biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Θες Link με Mikrotik, ιστό 4m, Feeder 5ghz, sat dish 80cm, καλώδιο lmr 400, γείωση.Θες 2 κόμβους με αυτά τα υλικά. Κάτι που ειναι δυσκολο να κανεις άμα δεν ξέρεις. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Ψιλοσωστη ηταν η επιλογη των 5ριων εφοσον εκανες link τετοιυ τυπου, αν και για τετοια χρηση θα απεφευγα την tplink. Απο κει και περα το 7510 που εχεις στο ξενοδοχειο πρεπει να ενωθει με καποιο καλο ρουτερ που θα τροφοδοτει το/τα ap 2.4ghz . Σε ρουτερ προτιμησε καποιο mikrotik και σε ap προτιμησε για εξωτερικο χωρο ubnt nanostations m2/m2 loco και για εσωτερικο χωρο ubnt unifi. 1
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Midi εάν έχεις κάποιο link να μου δώσεις θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! (τόσο για την λύση του ap με αντιδιαμετρική εκπομπή όσο και για το ρούτερ).Το ρουτεράκι,τέλος,σκέφτομαι να το συνδέσω στο πρώτο AP,στο σπίτι όπου υπάρχει και η σύνδεση στο ιντερνετ. Έντιτ:Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες.Δηλαδή το 5ghz δεν μπόρει να συνδεθεί κατευθείαν ενσύρματα με το AP των 2,4;Απαιτείται η ύπαρξη ρούτερ ενδιάμεσα;
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 χονδρικά για κάθε κόμβο θες 500 euro άρα 1000 για 2 + ότι πάρει ο τεχνικός
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Οταν λες αντιδιαμετρικη εκπομπη τι ακριβως εννοεις? Το ενα να δειχνει πχ Βορρα και το αλλο στο Νοτο? Σε αυτην την περιπτωση θες 2 AP 2.4ghz τυπου panel κατα προτιμηση! Επισης τι χωρο θες να καλυψεις (εκταση, εμποδια, τοιχοι κλπ?). Και τελος για τι ογκο ταυτοχρονων clients κατα Μ.Ο μιλαμε? 20-100-400? Εχει τεραστια διαφορα. Το ρουτερ το προτεινα γιατι σου δινει καταρχην ~4 εξοδους LAN (αρα μπορεις να στειλεις καλωδια σε οποια σημεια χρειαζονται AP 2.4) και δευτερον σου δημιουργει ενα νεο ξεχωριστο dedicated δικτυο/dhcp για το ξενοδοχειο, ημιανεξαρτητο απο το βασικο δικτυο. Συν το οτι (αναλογως του τι θα αγορασεις) παιρνεις μια σειρα απο options, οπως firewalling, QoS που ζητησες, logging κλπ. Γενικα θες ενα main router για τον χωρο του ξενοδοχειου αν και το 2ο NAT δεν ειναι οτι καλυτερο. Ειναι σιγουρα καλυτερο ομως απο το να φορτωσεις ξενοδοχειο σε ISP router!
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Router θα ειναι ο κυριο Mikrotik που θα ειναι πανω το internet δεν χρειαζετε αλλο
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Η έκταση που θέλω να καλύψω είναι επίπεδη,ανευ εμποδίων(εκτός απο λίγα δέντρα) και δε με απασχολεί να καλυφθεί και ολόκληρη(όσο περισσότερο καλύψει,τόσο το καλύτερο).Απλά υπάρχουν 2-3 κατοικίες πίσω απο το σημείο που θα μπεί το AP που θα ήθελα με ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος να τις καλύψω και αυτές(για να έχουν οι άνθρωποι μια σύνδεση στο διαδίκτυο,κρίμα είναι αφού έχω μπει έτσι και αλλιώς στο κόπο και στα έξοδα). Επομένως για να κάνω μια νοητή σούμα: Προτείνεις 2 ρούτερ,ένα tplink στα 5ghz (που χρειάζομαι για να φέρω το δίκτυο στο ξενοδοχείο) και για το τελευταίο AP στα 2,4? Απλά (και το ξέρω οτι ίσως να ζητάω πολλά) μπορείς να μου δώσεις κανα σύνδεσμο να κατατοπιστώ? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Τώρα είδα τις υπόλοιπες ερωτήσεις.Για clients το εύρος που υπολογίζω είναι 25-50.
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Aπό ότι βλέπω δεν εxεις καταλάβει πως χρειάζεται σοβαρός εξοπλισμός για 8km P2P Link. Τα TP-Link και οτιδήποτε σαν το TP-LINK δεν κάνει ούτε σε σπίτι να το βάλεις.Χρειάζεσε: Mikrotik η ubuquiti, ιστό 4m, Feeder 5ghz, sat dish 80cm, καλώδιο lmr 400, γείωση. 1
Coddoc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Biomecanoid καταλαβαίνω οτι χρειάζεται άλλος εξοπλισμός,πιο ακριβός,πιο σοβαρός,πες το όπως θες.Απο 'κει και πέρα μπορείς να με βοηθήσεις με τον υπάρχοντα εξοπλισμό; α)Όχι,το καταλαβαίνω,θεώρεις οτι δεν πρόκεται να δουλέψει,οτι κακώς μπήκα στη διαδικασία να το στήσω χωρίς να ξέρω,κτλπ.Σεβαστό, β)Ναι και προσπαθείς να με βοηθήσεις με την ήδη υπάρχουσα σύνθεση. Την λύση των χιλίων ευρώ και,την είχα δέχθει σαν προσφόρα και την απέρριψα ελλείψει χρημάτων. Το να μου επισημαίνεις κάθε τρεις και λίγο οτι η λύση/σύνθεση μου δεν είναι δόκιμη και αποτελεσματική όπως καταλαβαίνεις δεν βγάζει πουθενά. Σ'ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και τις απαντήσεις σου αλλα η κατάσταση δυστύχως έχει όπως ήδη την έχω περιγράψει.
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 O υπάρχουν εξοπλισμός δεν σώζεται αποκλείεται να δουλέψει και να υποστήριξη ολόκληρο ξενοδοχείο. Δεν κερδίζω κάτι που στο λέω ούτε ποσοστά περνώ από την Mikrotik και την ubiquiti. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα βρείς ένα πιο σωστό δρόμο. Aδικα ο κόπος σου και ο χρόνος που χάνεις + ότι ο πελάτης σου δεν θα μεινει ευχαριστημένος αφού δεν θα δουλέψει ποτε το link. Μπορεί να σου φαίνομαι κακός αλλα έπρεπε να στο πω εσύ θα απογοήτευσης τον πελάτη σου ( δεν ξέρω άμα είναι και δικό σου το hotel ).
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 ασχετα με ολα αυτα αλλα να προτεινω και κατι ακομα.dsl δεν φτανει οκ?καποιο δορυφορικο δεν σου κανει να το βαλεις εκει?δεν ξερω ποσους clients εχεις που θελουν ιντερνετ αλλα ειναι και αυτο μια λυση.ειτε Hellas sat που ειναι του οτε οσο θυμαμαι ειτε tooway που ειναι με forthnet.και νομιζω εχει και η wind κατι.απλα το λεω ασχετα με το θεμα λιγακι
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Tο δορυφορικό δεν λέει γιατί έχει κάποια GB CAP και με πoλλους client το τρως άμεσος.Η δορυφορική ισα ισα φτάνει για ένα άτομο άντε μια οικογένεια. 1
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Tο δορυφορικό δεν λέει γιατί έχει κάποια GB CAP και με πoλλους client το τρως άμεσος. Η δορυφορική ισα ισα φτάνει για ένα άτομο άντε μια οικογένεια. ναι εχει πολλα ορια το δορυφορικο για αυτον και τον ρωτησα ποσα ατομα μπαινουν κτλ.ειναι μια λυση αναγκης αμα δεν καταφερει να κανει την αλλη λυση απλα το προτεινα σαν μια τελευταια λυση.καλυτερα εστω και λιγο νετ ετσι παρα καθολου.απλα το αφηνουμε σαν τελευταια λυση
biomecanoid Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δυστυχώς βλέπω πως το Sat internet θα είναι η λύση γιαυτι την περίπτωση εδώ.Αφού δεν υπάρχει χρόνος/χρήμα/διάθεση για σωστό εξοπλιμό και τεχνικό για να γίνει σωστή δουλειά.έχουμε πάρει κιόλας εξοπλισμό που δεν θα χρησιμοποιηθεί, χαμένα λεφτά. Άρα ας πλήρωση Sat ISP να τελειώνει.Τέλειο έργο θα γινόταν φτηνά μονο άμα ήξερες να το κανεις μονος σου, έτσι δεν πλήρωνες τεχνικό και έπαιρνες μια και έξω σωστό εξοπλισμό χωρίς χαμένα λεφτά. Εδώ δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
poulinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2013 και το κακο ειναι οτι πρεπει να περασει και απο ενδιαμεσα access points.
Προτεινόμενες αναρτήσεις