Προς το περιεχόμενο

με τρολλαρει ενας ιος.. γρηγορες απαντησεις


PaZog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χερετε
Πριν απο λιγο κατέβασα ενα αρχειο και οπως φανηκε ηταν ιος ο οποιος μου εμφανισε μια μ@λ@κ!α η οποια ελεγε οτι για να μου ξεκλειδωθει το pc θα πρεπει να ολοκληρωσω μια ερευνα..εγω φυσικα εκανα ενα restart για αρχη να δω τι θα γινει και τωρα που λετε οταν παω να μπω σε καποιες σελιδες οπως fb , google και αλλες δεν με αφηνει και μου εμφανιζει εναν μαγο που λεει ''you shall not pass'' και μετα απο κανα 10λεπτο αφου εχω ανοιχτο το pc μου ξαναβγαζει το παραθυρο για την ερευνα και εξαφανιζετε ολα επισης να σημειωθει οτι εκανα ενα scan με το windows defender και δεν βρικε τιποτα..παρακαλω γρηγορες απαντησεις..
ευχαριστω εκ των προτέρων


 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Safe mode και scan με malwarebytes, boot απο live cd καποιου antivirus vendor (πχ kasperksy), ελεγχος των start up items (Run-->msconfig ή μεσω του autoruns) για να απενεργοποιησεις υποπτες εγραφες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε πρωτα με malwarebytes,ενημερωσε το,και κανε ενα full scan.

Αntivirus εχεις;Εαν δεν πιασει τιποτε απο αυτα,safe mode και επαναφορα σε προηγουμενη κατασταση.Αν δεν ξερεις πως γινεται ρωτα.

Προσφατα ενα γειτονοπουλο μου,αρπαξε ενα ανοητο ad-aware,με αυτες τις σελιδες ποκερ και καζινο,που αναδυονται σχεδον σε καθε ιστοσελιδα.Δυστυχως γεμισε ο τοπος.Ηταν απο αυτα τα ζιζανια,που του εδειχνε οτι μπηκε καποιο antivirus,εκανε ενα υποτιθεμενο σκαναρισμα,και οτι εβρισκε 500 ιους.Δεν του αφηνε να τρεξει ΚΑΜΙΑ εφαρμογη.Ουτε task manager.

Πολυ απλα βρηκα σε ποιο φακελο εγκατασταθηκε,ενα εκτελεσιμο ηταν.Safe mode,διαγραφη και scan με malwarebytes,σε περιπτωση που ειχε βαλει οτιδηποτε αλλο στη registry.

Αυτο ηταν.

Το συγκεκριμενο ειναι σοβαρο trojan.

http://malwaretips.com/blogs/you-shall-not-pass-virus/

Φανταζομαι ειναι αυτο.Ακολουθησε τον οδηγο και πιστευω θα εισαι οκ!Οτιδηποτε αλλο ρωτας.

 

Σημειωση συμβουλη:

Εχει αναφερθει και απο αλλο μελος εδω,και πολυ λιγοι του δωσανε σημασια.

ΠΑΙΔΙΑ βαλτε επιτελους Deep Freeze,να ηρεμησετε.Δωστε 30 λεπτα απο τον χρονο σας,για να σας σωσει για χρονια απο ολα αυτα που κυκλοφορουνε στο net.

Ο τοπος γεμισε με Ιους.Προστατεψτε τον υπολογιστη σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως φιλε μου να ξερεις,και αυτο σχεδον ειναι κανονας.Οταν αρπαξεις ενα τετοιο trojan,η πλειοψηφια των anti-malware,θα σου σβησει σχεδον το 90+ αυτων που αρπαξε το συστημα σου.

Εγω προσωπικα ποτε δεν θα εμενα,με οποιονδηποτε καθαρισμο.Στις περισσοτερες περιπτωσεις το συστημα σου μετα γινεται αργο,και δεν εισαι σιγουρος με οοοοτι και να βαλεις,και προσπαθησεις να καθαρισεις.Αυτο που θα γινει,ειναι να γινει λειτουργικος σε μεγαλο βαθμο ο υπολογιστης σου.Οπως ηταν,ΔΕΝ θα ειναι.

Συνεπως,οπως ειπε και ο lex μετα,καλο θα ειναι ενα format.Κανε ενα backup τα δεδομενα σου,και για να μην εχεις ποτε ξανα προβλημα,να σερφαρεις με ησυχια,και να εχεις ενα απροσβλητο και θωρακισμενο pc κατα 99,99%,Deep Freeze.

Εχω το εχω βαλει σε ολους τους φιλους μου,και στα οικογενειακα μου προσωπα,ακομη και με μικρα παιδια που πειραζουν τα παντα(ξερουν οι γονεις),μου ειπανε μετα,γιατι δεν μας το εβαλες πριν μερικα χρονια,και καθε καθε μερα ειμασταν με Teamviewer,και τα συναφη.

Θα με θυμηθεις.

Βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα,και ποσα πραγματα εχεις μετα να εγκαταστησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Παιδια δοκιμασα ολους τους τροπους και τον οδηγο που προαναφέρθηκε αλλα τιποτα οποτε παω σε ενα refresh..Ευχαριστώ ολους!!

Δοκιμασες και αυτα που προτεινα (και τα 3) και δεν εκαναν τιποτα? Δεν εντοπισαν κατι? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...