philos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2013 Γεια σας παιδιά! Ας πούμε ότι θέλω να εξάγω τα TOP στοιχεία της ημέρας. Το column "dateline" έχει τη σφραγίδα χρόνου στον πίνακα με τα στοιχεία μας.Αν βάλω αυτή τη WHERE, επιστρέφονται τα στοιχεία των τελευταίων 24 ωρών.WHERE (FROM_UNIXTIME(dateline) > CURDATE() - INTERVAL 24 HOUR)Με ποια WHERE θα επιστρέψω τα στοιχεία της ημέρας; Δηλαδή αν η ώρα πάει 00:01, τα αποτελέσματα που θα επιστρέφονται θα πρέπει είναι ελάχιστα και σιγά σιγά θα αυξάνονται.Επίσης με ποια WHERE εξάγω τα TOP στοιχεία για "χθες";Ευχαριστώ!
PavelX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 /* Σήμερα */ WHERE DATE(FROM_UNIXTIME(dateline)) = CURDATE() /* Χτες */ WHERE DATE(FROM_UNIXTIME(dateline)) = SUBDATE(CURDATE(), 1) Δεν το δοκίμασα αλλά νομίζω θα δουλέψει
philos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2013 Σε ευχαριστώ! Το δοκίμασα - το πρώτο απ' ότι φαίνεται επιστρέφει τα σωστά αποτελέσματα, για το δεύτερο νομίζω δεν ήταν και τόσο σωστά. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος και την WHERE για: α) τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας β) τα στοιχεία του τελευταίου μήνα Δηλαδή όταν η ημέρα πάει Κυριακή, τα στοιχεία της εβδομάδας θα πρέπει να είναι ελάχιστα και σιγά σιγά μέσα στην εβδομάδα θα αυξάνονται. Το ίδιο και όταν η μήνας πάει 1η, για το β) Ισχύει αυτό και για την WHERE DATE(FROM_UNIXTIME(dateline)) = CURDATE() ? δλδ να μηδενίζονται τα στοιχεία στις 00:01? Ευχαριστώ πάρα πολύ!
ktf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Υποθέτω ότι dateline είναι το timestamp σου Για δοκίμασε και πες μας WHERE DATEDIFF(now(),DATE( dateline ))=0 [EDIT] Τώρα είδα το επόμενο ποστ σου. Για εβδομάδα δοκίμασε αντί για DATE , WEEK και MONTH αντίστοιχα. Kαι αντίστοιχα WEEK(now)) και MONTH(now()) [EDIT2] Με κάθε επιφύλαξη Ημέρα: WHERE DATEDIFF(now(),DATE( dateline ))=0 Εβδομάδα: WHERE WEEK(now())=WEEK( dateline ) Μήνας: WHERE ΜΟΝΤΗ(now())=ΜΟΝΤΗ( dateline )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα