Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Από Σεπτέμβρη πρέπει να βρω διαμέρισμα στην Αθήνα για να μείνω. Προφανώς δεν θα δουλεύω λόγω διαβάσματος αλλά έχω την χρηματική δυνατότητα κατ'εμέ για να ζήσω. Και σκεφτόμουν πως θα μου έβγαινε πολύ πιο φτηνά άμα συγκατοικούσα με κάποιον. Συμφέρει ; Θα βρω το μπελά μου ; Αν όντως αξίζει, πως γίνονται αυτά ; Εννοώ υπάρχει κάποια σελίδα όπου μπαίνουν φοιτητές και ψάχνουν ; Θέλω γνώμες ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Ανάλογα αν σηκώνεις τις οποίες παραξενιές του/της συγκατοικου.

Ενημερωτικά: φιλιες και σχεσεις ετών έχουν χαλασει λογω της συγκατοίκησης.

• Like 2
Δημοσ.

Μελλοντικός φοιτητής;

Δύσκολο πράγμα η συγκατοίκηση. Ακόμα και με φίλο - γνωστό - κοπέλα.

Ο προσωπικός χώρος απαραίτητος.

Οικονομικά όντως σου βγαίνει ελαφρώς πιο φτηνά. Όχι βέβαια μισή τιμή που λένε κάποιοι γιατί άλλο ρεύμα θα καίνε 2 άτομα, άλλο σπίτι θα νοικιάσουν αλλά κερδίζεις ένα 20-25% κατ εμέ.

Αλλά ειλικρινά καλύτερα γκαρσονιέρα και δική σου παρά δυάρι με φίλο και πόσο μάλλον άγνωστο που θα μάθεις τα χούγια - παραξενιές στην πορεία...

Μόνο αν για οικονομικούς λόγους σου είναι εντελώς απαραίτητο κάντο. Για μένα καλύτερα περιόρισε τα έξοδα σου και πάλεψε την να βρεις κάτι φτηνό. Στην οικονομική κρίση σηκώνει πολύ παζάρι. Γενικά ο φοιτητής είναι φιλέτο και κυνηγάν να του φορτώσουν την σαβούρα τους για ακριβό νοίκι. Καλό ψάξιμο, προσοχή στα πάντα (συμβόλαιο, θέρμανση (κατά προτίμηση ατομική), κοινόχρηστα κτλ κτλ)...

Βρες κάτι να σε βολεύει κυρίως στο θέμα της σχολής (να είναι κοντά) καθώς οι συγκοινωνίες ακόμα και για φοιτητές είναι φωτιά...

Το 40άρι που θα δώσεις παραπάνω αν είναι σχετικά "κεντρικό" θα το αποσβένεις κατά πολύ.

Τέλος προτίμησε υψηλούς μεσαίους ορόφους. Έχουν καλή αναλογία ασφάλειας - τιμής.

Στους χαμηλούς γίνεται χαμός από κλοπές (εδώ στον πρώτο μπαίνουν πια από τα μπαλκόνια), και έχουν και καλύτερη θερμομόνωση αφού είσαι κλειστά από κάτω και πάνω.

Και φυσικά με το πετέλαιο στα ύψη διάλεξε ένα με καλά κουφώματα. Ας είναι και του 80 αλλά να έχει θερμομώνωση σωστή αλλιώς σε βλέπω να σου βγαίνει χρυσάφι η θέρμανση.

Είναι γενικά μερικά που πας να κάνεις οικονομία και το πληρώνεις πολλαπλάσιο το 10ευρώ που θα γλυτώσεις.

-Όχι ισόγειο/πρώτο

-Ατομική θέρμανση

-Φτηνά κοινόχρηστα

-Καλή μόνωση

-Κεντρικό σημείο

ΆΝτε με το καλό ;-)

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ στο να βρεις καλύτερα μια γκαρσονιέρα μόνος σου. Με 150€ σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη βρίσκεις και με 20-30€ πιο κάτω σε επαρχιακές. Με συγκάτοικο αναγακαστικά θα νοικιάσεις σπίτι άνω των 50τ.μ δηλαδή ενοίκιο άνω των 250€ δηλαδή θα δίνεις 125€. Αν γι αυτά τα 25€ είσαι διατεθημένος να ανεχτείς τις παραξενιές του άλλου, να μην έχεις τον αποκλειστικά δικό σου χώρο, να χωρίζετε τα φαγητά στο ψυγείο και άλλα τέτοια τότε πάω πάσο. Προσωπικά δεν θα το άντεχα.

Όσο για τη θέρμανση ΜΟΝΟ ατομική και κατ εμέ όχι φυσικό αέριο, θα χεις κάθε μήνα ένα σταθερό πάγιο που θα σου κοστίσει αρκετά. Για τους ορόφους διαφωνώ όσον αφορά την ασφάλεια, σε 5ο όροφο ήμουν, τη μια μπήκαν και τη 2η δεν τα κατάφεραν, σίγουρα όμως όχι 1ο που έχει χαμηλά μπαλκόνια. Επίσης απέφυγε τελευταίο όροφο με πλάκα, το καλοκαίρι θα γίνεται φούρνος.

Δημοσ.

Τα παιδιά στα είπαν όλα.

Αν θέλεις να συγκατοικήσεις ομως, υπάρχουν λύσεις.

Μπες σε φοιτητικό στέκι και βάλε αγγελία.

Με την οικονομική κρίση, χιλιάδες φοιτητές έχουν ανάγκη συγκάτοικου για να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμους και στα ενοίκια.

Φυσικά θα πάρεις ένα σπίτι πάνω απο 50 τετραγωνικά με 2 υπνοδωμάτια ή με υπνοδωματιο και σαλόνι το οποίο θα κάνεις δωμάτιο.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις εξ αρχης με όποιον μιλησεις τα οικονομικά ζητήματα, το θέμα καθαριότητας, μαγειρέματος (εκτός αν ο καθένας μαγειρευει για τη πάρτυ του), ψωνια (ψυγείο κτλ), φασαρίας (κοινός δε μπορει ο άλλος να κάνει πάρτυ όποτε γουστάρει ή να ακους βογκητά, ενώ έχεις εξεταστική).

Θα σου έλεγα να το κάνεις μόνος σου (να συναντηθείς και να πάρεις "συνέντευξη", από "υποψηφίους), αλλά επειδή υπάρχουν και πολλοί επιτήδιοι, ισως ειναι καλό να έχεις καποιον μεγαλυτερο μαζί σου (όχι γονιό, αλλά κάποιον αδελφό/η, ξάδελφο, κάποιον ρε παιδι μου που δε θα σε κάνει ρόμπα, αν ο υποψήφιος ειναι γαμώ τα παιδιά, αλλά και που θα σε προστατέψει αν ο τυπος ειναι κανας περίεργος)

Καλή επιτυχία.

Στα δικά μου χρόνια, συγκατοίκησα 2 φορές ενω εργαζόμουν συγχρόνως. Η πρώτη που ειμασταν 3 άτομα δεν στευθηκε με επιτυχία ακριβως επειδη ο ένας ηταν απιστευτα βρομύλος (ο βρομύλος ηταν αυτος που γνωριζα καλά παρεμπιπτόντως). Στη 2η μείναμε με τον άλλο τυπο μαζί και κατά το τριτο έτος, έσκασε μυτη και η πρωτοετής αδελφή του (εκεί στριμωχτήκαμε λιγο, αλλά οικονομικά ήμασταν εξαιρετικά, άσε που η κοπελιά ήταν αστέρι, μαγειρευε, καθάριζε....και πάνω απ όλα?????????ΕΦΕΡΝΕ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ (Ωραίες εποχές μάγκα μου) (για συγκατοίκηση με κοπέλα που εισαι ζευγάρι δε σου κάνω καν αναφορά...εκεί υπάρχουν άλλες παράμετροι)

Δημοσ.

Πωπω πραγματικά σας ευχαριστώ εγκάρδια ! Με βοηθήσατε πολύ !

Θα τα έχω όλα υπόψιν μου ! Εγώ δεν το σκεφτόμουν και τόσο για τα λεφτά αλλά και για καλή παρέα. Τώρα το να μαγειρεύω μόνος μου (ωχ που είναι η μαμά) είναι δύσκολα. Σκεφτόμουν πως με κάποιον/κάποια άλλον θα ήταν πιο ευχάριστα, αλληλοβοήθεια κτλ αλλά μπορεί εγώ να είμαι λίγο ΠΟΛΥ αφελής και να μην γίνονται αυτά. Θα χαμε ο καθένας το δωμάτιο, όποτε έχει ο ένας χρόνο θα ψωνίζε, καινούργιες παρέες κτλ..

Αλλά δεν παίζει αυτό ε ;

Πάντως να στε καλά για τις συμβουλές με τους ορόφους, τη θέρμανση κτλ !

Ας πούμε συγκάτοικο κοπέλα γίνεται αυτό ; Φιλικά ξερωγώ.. Σίγουρα θα μπορούσε να υπάρξει μία καλή ατμόσφαιρα ; Ρίσκο ; Άμα είναι θα διαλέξω με προσοχή. Εύχομαι να μην τον πειράξει το φυτό που έχω στη βεράντα χαχα πλάκα κάνω.

Δημοσ.

Σκεφτόμουν πως με κάποιον/κάποια άλλον θα ήταν πιο ευχάριστα, αλληλοβοήθεια κτλ αλλά μπορεί εγώ να είμαι λίγο ΠΟΛΥ αφελής και να μην γίνονται αυτά. Θα χαμε ο καθένας το δωμάτιο, όποτε έχει ο ένας χρόνο θα ψωνίζε, καινούργιες παρέες κτλ..

Αλλά δεν παίζει αυτό ε ;

Φυσικά και παίζει. Θέμα τυχης ειναι αδελφέ.

Εγω σου ειπα. Αυτός που ήξερα μου βγήκε βρομύλος και ο άλλος που δε τον γνωριζα καθόλου, όχι απλά μείναμε παρέα, αλλά κολλήσαμε σαν παρέα και μελλοντικά ήρθε και η αδελφή του. Τα καλυτερα φοιτητικά χρόνια μου τα χρωστάω ως ένα βαθμό και στον συγκατοικό μου. Απίστευτες καταστάσεις.

Θέμα τυχης και καλού ψαξίματος.

Πολλοι φοιτητές που δεν ειχαμε τότε χρηματα από γονείς τα βγάλαμε πέρα έτσι..

Όσο για κοπέλα? Αν εισαι τυχερός σε θεμα χαρακτήρα της και επίσης αν δε δεις ερωτικά τη κοπέλα, θα έχεις τη τυχη να αποκτήσεις μια καλή φιλη που πίστεψέ με...οι γυναίκες γενικά ειναι απίστευτοι συγκάτοικοι.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!ΘΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ!

Δημοσ.

Τέλεια μου έδωσες θάρρος ! Σίγουρα θα είναι περιπέτεια προς το άγνωστο ! Γουστάρω !
Σε ευχαριστώ και πάλι! Τα κάλύτερα χρόνια θα είναι !

Δημοσ.

Εγώ να αναφέρω ότι στο ερασμους συγκστοικουσα με αλλά 5 άτομα (3 δίπλα δωμάτια) και πρόσφατα Αγγλία συγκστοικουσα με άλλους δύο ( δουλειά φάση, όχι φοιτητηλικι). Best time ever.

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Η συγκατοίκηση είναι καλή, μπορεί να συμφέρει οικονομικά, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη σε πρόβλημα υγείας του φοιτητή αν ζει σε ξένο μέρος, αλλά έχει και τις δυσκολίες της. Θα την επέλεγα προσωπικά σαν λύση, μόνο αν ήμουν σε τόσο δύσκολη θέση που δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα οικονομικά. Εσύ το ψάχνεις και από άποψη φιλίας. Φιλίες μπορείς να κάνεις όσες θες, δεν είναι απαραίτητη η συγκατοίκηση.

Δημοσ.

12 χρονια συγκατοικω με αγνωστους. Εχω ζησει τα παντα απο καταστασεις.

Δεν θα αλλαζα καμια απο αυτες

• Like 1
Δημοσ.

Πωπω πραγματικά σας ευχαριστώ εγκάρδια ! Με βοηθήσατε πολύ !

Θα τα έχω όλα υπόψιν μου ! Εγώ δεν το σκεφτόμουν και τόσο για τα λεφτά αλλά και για καλή παρέα. Τώρα το να μαγειρεύω μόνος μου (ωχ που είναι η μαμά) είναι δύσκολα. Σκεφτόμουν πως με κάποιον/κάποια άλλον θα ήταν πιο ευχάριστα, αλληλοβοήθεια κτλ αλλά μπορεί εγώ να είμαι λίγο ΠΟΛΥ αφελής και να μην γίνονται αυτά. Θα χαμε ο καθένας το δωμάτιο, όποτε έχει ο ένας χρόνο θα ψωνίζε, καινούργιες παρέες κτλ..

Αλλά δεν παίζει αυτό ε ;

Πάντως να στε καλά για τις συμβουλές με τους ορόφους, τη θέρμανση κτλ !

Ας πούμε συγκάτοικο κοπέλα γίνεται αυτό ; Φιλικά ξερωγώ.. Σίγουρα θα μπορούσε να υπάρξει μία καλή ατμόσφαιρα ; Ρίσκο ; Άμα είναι θα διαλέξω με προσοχή. Εύχομαι να μην τον πειράξει το φυτό που έχω στη βεράντα χαχα πλάκα κάνω.

Μεγάλο ρίσκο να κάνεις φιλία από συγκατοίκηση. Φιλίες μπορείς να κάνεις στο πανεπιστήμιο ανετότατα και μετά να αλλάζετε σπίτια. Μια να μαζεύεστε στον έναν μια στον άλλο.

Με κοπέλα είναι ακόμα πιο μεγάλο ρίσκο. Άμα φας κόλλημα μαζί της και αυτή δε θέλει ή το αντίθετο τι θα κάνεις. Αν φέρνει τον γκόμενο θα μπορείς να την ακούς να βογκάει. Φρίκη και μόνο που το σκέφτομαι.

Δημοσ.

Με γυναικα οχι. Θα δημιουργηθει μεγαλο μπερδεμα.

Εγω οταν ημουν φοιτητης επελεξα να μεινω μονος, εφερνα την γυναικα οποτε ηθελα, εκανα οτι ηθελα σε καθε γωνια του σπιτιου, οχι να ειμαι κλεισμενος σε ενα δωματιο γιατι θα ειναι και ο συγκατοικος σπιτι.

Μου 'χε προτεινει ενα συμφοιτητης μου να συγκατοικοισουμε, αλλα του ριπα κατευθειαν οχι. Πρωτον γιατι ημουν με την κοπελα μου και δευτερον μερικες φορες θελεις την ησυχια σου για πολλες ωρες, που καποιοι δεν το αντιλαμβανονται..

Ασε που αν δεν τον γνωριζεις τον αλλο μπορει να πεσεις σε καμια περιπτωσαρα, το πιο απλο σου λεω να μην πλενετε ή να κανει περιεργα πραγματα.

Μονος και να εχεις το κεφαλι σου ησυχος.

Αν θες παρεα βρες καμια καλη κοπελιτσα και θα εισαι κομπλε, ή κανενα φιλο που θα αρεζετε ποτε σπιτι σου ποτε στο δικο του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...