόκληρο το σπίτι από τη στιγμή που δεν ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτόν που χρωστάει δε το καταλαβαίνω. εκτός αν αντι να του πάρουν τα μερίδια απ όλα τα σπίτια κανονίστηκε ώστε να πάρουν 1 ολόκληρο πρώτη κατοικία θεωρείται αποκλειστικά αυτή που μένεις; δηλαδή αν εγώ έχω ένα σπίτι και μένω σε άλλο με ενοίκιο μπορούν να μου το κατασχέσουν (το δικό μου) ενώ αν έμενα στο δικό μου όχι; νόμιζα ότι αν έχεις 1 μόνο σπίτι θεωρείται πρώτη κατοικία ασχέτως αν δε μένεις σε αυτό
makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Πιστεύω ότι τόσο σοβαρά θέματα δεν συζητιούνται σε forum και μάλιστα σε ένα τεχνολογικό, όπως το insomnia. Πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς για να πάρεις υπεύθυνες απαντήσεις.
z4rx07 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Η κατάσταση στην περίπτωσή σου ειναι μπερδεμενη, μιλα με κανα δικηγορο ή την νομική υπηρεσία του τραπεζικού ιδρύματος.
shine Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα. ούτε υπάρχει κάποιο χρέος από κανέναν μας ώστε να με ανησυχεί. απλά είχα αυτή την απορία καθώς διάβαζα κάτι οικονομικές ειδήσεις,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα